Categorii
Blog Food and nutrition

Rețetă de pizza low carb – cadou pentru voi

Dragile mele, nu-i așa că în top 3 alimente preferate de voi și familiile vostre e și pizza? Dar pentru că pizza e pusă pe lista alimentelor vezi doamne interzise (apropo, nu există așa ceva), ne ferim de ea și o mâncăm rar. Iar atunci când o alegem ca fel de mâncare, de multe ori, facem excese și nu se simțim bine. Nu e de mirare, dacă mănânci o pizza întreagă seara, cu aluat din făină albă și grăsimi din abundență, nu e cea mai ușoară masă. Iar dacă aceste momente sunt însoțite și de sentimente de vinovăție, cu atât mai mult nu este în regulă pentru relația noastră cu mâncarea, în general. Așa că o rețetă de pizza low carb este o soluție grozavă pentru cine vrea să se bucure de aromele acestui fel de mâncare, fără să primească aportul de făină albă și impactul pe care acesta îl are asupra corpului.

Rețeta mea de pizza low carb este pentru persoane care vor să mănânce fără gluten, persoane care au indicații terapeutice sau care au redus mult făinoasele din meniu, mame care vor să le facă mai des copiilor acest fel de mâncare sau care vor să gătească seara un astfel de preparat. Oricare ar fi motivul care stă în spate, e o idee foarte bună să înlocuiți blatul de pizza din făină cu cel din conopidă. 

Eu am gătit rețeta de pizza low carb cu blat de conopidă, folosind 3 vase din setul de la Saladmaster România: vasul pentru gătit la aburi, procesatorul de alimente și grătarul electric cu funcție de cuptor Bad Boy. Am obținut 4 porții generoase de pizza, pe care le-am servit sâmbătă seara. Cât despre blat, nu a observat niciun copil că are alt gust, față de cel tradițional. Vă las mai jos ingredientele și modul de preparare. 

LISTA INGREDIENTE

Pentru blat:

 • 600 gr. conopidă (ce a rămas după ce am curățat și desfăcut o conopidă întreagă de 950 gr.);
 • 2 linguri de brănză capră;
 • 2 ouă;
 • Un praf de oregano.

Pentru topping vă puteți lăsa creativitatea să zburde oricât vreți. Noi am pus așa:

 • Ciuperci;
 • Porumb;
 • Ardei roșu;
 • Șuncă curcan;
 • Sos de roșii;
 • Măsline;
 • Cașcaval;
 • Rucola. 

rețetă pizza low carb

rețetă pizza low carb

MOD DE PREPARARE PIZZA LOW CARB:

 1. După ce am desfăcut și curățat conopida, am rămas cu 600 gr., pe care am pus-o la aburi pentru 5 minute, în vasul special de la Saladmaster. rețetă pizza low carb
 2. După câteva minute de lăsat la răcit, am trecut-o prin procesatorul Saladmaster rapid.

rețetă pizza low carb

 1. Am pus-o într-un prosop curat și am scurs-o bine de apă (e foarte important).
 2. După ce am scurs-o bine de apă, am pus-o într-un vas, am adăugat 2 ouă, 2 linguri de brânză capră și am presărat oregano (mmm, ce aromă!). Am amestecat tot. 
 3. Am pus la preîncălzit vasul cuptor Bad Boy la 180 grade, pentru 5 minute.
 4. Am pus câteva pufuri de ulei și apoi am întins blatul uniform în vas. Am setat apoi pe 150 grade vasul, pentru 40 minute. rețetă pizza low carb
 5. Am mai verificat de 2 ori vasul, să văd cum se comportă, am scurs apa de pe capac și l-am șters. 
 6. La finalul celor 40 de minute, am scos capacul vasului și am uns blatul cu sos de roșii, am presărat cu porumb, măsline și toate ingredientele. La final, am ras cașcavalul. Am mai lăsat încă 10 minute, timp în care s-au făcut ciupercuțele și s-a topit cașcavalul.rețetă pizza low carb
 7. La final, am presărat câteva frunze de rucola, nu prea multe, să nu se sperie copilele. 🙂 rețetă pizza low carb

Preparatul final arată așa:

rețetă pizza low carb rețetă pizza low carb

DURATA DE PREGĂTIRE REȚETA PIZZA LOW CARB:

Cam 1 oră și jumătate maxim cu totul – spălat și pregătit ingrediente, lăsat la final să se topească cașcavalul și să se facă ciupercile. 

Ca să fie o activitate agreabilă, o puteți planifica pentru vineri seara în familie și de la mic la mare să participe la prepararea mâncării. Partea cu procesarea legumelor e una dintre cele mai amuzante și ușoare de făcut de către cei mici, sub supravegherea unui adult, desigur. 

La final, am spălat foarte ușor vasul Bad Boy și în 5 minute bucătăria arăta ca un loc unde nu s-a întâmplat nimic. 🙂 

Poftă bună vouă!

Voi ce rețetă de pizza low carb aveți? Ne-o scrieți și nouă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.