Categorii
Blog Food and nutrition

Scrisoarea Simonei, clienta mea care a renunțat la diete și s-a definit

Fiecare nutriționist are clienții lui de portofoliu, ca să zic așa. Adică acei clienți pe care îi motivează și cu care face cea mai bună echipă pentru atingerea rezultatelor. Mă laud și eu cu câțiva. Nu practic pozele de before and after, din mai multe motive. Și pentru că nu sunt antrenor, ci sunt coach, fac multe exerciții cu doamnele care îmi sunt cliente. Am pregătit tolba și pentru Grupul de suport pentru programele din această toamnă: teme, provocări, obiective, dezbateri. Lista de înscrieri e deschisă, deci nu ezitați să îmi scrieți despre obiectivul vostru.

Cât despre clienții super entuziaști, azi vreau să v-o prezint pe Simona. Ne-am cunoscut în ianuarie și lucrăm și acum împreună. Simona s-a definit cu ajutorul mâncării corecte într-un mod uluitor. Sunt mândră de ea, bucuroasă de munca mea și dornică să vă arăt o filă din jurnalul călătoriei ei, pe care și-a dorit să îl public.

Bravo, Simona! Îți mulțumesc mult că m-ai ales pe mine să te îndrum și îmi saltă sufletul când văd rezultatele noastre!

Simona a renunțat la diete și a început o nouă viață

”Am 38 de ani, numele meu este Simona și am descoperit recent ce înseamnă să duci un stil de viață sănătos. În vara lui 2018 m-am apucat să fac sport, când am primit cadou un abonament la sală. După ce am lucrat cardio 4 luni, m-am hotărât să consult un antrenor personal și am început să lucrez cu el. Trebuie să menționez că nu am avut nicio treabă cu sportul până atunci, dar am fost mereu o persoană activă. Când am început antrenamentele cu antrenorul, totul a început să se schimbe, pentru că mi-a arătat cum se lucrează corect și a avut grijă de fiecare slăbiciune a corpului meu. Numai că de fiecare dată îmi spunea că în afară de sport, alimentația are un rol foarte important.

Și aici apare în scenariu Florina, pe care o urmăream pe internet și îi citeam articolele. Mi-a plăcut ideea de coach pe zona de food și nutriție și am zis că trebuie să încerc să văd ce schimbări îmi poate aduce.

Așadar, în primă fază m-am înscris la programul ei ”Fit for Winter”, după ce i-am descris toate nevoile mele. Aici fac o paranteză și vă spun că în clipa când i-am auzit vocea la telefon mi-a trasmis o liniște și o încredere totală. După ce mi-a scanat jurnalul alimentar pe o săptămână, mi-a găsit primele probleme, pe care mi le-a detaliat și mi le-a explicat pas cu pas. Apoi mi-a creat un plan alimentat potrivit mie, mi-a dat rețetele pentru ce feluri nu știam, indicații de unde să îmi procur unele produse și mi-a sugerat să încerc să fiu deschisă la gusturi și alimente noi.

Eeee…și am făcut întru totul ce mi-a propus, pentru că în fiecare clipă a fost lângă mine și mi-a dat un sfat dacă m-am blocat. Așa am descoperit că mi-am privat corpul de multe alimente, pe unele nici nu le știam, pe altele nu știam cum să le pregătesc.  Și dacă am învățat să le prepar și să le integrez în meniul meu zilnic mi-au adus o stare de bine neașteptată și energie. Plus că, alături de sport, mi-a remodelat silueta văzând cu ochii și am descoperit o nouă persoană în mine.

După a 3-a săptămână de colaborare cu Florina, mi-am dat seama că eu aveam nevoie în continuare de colaborarea noastră, pentru că ea încă îmi educa gusturile și obiceiurile. Plus de asta, soțul și băiatul meu aveau șansa să se bucure și ei alături de mine în bucătărie. Redescoperisem mâncarea într-un fel neînchipuit!

Continui și azi, din ianuarie, ”antrenamentul” cu ea, pentru că:

  • mănânc hrănitor, mă satur;
  • descopăr mereu alimente noi;
  • învăț noi rețete;
  • mă bucur de meniuri variate și provocatoare;
  • îmi plac toate provocările Florinei;
  • nu mă simt stresată cu ea, găsește o soluție pentru orice;
  • am rezultatele dorite – am slăbit, mi-a scăzut procentul de grăsime și am ajutat cu mâncarea potrivită să crească procentul de masă musculară.

Nu este ușor, dar nici greu să accepți sau să încerci să faci lucrurile astfel, să înțelegi ce înseamnă să mănânci corect, pentru că Florina îți oferă variante pentru orice dificultate.

Mulțumesc mult pentru tot și să fim sănătoși cu toții!”

Dacă cineva dintre voi își dorește să vorbească cu Simona, ea sigur se va bucura să vă spună în detaliu despre experiența ei. Bravo, Simona, încă o dată!

Am deschis înscrierile pentru programele de toamnă!

AICI sunt toate opțiunile de a lucra împreună. Scrieți-mi și povestiți-mi despre nevoia voastră și ce obiectiv aveți! Adresa mea este [email protected]!

Să fie pentru sănătate, că e mai bună decât toate!

Sursa foto: arhiva personală a Simonei, după planurile mele alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.