Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Reglarea emoțională: calea către echilibru pentru femeile care mănâncă din cauza emoțiilor

Pentru femeile care se confruntă cu mâncatul emoțional, reglarea emoțională devine o abilitate esențială în călătoria către un raport sănătos cu mâncarea și o bună stăpânire a emoțiilor. Reglarea emoțională se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona emoțiile într-un mod sănătos și constructiv.

Azi vom explora importanța reglării emoționale, tipurile de reglare emoțională și modalitățile prin care o femeie poate învăța să-și regleze emoțiile într-un mod pozitiv. Cred că este esențial să învățăm și apoi să practicăm toate acestea dacă dorim să

Ce înseamnă reglarea emoțională?

Reglarea emoțională reprezintă procesul prin care o persoană își monitorizează și își ajustează emoțiile pentru a obține un echilibru emoțional optim. Aceasta implică conștientizarea și înțelegerea propriilor emoții, acceptarea lor și alegerea unor strategii sănătoase de gestionare a acestora.

Atenție, reglarea emoțională nu înseamnă să suprimi emoțiile sau să le respingi, ci să le controlezi într-un mod constructiv și empatic.

Tipuri de reglare emoțională

Există 2 tipuri principale de reglare emoțională:

  • Reglarea emoțională orientată spre problemă: Acest tip de reglare se concentrează pe identificarea și soluționarea cauzelor sau provocărilor care declanșează emoțiile puternice. Implică rezolvarea conflictelor, găsirea soluțiilor și luarea măsurilor necesare pentru a adresa sursa de stres sau disconfort emoțional.
  • Reglarea emoțională orientată spre emoție: Acest tip de reglare se concentrează pe gestionarea directă a emoțiilor, fără a se concentra în mod exclusiv pe rezolvarea problemei. Implică tehnici precum meditația, respirația profundă, exercițiile fizice, exprimarea creativă sau scrierea jurnalului. Scopul este de a elibera tensiunea emoțională și de a găsi alinarea interioară de care avem atâta nevoie.

Cum se poate regla emoțional o femeie?

Există numeroase modalități prin care o femeie poate învăța să-și regleze emoțiile într-un mod sănătos. Iată câteva strategii eficiente, din practica mea de 7 ani de lucru cu femeile:

  • Conștientizarea emoțiilor: Începe prin a deveni conștientă de propriile emoții și de modul în care acestea te influențează. Observă senzațiile și gândurile asociate cu fiecare emoție și recunoaște că ele sunt parte din experiența ta.
  • Practica mindfulness-ului: Învățarea mindfulness-ului te ajută să fii prezentă și să-ți observi emoțiile fără a le judeca. Această practică te ajută să devii mai conectată cu tine însăți și să reglezi emoțiile într-un mod mai conștient.
  • Gestionarea stresului: Identifică sursele tale de stres și găsește modalități să le gestionezi eficient. Exercițiile fizice regulate, yoga, meditația sau activitățile creative pot fi modalități excelente de a reduce stresul și de a-ți regla emoțiile.
  • Comunicarea și suportul social: Împărtășește-ți emoțiile cu persoanele de încredere din viața ta. Atingerea unei conexiuni autentice și primirea sprijinului emoțional din partea celor dragi poate fi extrem de benefică în reglarea emoțiilor.
  • Grija de sine/self care: Acordă-ți timp pentru activități care îți aduc bucurie și relaxare. Fă-ți plăcerea de a-ți răsfăța corpul și mintea, de la masaje, băi calde la cititul cărților preferate sau plimbări în natură.

Draga mea, reglarea emoțională este o abilitate esențială pentru femeile care mănâncă emoțional. Prin conștientizarea și înțelegerea propriilor emoții, practicarea mindfulness-ului, gestionarea stresului, comunicarea și acordarea unei atenții adecvate nevoilor personale, o femeie poate învăța să-și regleze emoțiile într-un mod sănătos și să își redobândească controlul asupra mâncatului emoțional.

Este timpul să îți acorzi atenție și să investești în dezvoltarea acestei abilități, pentru a-ți crea o viață echilibrată și plină de satisfacții autentice.

Vrei să te ajut? 

Am însoțit sute de femei în procese de auto-cunoaștere și schimbare în ultimii 7 ani. Iar de când am creat cursul ”Mâncatul emoțional – de ce mănânci și cum să te oprești” am creat un modul întreg despre emoții cu suportul colegei mele Elena Iorga – psihoterapeut, care face magie în modulele live din acest curs.

Știi despre acest curs?

Vrei să afli mai multe?

Vrei să știi cum stăm cu emoțiile și le conținem? E una dintre cele mai valoroase practici pe care ai nevoie să le integrezi în viața ta.

Hai la curs, împreună cu noi!

Începem pe 3 iulie. Uite aici agenda celor 7 module live, online, pe zoom. Salvează datele!

Modul 1, introductiv: “Introducere în mâncatul emoțional” – 3 iulie 2023

Modul 2: “Să ne înțelegem emoțiile” – 12 iulie 2023

Modul 3: “Conectarea la copilul interior” – 19 iulie 2023

Modul 4: “Imaginea corporală și criticul interior” – 24 iulie 2023

Modul 5: “Nutriție echilibrată pentru femei care mănâncă emoțional” – 3 august 2023

Modul 6: “Relația cu al nostru corp – cum ne ajută să nu mai mâncăm emoțional” – 7 august 2023

Modul 7: “Hrană dincolo de mâncare – să lucrăm la Personal Self Care Plan” – 10 august 2023

AICI sunt toate detaliile despre curs!

AICI îți poți ocupa locul!

Nu ai nevoie de nimic, decât de internet și de cont pe zoom, cu restul vin eu! Cu materiale de lucru, cu resurse și cu înregistrările dacă nu reușești să ajungi la unele dintre ele.

Poți trăi în orice colț de lume și poți accesa cursul alături de mine!

Te aștept cu mare drag și entuziasm, să începem să lucrăm împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.