Categorii
Blog Food and nutrition

Rețetă înghețată de casă fără zahăr – provoacă dependență

Visul meu din vara asta e să îmi cumpăr mașină de făcut înghețată. Dar până se împlinește, am promis fetelor că le voi face cea mai simplă rețetă de înghețată de casă. Fără zahăr, dar asta nu le spun lor. 🙂 Știu eu că nu pun, căci mă folosesc de 2 banane super coapte cu care am tot sperat să facem banana bread. Dar am uitat de ele, am preferat să umblăm pe coclauri zilele acestea, am evitat bucătăria.

Așa că azi, după weekendul prelungit de 1 iunie, am descoperit bananele, am și fructe congelate și fructe proaspetele, plus iaurt grecesc. E perfect, am toate ingredientele pentru înghețată. Iaurtul grecesc are 10% grăsime, e foarte bun pentru înghețată, dar e și extrem de nutritiv pentru aportul de proteine pe care îl are. De aceea recomand de multe ori iaurt grecesc în planurile alimentare ale clientelor cu care lucrez, pentru aportul de proteine. Pe de altă parte, nu sunt deloc de neglijat grăsimile cu care acest tip de iaurt vine la pachet, prin urmare e bine să fim moderați în consum noi, adulții. Pentru copii însă e perfect, de aceea vă rog să nu le refuzați această grozăvie de înghețată, ok? 🙂

Prin urmare, înghețata nu are zahăr, folosim bananele super coapte. E plină de proteine, are și cacao, plină de antioxidanți și cu un gust prietenos pentru copii. Ca să nu mai vorbim de fructele de pădure, adevărate bombe de vitamine și minerale. Deci dați înghețată copiilor că nu are ce rău să le facă, ok?

Adevărul despre înghețată

Și acum, să lăsăm prostiile, o să vă spun adevărul despre înghețată: copiii nu fac roșu în gât de la înghețată! Nu e frumos să îi mințiți, vor afla despre asta când se fac mai mari. Și nu le va plăcea. Doar pentru faptul că pe voi v-au mințit părinții, nu e nevoie să repetați istoria cu ai voștri.

Copiii (și adulții) fac roșu în gât cel mai frecvent din cauza unei infecții virale sau bacteriene. Adică și mai simplu, iau o bacterie sau un virus și de aceea fac roșu în gât. Iar ca să nu se întâmple acest lucru, trebuie să limitați contactele între copilul vostru și alți copii în perioade de epidemii. Plus să vă asigurați că cel mic respectă regulile de igienă: spălat pe mâini, dușuri dese, să nu intre în contact cu jucării sau suprafețe pe care au pus mâna copiii deja afectați de virusurile/bacteriile respective.

Ingrediente rețetă înghețată de casă

Acum că ne-am lămurit că nu se îmbolnăvesc copiii de la înghețată, hai să mai facem și pe acasă, că e simplu de făcut și evităm și zahărul și aditivii în exces din ea. Ca să nu mai zic că nu ne mai costă 7-10 lei o cupă, ci toată cutia. Deci, la treabă, fetele mele, puneți pe blat următoarele:

Jucați-vă cu ingredientele cum vreți voi, ideea e să aveți iaurt gras și să puneți un pic de lapte, ca să iasă compoziția pufoasă.

Mod de preparare rețetă înghețată de casă

Ingredientele de mai sus se pun într-un blender pentru 2-3 minute (fără stafide, nuci și câteva mure). Veți obține o pastă cremoasă și bineînțeles foarte rece. 🙂 Pasta se pune într-o caserolă și apoi într-un sertar al congelatorului, pentru 3-4 ore. Am ornat toată pasta, ca pe tort – cu nuci, stafide și câteva mure păstrate de la pasat.  Scoateți cu 10 minute mai devreme de momentul servirii din comgelator, ca să puteți manevea lingura în compoziție.

rețetă înghețată de casă

Eu am servit fetele cu fructe suplimentare – mai aveam niște căpșune culese duminică din grădina unor prieteni chiar de ele. După ce au savurat satisfăcute tot ce au primit, au decis să sară în cadă, să se încălzească. 🙂 Da, e 2 iunie și afară arată ca în noiembrie. Nu am setat centrala pe modul de iarnă, mi se pare ușor penibil, așa că le-am propus șosete groase și pijamale cu mânecă lungă. Într-o zi va veni și vara, sunt absolut sigură.

Intre timp, dacă mai vreți să vedeți ce mai pregătim simplu, din ingrediente puține și prin metode de preparare extrem de ușoare, puteți să urmăriți rubrica FOOD AND NUTRITION.

Voi ce rețete de înghețată cât mai simple știți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.