Categorii
Blog Nature Sănătate și wellbeing

Pisi, eu aș putea face și asta, dar nu e deontologic

Sunt cu vopseaua în cap, la salon. Abia am închis o conversație rapidă pe mess cu o prietenă cu care pun un proiect la cale. Rapidă pentru că e duminică, iar prietenele mele sunt și ele ca mine: în weekend se claustrează în coconul lor cald și bun, împreună cu soțul și copiii. Dacă nu ne propunem să ne vedem, nici nu ne deranjăm. Dar altceva voiam să vă spun azi.

De câteva luni desenăm un proiect, căruia vrem să îi dăm drumul la începutul anului următor. Am lansat ideea, ea se coace în cuptor la ea și în cuptor la mine. Din când în când, mai vorbim ca să vedem cât a mai crescut ideea noastră. Și, cum s-ar zice, mai facem câte un brainstorming, mai călcăm lateral și mai verificăm ieșirea din zona de confort. Pentru că ne apropriem de deadline pe acest pas, azi îi scrisesem cu o concluzie scurtă legată de direcția care mi s-a revelat. Ceea ce mi-a răspuns mi-a desenat duminica în altă lumină și viața de zi cu zi în alte tonuri. ”Pisi, eu am certificare pe asta și asta. Aș putea face și pe zona pe care mi-o zici tu, știu că alții fac, dar nu e deontologic!”. Și a mai scris ea ceva acolo, dar eu deja nu mai urmăream. Măi, fete dragi, am rămas priponită mental în dentologicul ăla tot restul minutelor cu vopseaua în cap, tot șamponatul de la scafă și tot coafatul. Când m-am urcat în mașina rece, am simțit așa un val de elan nemaitrăit de ceva vreme încoace. Afară erau 0 grade și eu pluteam de emoție, simțeam că îmi zvâcnește inima. Înțelegeți ce zic? Deși tocmai mi se refuzase o idee de către partenera de proiect, eu mă exaltam la volan din cauza acelui cuvânt. Într-o lume în care toată lumea se fură cu toată lumea, aceeași lume cu care se pupă seara pe la panouri la evenimente, după care abia așteaptă să vorbească de altul urât pe la toți clienții și colaboratorii, în care azi ești cu unul că ți-a facilitat ceva și mâine uiți și fugi cu altul, în lumea asta cineva mi-a vorbit azi, într-o duminică de noiembrie, de dentologie. Și nu oricine, un prieten.

Azi mi-am amintit de ce suntem prietene, draga mea! Și îți mulțumesc! Mi-ai făcut primăvară din ziua de azi, pentru că mi-ai amintit de valorile mele, care sunt și ale tale și pentru că am văzut roz pe griul acestei zile, am văzut că lumea poate fi mai bună dacă nu uităm fiecare lucrurile care ne ghidează în viață!

Și da, vom face și acel proiect, atunci când vom fi în regulă pe toate liniile și certificările, pentru că așa este deontologic.

Duminică frumoasă să aveți, cu prieteni buni, ca vinul! 🙂

Dacă mai vreți să aflați din astea, intrați mai des la mine pe blog! Îmbrățișări!

Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.