Categorii
Blog Food and nutrition Parenting

Parintii investesc in alimentatia sanatoasa a copiilor

Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de Secom, care arata ca investitiile majore pe care le fac parintii romani sunt directionate catre o alimentatie sanatoasa (30%), educatie non-formala (26% isi inscriu copiii la cursuri, ateliere si diverse workshop-uri), educatie la scoala/gradinita (22%), precum si in administrarea unui supliment pentru dezvoltarea cognitiva a copilului lor (22%).

Studiul mai arata ca 72% dintre respondenti atribuie parintilor cel mai important rol pentru dezvoltarea neurocognitiva a copilului lor, majoritatea (81%) fiind de acord ca interventiile in acest proces se realizeaza in primii 7 ani de viata ai copilului. Acesta a fost realizat online, la inceputul lunii septembrie 2015 si a cuprins un esantion national, format din 812 parinti (54% femei si 46% barbati), cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani.

Stiati ca in primii ani de viata creierul copilului si intregul sau sistem nervos trec printr-un proces accelerat de dezvoltare? La un an dimensiunile creierului se dubleaza, iar la varsta de trei ani creierul unui copil ajunge la 80% din volumul creierului unui adult, formand cateva mii de conexiuni neuronale. Multiple studii arata ca acizii grasi Omega-3 joaca un rol important in sustinerea proceselor de dezvoltare neurocognitiva a copilului.

Romania se afla printre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste consumul de acizi grasi Omega-3, o medie de 61 mg/zi, fata de tari precum Franta (1,225 mg/zi), Germania (647 mg/zi), Spania 180 mg/zi, potrivit datelor Global Organization for EPA and DHA.

Studiul realizat de Secom® arata ca cei mai multi dintre parinti aleg uleiul de peste simplu, fara a fi atenti la un anumit tip de ulei (4 din 10 respondenti), 23% administreaza uleiul de somon, iar 22% ulei din ficat de cod, iar 8% recunosc ca nu stiu ce fel de ulei administreaza. Recomandarea medicului este principala sursa de referinta pentru parinti atunci cand aleg un produs cu acizi grasi Omega-3 pentru copii (67% din repondenti), iar concentratia ingredientelor se afla in topul criteriilor pe care le au in vedere in momentul achizitiei produsului.

Recomandari privind alegerea produsului cu acizi grasi Omega-3:

  • Optati pentru formule care sa asigure copilului o doza mare de EPA, DHA si vitamine. De exemplu, uleiul obisnuit de peste are o concentratie scazuta de EPA si DHA si pentru obtinerea uleiului se prelucreaza tot pestele, spre deosebire de uleiul din ficat de cod, care are o concentratie mare de EPA si DHA, dar si de vitamine (A, E si D).
  • Verificati sursa de provenienta a ingredientelor si originea.
  • Alegeti o formula special creata pentru nevoile copilului.
  • Orientati-va catre un produs cu gust placut. Acesta poate fi mai usor de administrat copilului.

logoCam acestea sunt principalele recomandari pe care cei de la Secom ni l-au facut ieri, in cadrul unui eveniment cu bloggeri si jurnalisti, cand au dat startul unei campanii de constientizare a beneficiilor administrarii acizilor grasi Omega-3 (EPA si DHA) la copii, pentru sustinerea dezvoltarii neurocognitive.

Imi e greu sa aleg din tot ce mi-am notat ieri acolo, insa mesajul meu preferat este cel transmis de dr. Raluca Teleanu, neurolog pediatru, care ne-a reamintit ca de fapt, inteligenta emotionala este aceea care ne face pe noi oameni de succes, si ca in viata este important IQ-ul, insa este mai important EQ-ul.

Sursa: Secom

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.