Categorii
Blog Food and nutrition Wellnes Mama Challenge

Wellness Mama Challenge – provocarea 6: meniul săptămânal vara

Dragile mele, acelea dintre voi care ați răspuns pozitiv acestui proiect, să știți că a ajuns la jumătate. Am trecut până acum prin 5 subiecte, adică 5 provocări pentru mamele care doresc să își reintre în formă. Pentru că vara ne ajută și ne inspiră mai mult. Zilele sunt însorite, serile sunt lungi, copiii nu mai merg la școală, deci avem un pic de timp mai mult pentru noi, teoretic. Ah, iar mâncarea….mâncarea e delicioasă. Acum e momentul să ne înfruptăm din toate, să mâncăm așezat și planificat. De aceea, Wellness Mama Challenge 6 vine cu provocarea: meniul săptămânal! Voi știți că eu sunt adepta planificării, care ne scutește de multe bătăi de cap, deci de multe emoții negative. 🙂 Și care ne ține departe de tentații/mâncare nesănătoasă, plus că mai economisim bani. Cine nu vrea așa ceva?

Provocarea 6: meniul săptămânal

Meniul săptămânal de vară mie, personal, mi se pare foarte ușor. Avem atâtea legume la îndemână, încât jumătate din problemă e ca și rezolvată. La propriu, pentru că 1/2 din farfuria ideală trebuie să fie încărcată de legume. Cred că vă amintiți provocarea 5, care fix aceasta a fost. Pentru cine a deschis mai târziu internetul, aici e toată tărășenia. Și, mamă mamă, ce farfurii au postat doamnele care sunt încă alături de mine în program! Mmm, mi se face zilnic pofta de ce văd acolo. 🙂

Așadar, dragile mele, vă provoc să gândiți un meniu pe 7 zile în avans, pe baza a ceea ce aveți în casă și a ceea ce ați pofti să mâncați săptămâna care vine. 

Meniul vostru ar trebui să nu fie costisitor și să fie simplu de preparat. Feluri de mâncare nu neapărat dietetice, dar sănătoase musai. Dacă nu vara, atunci când, nu-i așa?

Cine acceptă provocarea Meniul săptămânal vara?

Meniul săptămânal vara – câteva idei

Cam 2 supe/ciorbe preparați într-o săptămână, nu-i așa? Nu cred că mănâncă cineva mai mult de maxim 3 zile dintr-o supă. Iar în familiile numeroase, nici măcar atât.

Așadar, recomand așa – rețete pe care nu cred că le-ați mai încercat:

  • supa cremă de cartofi cu mazăre și linte – rețeta aici;
  • supa minestrone – preferata mea. 

2-3 idei de ceva de întins pe pâine pentru micul dejun:

3-4 idei de cină, care poate fi servită și ca prânz:

Se vede așadar că eu sunt fan dovlecei, sper că și voi. 🙂

Se înțelege că nu e ziua și felul de mâncare, le puteți și combina sau adăuga la o pastă sau puteți să puneți un sos la chifteluțe, făcut din roșii, pe moment.

Sau puteți prepara o salată repede și adăuga la puiul cu susan.

Și sper că se înțelege și că nu gătim azi toate felurile de mâncare pentru 7 zile. Avem nevoie de mâncare proaspătă, ca să ne bucurăm de toți nutrienții.

Mai multe despre cum se construiește meniul săptămânal aici.

Meniul săptămânal de vară – provocarea 6 din proiectul Wellness Mama Challenge

Așadar, voi ce plan aveți pentru această săptămână?

Start provocare, așa încât diseară, când postez pe pagina de Facebook, să puteți pune poze cu meniurile voastre! Contorizez doar acolo inspirațiile, nu uitați!

Wellness Mama Challenge e un program conceput de mine pentru voi, e gratuit și e susținut de prietenii de la Eisberg România, care ne propun tot felul de mixuri delicioase de salate, de calitate, în orice anotimp.

Urmăriți pagina mea de Facebook, pentru a vedea în timp real toate provocările, pentru că nu toate apar pe blog mai întâi. Like și share sunt esențiale pentru acest lucru, precum și bifarea opțiunii See first!

Aici am postat această provocare. 

Pe celelalte le găsiți cu #WellnessMamaChallenge!

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.