Categorii
Blog Food and nutrition

Planifică o sesiune de health coaching, pentru un start fresh în noul an!

”Bună, ajută-mă și pe mine să slăbesc, te rog!” sau ”Ce să fac să scap și eu de repede de 2-3 kilograme!” sau ”Eu mă îngraș și cu aer! Nu mănânc și totuși nu reușesc să slăbesc! Da-mi exact ce să mănânc, ca să se clientească acul pe cântar!” – sunt frazele pe care le aud cel mai des de la femeile cu care mă văd sau care îmi scriu, în căutare de ajutor. Nici când lucram în consultanță nu îmi plăcea să promit lucruri în care nu credeam sau pentru care nu aveam competență, să garantez sau să dau rețete vreunui client. Acum, cu atât mai puțin. Spun direct și în cuvinte simple că eu nu mă ocup cu dietele și că mecanica slăbitului e foarte complicată, cu particularități pentru fiecare persoană în parte. Că nu sunt medic și că ce fac eu se numește educație, că instrumentele pe care le folosesc și informațiile pe care le am sunt activate doar în calitatea mea de health coach, adică de antrenor pentru stil de viață sănătos. Adică acel om care te ajută să te descoperi pe tine, să îți afli motivațiile și să îți stabilești obiectivele pentru a duce o viață mai curată/simplă, în primul rând din punct de vedere alimentar. Te învață cum să mănânci, cum să îți stăpânești poftele, cum și cu ce să înlocuiești dulciurile în alimentație, cum să îți planifici mesele, ce alimente să eviți și ce să alegi și care îți este aproape în permanență pentru a te susține motivațional, dar și cu informație. Care te ghidează pentru a alege singuri mâncarea cea mai potrivită acasă, la birou, când călătorești, la petreceri sau de sărbători.

Știți, eu nu cred în diete. S-a demonstrat științific că nu sunt eficiente și că într-un număr de an relativ scurt oamenii depun la loc kilogramele pierdute prin restricții și promisiuni fantasy. Sau pun și mai multe kilograme. De ce? Pentru că trăiesc cu gândul la momentul în care vor termina cu acel chin și se vor întoarce la viața lor. Pentru că e imposibil să duci o viață la dietă. Deși am întâlnit oameni care au trăit numai într-o dietă sau au sărit din dietă în dietă. Eu cred că sănătoși sau mai puțin sănătoși, noi trebuie să devenim experți în viața noastră. Sau în boala noastră. Sau în problema noastră. Mai simplu spus, dacă eu tot am fluctuații de greutate, să fiu conștientă de faptul că e ceva acolo pe care am nevoie să mi-l descopăr, ca să mă pot stabiliza. Pentru că nimeni nu îmi va rezolva problema vreodată. Să fiu conștientă de mine, de motivul pentru care sunt în acel punct. Să mă întreb de ce mănânc. Să mă întreb dacă mănânc sănătos. Să mă întreb dacă mă simt energică sau lipsită de vlagă. Și dacă da, să vreau să aflu răspunsuri. În primul rând, răspunsuri medicale: analize, consultații, ecografii, investigații recomandate de medicii specialiști. Să aflu dacă am alergii sau intoleranțe. Să mă cercetez emoțional: sunt mulțumită de viața mea sau nu sunt? Mă simt stresată? Dorm bine, cât dorm? Și, mai ales, ce fel de formă de mișcare fac?

Pe scurt, în health coaching, despre asta e vorba. E un proces, prin care oamenii sunt conduși, cu scopul de a-și atinge un obiectiv, stabilit de ei înșiși. Sigur că atunci când omul va atinge momentul în care îți disciplinează programul, viața și programul de mese, când ajunge la o relație de prietenie cu mâncarea, cel mai probabil va ajunge și să slăbească. Pentru că se curăță de poluarea din mâncare, își clarifică gândurile și cade la pace cu sine. Pacea aduce și un control al emoțiilor care nu mai vor mâncare ca semn de alinare. Aduce respect de sine și grijă pentru corp și minte. Aduce echilibru. Aduce calitate a vieții și alegeri bazate pe calitate. Omul devine mai ușor. Dar nu peste noapte. Procesele durează. Nu știu cât. Depinde de fiecare în parte.

Profită de noul an și de noul început și întoarce-te la tine! Ianuarie este luna unui nou început. Alege un start fresh în noul an! Vino să vezi ce înseamnă să participi la o ședință de health coaching și cu ce te ajută.

Am pentru voi o întâlnire care vă ajută să ”gustați” din tot ceea ce înseamnă procesul de health coaching.

”New year, new habits” – planifică o sesiune de Health Coaching

O sesiune unu la unu, față în față, timp de 90 de minute, în care:

  • veți afla ce motivație aveți pentru un nou an trăit mai sănătos;
  • vă veți stabili un obiectiv pentru acest an;
  • veți identifica modalități de a scăpa de obiceiurile nesănătoase instalate de sărbători (mâncat continuu, desert după fiecare masă, mâncat noaptea, alcool seara etc);
  • veți afla cum să stăpâniți dorința de a mânca dulciuri, obicei instalat în perioada sărbătorilor de iarnă;
  • idei de desert fără zahăr;
  • rețete simple și sănătoase pentru cele 3 mese ale zilei.

Pentru a planifica întâlnirea și restul detaliilor – cost și locul întâlnirii, îmi poți scrie pe adresa [email protected].

Aici am scris câteva reguli generale care vă pot ajuta în această perioadă.

Abia aștept să ne cunoaștem și să lucrăm împreună! Planifică o sesiune de health coaching, pentru un start fresh în noul an!

A healthy new year for you all! Un an nou sănătos și energic vă doresc vouă!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.