Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Salutări din vacanță!

Dragii noștri, vă salutăm din vacanță! Suntem plecați deja de peste 10 zile. Nu am vrut să povestim despre asta, că nu e nimic spectaculos ca oamenii să fugă până în Grecia în vacanța de vară. 🙂 Locurile pe care le vedem noi sunt simple, trăim printre localnici mai mult. Mâncăm împreună cu ei la taverne, facem cumpărături în piață și la supermarket, iar în afară de prânz, ne pregătim noi mesele. Ne e bine așa. Deși facem ce vrem și când vrem, avem un program. Însă e al nostru, nu ni l-a făcut nicio agenție de turism și niciun hotel. Nu ar fi ceva rău în asta. Doar că, de data asta, am simțit că avem nevoie de o vacanță în tihnă. Nu am mai plecat așa de peste 1 an și jumătate, timp în care în viața noastră s-au petrecut tot felul de lucruri – unele care ne-au obosit, altele care ne-au fericit. În orice caz, pe măsură ce trec zilele și dau filele cărților luate cu mine, îmi dau seama că a fost cea mai bună idee a anului.

Scriu astăzi cele câteva rânduri pentru voi, pentru prima oară după 11 zile. Cineva m-a întrebat dacă sunt bine, că nu a mai primit newsletterul blogului, așa că mi-am făcut vânt înspre laptop să desenez câteva idei care îmi trec prin capul amețit de valuri.

A fost cam greu pentru noi să nu facem nimic. După perioade de conectare non stop și cu somn puțin, ia ceva timp să te deconectezi. Mă rog, eu am mai răspuns la niște mailuri, am mai făcut niște postări pentru Facebook și Instagram, dar tare puțin a părut în comparație cu ce program am de obicei.

Aici e cea mai frumoasă apă, așa cum Marea Neagră nu o va avea vreodată. Cu toate acestea, pescărușii mei dragi din Constanța nu sunt pe aici.

Aici toată mâncarea are gust. Grecii nu sunt prea ocupați să curețe cartofi și să îi prăjească în uleiul lor care nu miroase a rânced. La noi la Constanța, avem pescăruși, dar nu stă nimeni să curețe cartofi, parcă e sub demnitatea oamenilor să mai arate atenție mâncării din farfurie.

Stăm într-o pădure de platani, la 150 metri de malul mării. De la balconul camerei noastre, unde scriu acum, se aud valurile.

Locul în care am poposit pentru 9 nopți, la mare, e o afacere a uni familii de greci. Frunzele sunt periate din iarbă dimineața și seara, țânțarii sunt alungați cu citronella, iar suprafețele sunt curățate continuu de doar o singură persoană. Patronii stau non stop la dispoziția clienților cu o vorbă bună, cu o recomandare de restaurant, cu o îmbrățișare pentru copii.

În rest, pe plajă, oamenii sunt cam la noi: gălăgioși, vin târziu la mare – după ora 11, când soarele e în toi, mănâncă pe plajă și aruncă resturi și tot așa. Români puțini, mulți greci și sârbi, poate câțiva ruși. Dar ce importanță are, nu-i așa? Că doar nu am venit aici să îi judecăm pe ei, să le căutăm caloriile în farfurie și să le măsurăm nivelul de educație. Suntem aici și luăm ce e mai bun pentru noi în toată această perioadă.

Să ne revedem cu bine, prieteni, săptămâna viitoare! Până atunci, noi continuăm terapia de valuri și ne pregătim pentru niște zile în Salonic.

Dacă vreți să vedeți ce mai facem, ce mai mâncăm sau pe unde mai suntem, urmăriți-ne așa:

Vacanța voastră cum e? Cum ați petrecut timpul liber din această vară?

Sursa foto: arhiva personală

Un răspuns la “Salutări din vacanță!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.