Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Tu ce beneficii ai din kilogramele în plus?

Da, mereu există motive pentru care, de fapt, nu slăbim. La unele dintre ele e posibil să nu ne fi gândit niciodată…

Azi vreau să vin către voi cu o perspectivă nouă legată de kilogramele în plus. Până acum ne-am gândit la ele doar ca la ceva rău, de care trebuie musai să scăpăm.

Însă știați că sunt și niște beneficii în kilogramele adunate în plus?

Ca femei, putem alege, la nivel subconștient, să nu dăm drumul kilogramelor care ne deranjează, deoarece acestea vin la pachet cu anumite beneficii, poate nu tocmai evidente.

Dacă din punct de vedere fizic și în ceea ce privește sănătatea, kilogramele în plus ne pot da de furcă, la nivel psihologic ele ne protejează, ne ajută și se adaugă la cele existente ca un sistem de apărare bine definit.

V-ați gândit așa vreodată?

De exemplu:

  • Vă doriți să țineți la distanță bărbații din viața voastră pentru că nu vă simțiți confortabil în prezența lor (se întâmplă multor femei, nu e așa de simplă o relație cu o persoană de sex opus);
  • Ați avut experiențe traumatizante în trecut (sunt multe de dezvoltat aici, dar înțelegeți despre ce vorbesc, mai ales că subiectul traumelor este des pus pe agenda publică în ultima perioadă);
  • Doriți să vă protejați căsnicia (și aici poate fi interpretabil, sunt multe credințe limitative);
  • Vă doriți să puneți o barieră între voi și mediul înconjurător, nu sunteți fericite cu locul în care vă aflați (atât fizic, cât și emoțional);
  • Nu vă simțiți confortabil cu sexualitatea și senzualitatea voastră, iar kg în plus vă protejează de exprimarea lor (pentru că exprimarea aceasta a venit, de multe ori, cu multe neajunsuri – de la critica altor femei până la abuzuri);
  • Nu vă simțiți în armonie cu rolul de femeie și feminitatea voastră (ah, ce subiect complex și frumos, dar în același timp cu mult loc de învățare și practică);
  • Doriți să vă impuneți în mediul profesional, mai ales într-un mediu preponderent masculin ori după o avansare (ați observat cum femeile cu rol de ”șef” au nevoie să se impună, să devină mai mari și fac asta în mod inconștient prin acumularea de kilograme?).

Și lista poate continua.

Cum vi se pare această perspectivă?

Acum încadrați într-o lumină nouă kilogramele care vă supără?

Dați-mi un email și spuneți-mi dacă recunoașteți ceva de mai sus că se aplică și la voi. Adresa mea este contact@florinabadea.ro.

Dacă v-ați abonat cu multă vreme în urmă la site-ul meu și nu mai știți de ce ați ales să intrați în comunitatea Wellness Fairy și cine sunt eu, mă mai prezint o dată.

Sunt Florina Badea, coach pentru femei care mănâncă emoțional și nutriționist. Misiunea mea e să însoțesc femeile să-și re-creeze relația cu sine, cu propriul corp și cu mâncarea.

Am lucrat cu sute de femei în ultimii aproape 7 ani și am contribuit la schimbarea lor pe toată axa body-mine-spirit.

Lucrez în sesiuni 1 la 1, în sesiuni de grup și Retreatul Wellness Fairy este programul meu semnătură din 2021 încoace. Mai facilitez și programele de grup pentru slăbit și cursul ”Mâncatul emoțional – de ce mănânci și cum să te oprești” (o nouă serie de cursante încep să lucreze tema aceasta cu mine din 3 iulie), precum și cursurile ”Există viață după menopauză” și ”Breaking Up with Sugar”.

Ca și corporate nutrition&wellbeing trainer am contribuit la programe dedicate angajaților din companii mari precum: Rompetrol, Coca Cola, Uniqa, Deloitte, BCR, JTI, Eurolines etc.

Ce vă pot ajuta eu acum și aici ❤️✨

Pe 3 iulie încep lucrul cu o grupă nouă de femei, alături de Elena Iorga – psihoterapeut – pentru a desluși mâncatul emoțional și a pune la cale împreună cu voi o strategie prin care să liniștim mâncatul emoțional și nu mai mâncăm decât atunci când ne e foame. În felul acesta se vor duce și kilogramele în plus. Iar voi veți dobândi capacitatea să vă auto-reglați, în așa fel încât să apelați în acest sens din ce în ce mai puțin la mâncare.

AICI este locul unde puteți citi mai multe.

Iar AICI puteți rezerva locul (400 lei), urmând ca să plătiți restul de sumă (490 lei) până pe 2 iulie. Pentru că m-am gândit la voi, să vă fie mai ușor. ❤️

Haideți să facem treabă împreună, cu blândețe și compasiune!

Dacă vreți să vă găsească toamna în armonie cu voi înșivă, vara asta faceți-vă acest cadou! Și veți vedea diferența!

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.