Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Planuri pentru toamnă și schimbări pe care le-am făcut anul acesta

Ați văzut că periodic scriu și despre mine, despre viața de soloprenor, despre sănătatea mea și despre ce mai fac, în general. Pentru mine, toamna e un fel de 1 ianuarie. Adică un nou început, rezoluții noi, schimbări. Nu știu de ce, dar așa am simțit întotdeauna că trebuie să fac. Poate pentru a mă proteja de cele 2 anotimpuri după care nu mă dau deloc în vânt: toamna și iarna. Îmi place așadar să fac planuri pentru toamnă, mă face să mă simt mai bine.

Un an mai ușor, cu mai multe bucurii

Anul acesta a fost mai ușor decât anul trecut, din multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că nu am mai avut probleme de sănătate în familie. Am redus simțitor vizitele la medici și statul prin spitale. Fapt care m-a ajutat mult pe partea emoțională. Simpla lipsă de contact cu bolnavii și personalul medical a fost benefică.

Pe de altă parte, toată presiunea care a fost pe mine anul trecut, s-a simțit anul acesta. Am ieșit din priza în care fusesem. Și nu prea. Mi-am dat seama pe la jumătatea anului că încep să nu mai dorm noaptea. Adică am ore mai puține de somn și calitatea somnului e slabă. Poate și pentru că am început să citesc mai multe despre somn și am devenit mai conștientă.

A fost fără petreceri anul acesta – nunți, botezuri etc. Așa s-a nimerit. Aveam în plan un botez, dar pentru că am schimbat vacanța la mare în ultima clipă, nu am mai mers. Cu părere de rău.

Cel mai mult mă bucur că anul acesta m-am reconectat cu prietenii. Nu atât cât aș fi vrut, însă e mult mai mult față de anul precedent.

Cât privește partea de muncă, am reușit să echilibrez orele de muncă versus câștiguri, așa încât să fie profitabil. Dar nu numai, ci să îmi și ofere flexibilitatea de care am avut nevoie pentru copii.

Am avut grijă de mine, mi-am refăcut analizele curente și îmi corectez carențele.

Sportul și faptul că am avut o constanță în acest proiect mi-a făcut foarte bine. Am devenit mai energică și mai rezistentă. Mai am de lucrat la flexibilitate și la mobilitate.

Pe 31 august am făcut curățenie generală. 12 ore, sâmbătă, de dimineța până seara. Încă mai am de ”epurat”, dar am făcut ce era mai important. Am simțit nevoia să mă găsească 1 septembrie fără balast. Ca să fac loc la idei noi, gânduri noi și planuri.

Planuri pentru toamnă

Deși nu îmi place toamna, anul ăsta am așteptat-o.

E primul an când mă satur de vară. Nu aș putea spune de ce. Poate că am tot fost plecați și a fost foarte aglomerat. Nu cred că a fost loc unde să mergem și să nu fie aglomerat. Și în Europa, pe autostrăzi și în România, la munte și în Bulgaria, la mare, peste tot a fost puhoi de lume. Parcă simt nevoia să mă introduc într-un cocon al meu în care să scriu și să citesc, cu laptopul, cărțile și proiectele mele.

Toamna aceasta e cu schimbări pentru ambele noastre fete – primul an de gimnaziu și primul an de grădiniță. Am tot lucrat la aceste proiecte până acum. Cel mai tare mă bucur că voi avea casa doar pentru prima în prima parte a zilei. Adică liniște, concentrare, focus, bucătăria doar a mea. Să fiți pregătite! 🙂

Am decis să mai reduc din consumul de cafea. Deja mă simt mai bine și adorm mai ușor seara. Am adăugat 2 cești de ceai relaxant cu 1-2 ore înainte de culcare (tei/busuioc/ghimbir).

Orarul nostru de toamnă va însemna trezit la ora 6.00 pentru adulți. Așa că ora de culcare se va petrece înainte de ora 22.30. Deja simt că fac progrese.

De câteva luni iau zilnic vitamina C, iar din această toamnă voi începe și suplimentarea de vitamina D în mod constant. Da, am făcut dozajul. Vă recomand. E o analiză care costă cam 120 lei. Mai iau un complex de B-uri. Am luat o perioadă ashwaganda și altă perioadă rhodiola. Vă recomand să nu neglijați suplimentarea doar după opinii de pe internet, vorbiți și cu medicul vostru de familie în acest sens. Mai degrabă renunțați de bună voie la contraceptivele orale decât să ignorați vitaminele și mineralele. E drept, trebuie alese cele de calitatea cea mai ridicată.

Mă mai gândesc și la o cură cu probiotice, povestesc în curând. Probioticele sunt bune pentru sănătatea intestinului și ajută sistemul imunitar. De asemenea, s-a demonstrat că există o legătură directă între sănătatea intestinului și creier. Știți proiectul meu Food for brain? Nu degeaba vi l-am propus. 🙂

Ce mai vreau să fac toamna asta:

Să contui cu sportul, însă aș vrea să exersez zilnic. Trebuie să lucrez la planuri.

Să mă desprind de social media și telefon cu măcar 1 oră înainte de culcare. E dificil, pentru că am postări pentru voi pe social media și mai am Grupul de suport pentru programele de nutriție și wellness, pe care îl pun pe picioare în această toamnă. Însă trebuie să găsesc o soluție.

Să mănânc mai puțin în oraș și mai mult acasă.

Să eficientizez cheltuielile, ceea ce va însemna că unele lucruri pur și simplu le voi tăia. Altele vor fi schimbate. Altele vor fi negociate. Și mă voi gândi de mai multe ori înainte de a angaja orice cost. Adică voi analiza mai bine și nevoile.

În toamna aceasta trebuie să refac controalele periodice: la ginecologie, cu analizele aferente (culturi, test Papanicolau) și ecografie, voi vrea să fac prima mea mamografie, să repet controlul oftalmologic (e posibil să port ochelari curând) și să fac câteva restaurări protetice post tratament ortodontic.

Am în plan o curățenie generală și în plan al relațiilor. E început procesul de anul trecut, dar în toamna aceasta o să îl și finalizez. Tot pentru liniștirea sufletului.

Mai avem de făcut 2 călătorii, în 2 de data aceasta. 🙂 La finalul acestui an vom fi văzut 8 țări, ceea ce mă bucură tare mult.

Conturez un proiect dedicat mie, la 70-80 de ani. E un proiect născut din iubire de sine. 🙂 Vă povestesc curând!

Îmi doresc o sesiune foto nouă. Simt că arăt diferit față de anul trecut, când am făcut-o pe ultima.

Mai vreau să reduc un pic din datorii. Dobânzile ne omoară, nu-i așa? 🙂 Iar eu vreau să mă prăpădesc natural, acasă la mine, înconjurată de prieteni și nepoți, nu ne grija creditelor. Vă recomand, pentru sănătatea voastră mentală și emoțională!

Cam astea sunt cele câteva planuri pentru toamnă de la mine. Fie că aveați nevoie de o lectură ușoară, de început de toamnă, fie că nu știți încotro să o luați cu toamna asta, sper că vă ajută.

Adaug și niște gânduri bune de la mine, o îmbrățișare mare și poate mai trece din stresul legat de toamnă, ploaie, taskuri de birou, copii la școală.

Voi ce planuri pentru toamnă aveți?

Sursa foto: arhiva personală

2 răspunsuri la “Planuri pentru toamnă și schimbări pe care le-am făcut anul acesta”

M-a relaxat articolul tau, multumesc. Iti scriu cu o sugestie pentru postarile de Social Media, eu am inceput sa le provramez pe toate la inceputul saptamanii si asa nu trebuie sa mai fiu conectata in fiecare zi. Intr-adevar, raspun ceva mai tarziu la comentarii si postarile nu sunt corelate cu cum ma simt eu in timp real, dar ma ajuta mult sa nu ma mai simt obligata sa intru pe facebook pentru blog. Acum intru doar cand am chef + sa programez acele postari.

PS: mi-ar placea mult sa ne vedem intr-o zi la o cafea, in octombrie. Spun asta aici mai mult ca o intentie :), o sa iti scriu si in privat. Merci! Sa ai o toamna buna!

Ah, ma bucur mult. De aia mai scriu din cand in cand, caci stiu ca multe cititoare au nevoie. Suntem oameni normali cu dorinte simple. Si bucurii simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.