Categorii
Blog Food and nutrition

Rețetă de banana bread reinventată de mine pentru voi

Am prăjiturit ceva în izolarea asta, dar n-am reușit să pun rețetele pe blog. E oricum ceva de muncă la fiecare, pentru că zahăr nu punem în ele și trebuie văzut cu ce înlocuim. Iar făină albă nu folosim. Banana bread, de exemplu, am făcut de mai multe ori: cu făină de ovăz și cu făină de secară. Niciuna nu va crește și nu va fi extra pufoasă, e mai mult un chec umed. Dar fanii genului știu despre ce e vorba. Sunt cei care vor să mai limiteze glutenul din meniul zilnic, fiecare din rațiunile proprii. Așa că am reinventat o rețetă de banana bread și nu e deloc una clasică. De ce? Căci nu arată ca o pâine și nici albă nu e. E îndulcită cu banană și ”trezită„, cum îi zic eu, cu fructe de pădure. Și mai are ceva special, e făcută de fie-mea cea mare. 🙂

Rețeta de banana bread reinventată – povestea

În vremea virusului corona, am avut multe emoții și am găsit potrivit să ne exprimăm o parte prin gătit. Desigur, mâncatul a fost o acțiune foarte plăcută și ea, care merită menționată. Las aici toate aceste idei, ca să ne amintim de ele peste ani, când toate acestea vor fi duse și cine știe ce alte pericole ne vor amenința psihicul și talia.

Mai mult, toată lumea făcea pâinea de banane, care eu chiar nu știu de ce se numește așa. Pâinea în capul meu e ceva sărat, care însoțește felurile de mâncare. Pe câtă vreme banana e un desert. Așa că m-am hotărât să fac din rețeta de banana bread ceva care să semene mai mult a desert și mai puțin a pâine. Ca de obicei, cu ce ingredinte aveam prin cămară și frigider, căci drumul la supermarket era periculos, din cauza virusului, mă înțelegeți voi.

Ingrediente:

-250 g făină de secară (am zis aici de ce e mai bună decât alte tipuri de făină);

-100 g unt topit;

– 1mână nuci tăiate mare;

-1 pliculeț praf de copt;

-2 banane;

-3 ouă;

-o mână fructe de pădure congelate;

-1 lingură de cacao (puteți pune carob).

Mod de preparare:

Cum ziceam, e atât de simplu încât copilul meu de 11 ani s-a ocupat ușor de integrarea ingredientelor: ouăle se bat cu telul. Se integerază untul topit anterior pe aragaz. Bananele se zdrobesc cu furculița și se adaugă. Pe rând, apoi: nuca, făina, praful de copt. La final am pus cacao și fructele congelate.

Am pus compoziția într-o tavă rotundă de yena, cu hârtie de copt. Am copt la 180 grade, în jur de 50 minute. Dar folosiți scobitoarea, pentru siguranță.

Nu va fi mega pufoasă, că nu are făină albă. Dar e foarte gustoasă și dulce, căci are bananele.

 

rețetă banana bread

Aceasta de o idee de rețetă de banana bread, încercată și adaptată de noi. Are marele avantaj al făinii de secară, care e mult mai nutritivă decât făina albă de grâu și are mai multe fibre. Nu e de la Jamila, de data aceasta. 🙂 Dar sper să vă placă și ideea mea. Sau să adaptați și voi, la rândul vostru!

Hai poftă bună la un desert delicios și inofensiv! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.