Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Schimbări pe care le voi face anul acesta – lista mea

Gata cu 2019, să treacă în sertarul cu amintiri! 🙂 Să intrăm deschiși în noul an de viață, cu tot ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre noi. Să trăim mai mult și să ne căinăm mai puțin, vă propun. Să facem munca parte din viață. Nu să ne chinuim să trăim după muncă. Să ne vedem cu adevărat copiii și partenerii, să îi ascultăm mai mult. Au atâtea de spus și de arătat! Să ne jucăm mai mult și să ne luăm mai puțin în serios. Să ne urmărim mai atenți binele nostru și să nu îi mai lăsăm pe alții să ni-l vrea. Să ne reamintim de visurile noastre, să scuturăm praful de pe ele, să le scoatem la lumină și să le facem să strălucească! Așa îmi doresc mie, așa vă doresc și vouă, în ciuda unor schimbări de anul acesta, pe care eu, cel puțin, le voi face.

Cuvântul anului 2020

În 2019 m-am ghidat după cuvântul ”focus”. Știu, nu e un cuvânt din dulcea noastră limbă, dar mie îmi e mai ușor cu el. Avându-l cu mine zilnic, m-a ajutat să îmi amintesc ce îmi doresc de la anul meu. Acasă și la muncă. La final, m-am bucurat că m-a ghidat bine și am reușit mai tot ce mi-am propus. Bineînțeles că e obositor uneori. Nu e simplu să te ții mereu de planurile tale. Apar mereu sabotori, care te acuză că nu ești ”spontană”. 🙂 N-ai cu cine, vorba soțului. Mie dacă îmi intră ceva în cap, acolo rămâne! 🙂 Dar am reușit să mă concentrez pe ce am și să bag în seamă mai puțin ce îmi lipsește. 

Pentru 2020 am ales cuvântul ”trăiește”. Cumva, mi-aș dori să alerg mai puțin prin anul ăsta. Să înmulțesc timpul și să simt mai bine fiecare lucru bun. Să îmi ascult mai bine corpul și să mă opresc când îmi spune ”stai, mă doare!”. Toate se leagă, de fapt, nu știu dacă ați observat. Am pus cuvântul pe hârtie într-o seară, când citeam despre problemele hormonale feminine. Nu știu ce mi-a răsărit. A rămas acolo, pentru câteva zile. A reapărut într-o discuție de început de an profesional. Și uite așa, mi-am dat seama că e cuvântul anului pentru mine. Să fie în ceas bun zic! 🙂

Care e cuvântul anului pentru tine, ai stabilit?

Acum, despre schimbări anul acesta

Anul trecut a fost parcă și cu mai multă muncă decât anteriorii. Focusul de care spuneam m-a urmărit și a pus o oarecare presiune pe mine. Mi-a rupt spatele, chiar și la propriu. Vă voi povesti curând despre problema mea cervicală. Am lucrat pe 3 direcții. Acasă, la fel, nu mai intru în detalii, nu sunt singura femeie cu casă, copii și bărbat. Știți prea bine ce presupune. Mi-am dat seama că anul acesta nu le mai pot face pe toate. Nu fără să mă mai trezesc peste noapte cu probleme de sănătate.

Ce schimbări voi face:

  • Anul acesta voi documenta și voi scrie mai mult despre sănătate, 360 de grade. Despre wellbeing și wellness. Voi testa produse și locuri, ca să vă spun și vouă despre ele. Vreau să vorbim despre piele, îngrijirea ei și rutine, despre confort digestiv, despre hormoni, despre oboseală și altele conexe. Extindem interesele, că suntem un întreg. Suntem femei și vrem să arătăm bine și să ne simțim bine, energice și pline de viață. Nu vom putea ține timpul pe loc și nici leac pentru riduri și pete nu cred că există, dar putem să facem lucrurile să se întâmple mai lent.
  • Voi păstra zona de mâncare sănătoasă și nutriție, dar o mai echilibrez cu ce spuneam mai sus. Pentru că viața și sănătatea noastră nu înseamnă doar ce punem în farfurie. Nu vreau să vă transmit acest mesaj, pentru că nu e corect. Sigur că ne influențează în mare măsură, însă fără odihnă și echilibru emoțional, pe care îl obținem din multe surse, este absolut egal cu zero. Plus de asta, sunt mult prea mulți food coachi și nutriționiști care doar asta fac, deci inspirație găsiți.
  • Despre slăbit nu vom mai vorbi ca despre un proiect în sine. Pentru că nu este un proiect. Slăbitul e o consecință a alegerilor pe care le facem în viață. Ajungem să avem nevoie de dietă pentru că am făcut înainte altceva. Am scăpat de sub control lucrurile. Vreau să vorbim despre cum ajungem să le scăpăm și despre ce provoacă îngrășarea. Ca să nu mă mai întrebați la fiecare început de an cum puteți slăbi.
  • Unul dintre copiii mei se apropie de adolescență. E fată, e grozavă, e prima mea frumoasă, Fata cu Părul de Aur. Știți ce vă spun, urmează ceva nemaipomenit pentru ea și pentru noi. Vreau să fac să îi fie bine fizic și emoțional, să se simtă și ea grozav în pielea ei superbă. Mai mult, o parte din publicul meu e format din adolescenți. Știu, nici mie nu mi-a venit să cred, dar mă citesc copii ai prietenilor. Ce ocazie mai grozavă să cresc acest public și să ne bucurăm de copii sănătoși, care să facă mișcare și să aleagă verde? Așa că fiți pe fază, începem curând!
  • Cel puțin pentru prima jumătate de an, suspend consilierile. Am ales să fac asta, pentru a dedica timp unor alte proiecte, tot pentru voi. De care să puteți beneficia mai mulți. Cel mai probabil voi scoate și rubrica aferentă de pe blog, căci primesc cereri încontinuu. Vă anunț când revin și vă mulțumesc pentru răbdare, înțelegere și susținere.
  • Voi dezvolta în colaborare cu un psiholog o rubrică nouă: ”Întreabă psihologul!”, cu frecvență săptămânală. Vă rog să îmi trimiteți întrebările voastre, ca să le găsim un răspuns de care să se bucure toate cititoarele. Să mai alungăm frământările și ruminațiile din capul nostru.
  • Vom mai vorbi despre financial wellness, pentru că nevoia pe partea aceasta e foarte mare și au fost multe întrebări de la voi în acest sens.
  • Despre călătorii, ce să vă spun? Tot înainte! 🙂 Povestim curând.

Acestea sunt cele câteva schimbări pe care le voi face anul asta. Sper să rămâneți alături de mine și să mă citiți în continuare.

Cum vi se par schimbările, voi ce părere aveți?

Continui cu Jurnalul de începător la sală, deși momentan sunt în recuperare medicală pentru coloana cervicală. Dar asta nu mă împiedică să scriu. Wellness Mama Challenge e și el pe to do cu ceva idei.

În ceea ce mă privește, am niște cursuri de formare pe agendă. Abia aștept!

Va fi un an plin, simt. Vreau să merg la bazin, să merg cu bicicleta, la pilates, să testez spa-uri (am început deja, voi povesti curând), să urc pe munte. În general, tot ce îmi bucură mintea, emoțiile și sufletul, ce mă ține sănătoasă și în formă.

Rămâneți alături de mine, cu toate aceste schimbări de anul acesta? 🙂 Voi despre ce ați vrea să citiți pe blog ori pe canalele mele de social media? Vă rog, dați-mi feedback în comentarii.

10 răspunsuri la “Schimbări pe care le voi face anul acesta – lista mea”

Te felicit draga mea pentru initiativa ta. Si eu mi-am propus multe schimbari pentru anul 2020. Si eu am probleme cu coloana si mi-am propus sa ma gandesc mai mult la sanatatea mea si sa pun serviciul pe locul 2 (lucram si cate 10-12 ore la calculator, stand pe scaun). Si eu am 2 fetite. Una se apropie de adolescenta cu pasi vioi si mi-am propus sa petrec mai mult timp cu ea, sa incerc sa imi schimb mult din comportament, deoarece simt ca relatia noastra nu este cum ar trebui sa fie. Astept cu nerabdare articolele tale. Le citesc cu drag si interes de fiecare data. Iti urez succes in tot ce ti-ai propus!

Mulțumesc mult, mă bucur că mi-ai scris, succes și ție! Ținem aproape, să ne inspirăm unele pe altele! 🙂

Bună Florina,
Vreau sa iti spun ca, indiferent ce vei scrie, eu tot voi citi articolele tale, sunt ca un bonus de la viață pentru mine. Imi place tot ce scrii și cum scrii.
Am si eu o scumpică la inceput de drum în adolescență și cu siguranță îmi va prinde bine orice vei scrie pe această temă. Chiar dacă nu ne cunoaștem, te simt atât de aproape de sufletul meu prin felul în care scrii articolele. Într-o zi, chiar i-am trimis și soțului link-ul unui articol, nu mai știu care că e ceva vreme de atunci, dar știu că i-a plăcut și lui cum ai scris (filolog fiind). Deci…… îți doresc un an cu multă sănătate ție și întregii familii, să te bucuri de fiecare clipă și să reușești în tot ce ți-ai propus. Te îmbrățișez! (virtual) 🙂

Uau, Iuliana, câte complimente primesc de la tine!! Ce bine mă simt și ce mult mă simt încurajată!
Te îmbrățișez și eu, să ne fie bine!

Cata determinare, organizare si energie mi-ai trimis prin acest mail! De cand il astept! M-ai facut si pe mine sa-mi fac lista pe anul acesta. Este primul pe care l-am inceput fara a-mi pune planurile pe hartie. Mi-am zis doar ca mi-as dori sa fie un an linistit, cu sanatate, bucurie si recunostinta. Iti multumesc din suflet! De abia astept mail-urile tale! Sa aveti un an frumos, cu sanatate si iubire!

Ma bucur ca te-a energizat tare! 🙂
Mi-a luat si mie ceva pana sa imi pun toate gandurile si planurile in ordine. Dar acum sa trecem la treaba, osteni! :))
Imbratisari, sa ti se implineasca!

Mulțumesc pt inspirație! Chiar mi-am ales 2 cuvinte pt 2020….Actiune și Bucurie 🙂
Te urmăresc cu drag de ceva timp.
In ce privește problemele cu coloana vertebrala, îți recomand Terapiile Manuale.
Dacă te interesează, da un semn, soțul meu este Kinetoterapeut și terapeut terapii manuale de mai bine de 15 ani.
Seara cu bucurie!

Uau, ce cuvinte faine!! Sa te ghideze tot anul si sa gasesti bucurie in tot ceea ce faci!
Stii ce e frumos, ca sunteti atat de multe care v-ati oferit sa ma ajutati pe partea asta cu cervicala! E grozav, o sa va zic ce si cum curand.
Imbratisari!

Mulț succes in tot ce ți ai propus si, mai ales, multă sănătate! Îmi place că ai o claritate și organizare in ceea ce ți ai propus și ai o direcție. Eu mi am ales cuvântul Abundenta dar inca nu știu pe ce direcție :). Sper sa găsesc curând calea.

Îți mulțumesc! 🙂 Da, nu a fost simplu, dar iată, după 5 ani am reușit să o găsesc, zic eu acum, definitiv. 🙂
Sunt sigură că o vei găsi și tu, la vremea potrivită. Te îmbrățișez și să îți fie bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.