Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Putem scăpa de tot de mâncatul emoțional?

Ladies, va invit sa ne amintim câteva lucruri despre mâncatul emotional! De asemenea, am un exercitiu pentru voi la final și o marturisire legata de mâncatul emotional.

Mancatul pe fond emotional este un mecanism de aparare ce se creeaza in timp, ca un obicei la care apelam de fiecare data cand simtim emotii puternice pe care nu le intelegem sau nu stim cum sa le procesam.

Se formeaza atunci cand ne deconectam de la propriul corp. Care e, de la natura, echipat sa ne spună mereu ceea ce are nevoie, insa mintea este cea care ne face să ne simtim vinovate si cea care ne va indemna sa mancam nu atunci cand ne e foame, ci cand ne aflam intr-un disconfort emotional.  Deconectarea de la corp se poate petrece din cauza traumelor trăite din copilărie încoace.

Draga mea, tu cum stii ca mananci pe fond emotional?

Atunci cand iti hranesti emotiile si nu corpul. Adica atunci cand mananci pentru ca: te simti trista, obosita, esti stresata, ori coplesita de tot ceea ce se intampla in jurul tau. Sau poate pur si simplu pentru ca te-ai obisnuit sa “rontai“ ceva seara, cand te uiti la serial.

Orice alegere alimentara care nu vine dintr-o necesitate a corpului (cere stomacul), este rezultatul unui cumul de emotii neprocesate. Fie ele negative sau pozitive (e la moda categorisirea emotiilor, o alta eroare in care persistam) . Pentru ca mancatul emotional nu este doar despre emotiile pe care nu vrem sa le infruntam, ci si despre emotii  puternice, pe care nu stim cum sa le gestionam.

Vei scapa vreodata de mancatul emotional?

Da-mi voie sa fiu sincera: 

Nu 

Dar…

Si aici e un mare dar – exista resurse care te pot echipa (eu echipez femeile cu astfel de resurse) si care te ajuta sa navighezi usor prin “ispite“.

Adica metode care, aplicate constant, cu rabdare, cu iubire și cu blândețe pentru tine insati și pentru corp, te vor ajuta sa intelegi si sa te intelegi atunci cand vine vorba despre pofte, senzatii sau emotii neprocesate.

Si, mai ales, fiecare femeie are propriile resurse interne, pe care are nevoie să le acceseze, ca să se poată sprijini pe ele când se afla in pragul unui episod de mancat emotional.

Tu iti cunosti resursele? 

NU UITA: mancatul emotional este o poveste despre sine, despre intelegerea sinelui si despre autocunoastere. Nu este despre destinatie, ci despre calatorie. Când vei ajunge la destinație, deja vei fi eliberată și te vei cunoaște atât de bine încât episoadele vor fi tot mai rare.

Călătoria accesării resurselor proprii este despre cum petreci timp cu tine insati, punandu-ti intrebari, reflectand la ceea ce se intampla in jur, dar, mai ales, in interiorul tau, si descoperind lucrurile, activitatile si contextele care iti ridica energia și cresc starea de bine, plăcerea.

Odata ce iesi de pe pilotul automat, iti va fi mai usor sa preiei controlul propriei vieti.

Asculta-ti corpul, el iti vorbeste mereu si-ti spune ce e mai bine pentru tine.

Ai incredere in el, iar beneficiile nu vor inceta sa apara.

Vei vedea 🙂

Si nu ma crede pe cuvant, ci experimenteaza prin propriul corp.

Asa cum ti-am promis, iti las aici un exercitiu care sa te ajute:

De doua ori pe zi, timp de 5 minute, pe parcursul urmatoarelor saptamani, te invit sa te intrebi, pe rand, urmatoarele:

– Ce nevoie am acum care nu este implinita?

– Ce se simte bine acum in corpul meu?

– Ce parte din viata are nevoie acum de mai multa atentie din partea mea?

Asculta cum se simt ele in corp si incearca sa fii atenta la ce iti raspunde el.

Răspunsul e mereu in corp.

Daca simti nevoia sa impartasesti cu mine rezultatele tale, sunt doar la un email distanta: [email protected]. Scrie-mi fara ezitare! 🙂 Spune-mi povestea ta!

Daca simti nevoia de indrumare, vino la cursul despre mâncat emotional, care începe pe 3 iulie. 

Tu stii de el? Uite AICI detalii si modalitati de inscriere.

Sunt 7 module pline de informatie si practica, destinate înțelegerii mâncatului condus de emotii, pentru ca episoadele de mancat emotional sa se reduca si sa scada în intensitate. Sa nu te mai sperii si sa stii ce sa faci cand te confrunti cu astfel de episoade.

Haide si tu in grupul femeilor care nu mai amana schimbarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.