Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Rămânem împreună sau ne despărțim?

Dragilor, am revenit dupa o săptămână de pauza de scris pe blog pentru voi. Și o fac pentru că aș vrea să vă comunic ceva important. Dacă aveți răbdare până la capăt, veți avea o ocazia să mai cunoașteți o părticică din mine și poate vă e de folos perspectiva mea.

Știți, câteodată este în regulă să admiți că nu ai nimic de zis. Și acest lucru nu îți știrbește cu nimic nici din valoare și nici din importantă, mai ales că în online toți avem posibilitatea să ne simțim și așa și așa. Aș zice chiar că, uneori, ne luăm prea în serios în online, după gustul meu.

În ultimul an am început din ce în ce mai des să mă gândesc mai mult înainte de a scrie ceva în online. Poate a coincis cu faptul că se împlinește un număr frumos de ani de când fac coaching și training (deci curând voi avea surprize pentru voi, stați aproape), de când știu că un număr destul de mare de oameni citește articolele mele de pe blog. Așa că înainte de a scrie public ceva, mă gândesc de mai multe ori dacă ceea ce scriu le folosește femeilor care mă urmăresc sau mai mult le activează. Cu ce le folosește să vadă unde merg eu în vacanță sau ce scriu despre familie – copii, soț, relațiile noastre? Oare nu le sporesc și mai multe sentimentele de neputința, neîncredere în sine ori frustrare?

Femeile cu care lucrez sunt că mine: au cam aceleași provocări și își doresc că ziua să aibă mai mult de 24 de ore. Lucrează în mediul corporate sau sunt antreprenoare, au copii și relații de cuplu, au o casă de îngrijit sau mai multe, își doresc să călătorească și să studieze poate.

Așa că filtrez mesajele mele cu întrebarea: ce din postarea aceasta a mea le va ajută pe aceste femei să facă un pas înainte pe calea stilului de viață mai în armonie cu ele însele?

Și așa ies postări despre locuri unde mănânc sănătos în vacanță, despre locuri unde călătoresc pentru bucuria inimii și pentru relaxare, despre cursurile și formarile pe care le fac, despre relația de cuplu de lungă durată, despre cum îi susțin pe copiii mei ca să simtă atașamentul securizant, despre feluri de mâncare simple și sănătoase și despre cum le pot ajută – prin ce cursuri, programe sau participări la experiențe transformatoare – cum este Retreatul – un concept semnătură lansat încă din 2021 când nu avea nimeni curaj să organizeze așa ceva. (Da, da, am deschis înscrierile pentru ediția de toamnă – 22-24 septembrie, 3 zile pline la Livada Bunicului).

  • Nu postez ca să mă laud.
  • Nu postez ca să arăt lumii cât de minunați sunt ai mei sau eu.
  • Nu postez ca să vă vând ceea ce eu nu cumpăr – ori pentru că nu mă identific cu ceva ori pentru că nu îmi permit.
  • Nu postez ca să va îndemn să trăiți pe modul lent, când eu alerg de colo colo.
  • Nu postez ca să vă îndemn să manifestați dorințe și să va împliniți financiar, eu stând și doar făcând meditații ca să curgă banii.
  • Nu mint.
  • Nu încerc să fac ceea ce nu sunt.

Uneori mi se spune că la mine totul pare simplu. Alteori, că pare perfect. Uneori că e greu și că stilul asta de viață îți mănâncă timpul și energia. Doar fac eu să arate simplu, că să vă încurajez pe voi să nu renunțați, să știți.

Adevărul este că nu e nici simplu și nici ușor și departe de a fi perfect. Este un parcurs pe o cale și cu o misiune pe care mi-am luat-o acum 7 ani.

Este despre muncă – în primul rând cu mine însămi, apoi cu ceilalți și apoi pentru a-mi crea o afacere la un nivel pe care să îl pot duce și din care să pot trăi confortabil, fără să aștept să îmi ofere cineva ceva. Am creat de la zero toate programele și cursurile mele, am plătit colaboratori, taxe la stat, nimeni nu mi-a făcut vreodată vreo favoare.

Așa că, dragilor, în acest început de vară capricioasă, vă re-asigur de prezența mea în continuare aici, într-un ritm de care să ne bucurăm și eu și voi. În vara aceasta, la ceas aniversar – cei 7 ani de care vă spuneam, voi avea câteva surprize pentru voi și sper să mărim comunitatea această minunată de femei cu care lucrez de atâta vreme! 😍

Pentru sănătate și prosperitate, la care să lucrăm împreună, cărămidă cu cărămidă, vorba unui profesor minunat de la facultate!

Voi mai sunteți aici, cu mine?

Să știți că este ok și să nu mai fiți. Admiteți asta față de voi, mai ales, dezabonați-vă și nu lăsăți să vă ”poluez„ inboxul cu informație de care nu aveți nevoie sau simțiți că vă face mai mult rău decât bine.

Este în regulă să alegeți. Oamenii au nevoi diferite și cresc în ritmuri diferite. Nu lăsăți să vă apese ritmul meu și preocupările mele. Gășiți-le pe ale voastre proprii! Dar alegeți, acționați!

Dacă simțiți că vă ajută să fiți aici, rămâneți, implicați-vă și fiți active! Dați un reply la acest email și spuneți-mi ce nevoie aveți pe care eu să o pot împlini.

Sunt Florina Badea, sunt coach și nutriționist, terapeut Somatic Experiencing în formare și studentă la facultatea de psihologie, lucrez cu femei de 7 ani și misiunea mea să le însoțesc pe drumul conectării cu sine, cu propriul corp și cu mâncarea. Eu nu vă ”vând” coaching și training, promisiunea mea este că veți ajunge să vă împăcăți cu sine, cu al vostru corp și să folosiți mâncarea doar pentru a hrăni corpul cum are nevoie, în timp ce vă bucurați de ea. Da, folosesc instrumente de coaching, training și consiliere în nutriție și wellness, precum și practici somatice de lucru cu corpul. Acesta este modul meu de lucru, poate e bine să știți.

Vă îmbrățișez cu drag și bucurie pe toate cele ce mă citiți!

3 răspunsuri la “Rămânem împreună sau ne despărțim?”

Buna, postarile tale imi plac tare mult, ma ajuta sa ma conectez cu corpul, sa il inteleg si sa constientizez ce ma determina sa mananc. Multumesc Florina!

Buna Florina, îmi place tot ceea ce faci, simt ca merg cu tine in toate acele locuri frumoase, mă motivează.
Felicitări pentru tot ceea ce ai realizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.