Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

De ce sunt diferite suplimentele nutritive lipozomale și care sunt beneficiile lor

Probabil că și voi ați luat de-a lungul timpului medicamente și, mai ales, suplimente. Multe v-au fost recomandate de medici sau farmaciști, pe altele le-ați ales voi. Piața suplimentelor e atât de mare în acest moment, încât e ușor să devii confuz. În programul meu de nutrition&wellness coaching de 1 an am avut la un moment dat invitat un farmacist care ne-a vorbit despre tipurile de suplimente și cum să le alegem, dar și care sunt cele mai importante suplimente pe care o femeie ar fi bine să le ia. A fost o sesiune reușită și mi-am notat destul de multe idei și eu, deși mai urmasem un curs despre suplimente nutritive anterior. În orice caz, ce mi-a atras atenția în ultima vreme sunt suplimentele lipozomale.

Multe vitamine și minerale sub formă de tablete, pudră sau capsule sunt foarte puțin absorbite de către corp. Ele pot fi complet distruse pe măsură ce înaintează în tractul digestiv. De cealaltă parte, suplimentele lipozomale sunt absorbite de 20 de ori mai bine decât cele tradiționale, grație fosfolipidelor esențiale, care asigură protejarea vitaminelor în mediul intestinal. După absorbția la nivelul intestinului subțire, sferele lipozomale ajung în sânge intacte, putând livra ingredientele active direct în celule. Mi se pare fascinantă această tehnologie, care, deși pare mai scumpă, de fapt este una corectă. Adică dăm bani un pic mai mult pe niște produse, care ne promit absorbție maximă a nutrienților în celulele corpului.

Cum protejează lipozomii vitaminele și mineralele

Lipozomii sunt molecule sferice ale căror straturi exterioare sunt formate din fosfolipide naturale. În interiorul unei sfere lipozomale există un centru apos care poate fi umplut cu orice vitamină sau mineral existent. În funcție de tipul nutrientului (hidro sau liposolubil) acesta este plasat fie în miezul sferei fosfolipidice, fie încorporat în membrana acesteia. Pereții lipozomali exteriori protejează nutrienții pe care-i poartă, de acțiunea acizilor gastrici, a enzimelor hepatice și a florei bacteriene. E ce povesteam mai sus, despre cauza pentru care pot fi distruse multe vitamine și minerale când trec prin sistemul digestiv. 

Biodisponibilitatea mare a suplimentelor liposolubile 

Biodisponibilitatea  e un termen pe care musai trebuie să îl înțelegeți. Înseamnă cât de mult absorbim și utilizăm nutrienții (ce ne rămâne în corp) din alimente sau suplimente. Ați citit bine: nu e suficient să mâncăm bine și corect, e important și cât absorbim din mâncarea respectivă. Pașii legați de mâncare sunt așa: măncăm, are loc procesul de digestie, prin care mâncarea se descompune in nutrienți. Apoi, are loc absorbția nutrienților, adică trecerea lor din intestin în sânge. Doar că, nu tot ce mâncăm se va absorbi (din diverse motive, unul din ele e și microbiomul aflat în disbioză, știți voi discuția despre flora intestinală cu care tot încep eu fiecare program de grup). Iar apoi, din ceea ce s-a absorbit, nu totul va putea fi utilizat de corpul nostru.

Așadar, biodisponibilitatea este termenul cheie pentru a înțelege modul în care nutrienții funcționează în organism pentru sănătatea noastră și pentru a profita la maximum de alimente și suplimente.

Revenind la suplimentele lipozomale, datorită stratului protector fosfolipidic ce învelește nutrienții, corpul poate absorbi foarte ușor mineralele și vitaminele din interiorul sferelor lipozomale. Imediat ce un lipozom finalizează livrarea ingredientelor active, el însuși va deveni un nutrient și material constituent pentru creier, ficat și celule. Asemănarea lipozomilor cu celulele corpului, le permite să fie recunoscuți de organism și înglobați de către celulele umane în întregime. 

Despre beneficiile tehnologiei lipozomale, vă invit AICI, pentru a parcurge cu răbdare zecile de studii care le atestă. 

Suplimentele lipozomale – mai multe tipuri. Care e diferența majoră între ele

Se pare că și între suplimentele lipozomale există diferențe și că cel mai mare dezavantaj al multora dintre ele e instabilitatea moleculară, din cauza căreia compușii lipozomali se destramă, înainte ca ei să fie absorbiți de celule. Vedeți de ce e important să ne informăm înainte de a lua orice produs, fie el medicament sau supliment? Uneori, ajungem să îl luăm fără folos corpului și doar să ne amăgim că ne ajutăm cu ceva.

℗ După ce am citit la cei de la Hypernatura, e greu să obții un produs lipozomal stabil, prin metode naturale, care să asigure integritatea ingredientelor active, iar noi să beneficiem de un produs cu biodisponibilitate ridicată. Greu, dar nu imposibil. 

Cele mai multe suplimente lipozomale se bazează pe: 

 • Presiuni ridicate ce deteriorează ingredientele active;
 • Folosirea alcoolului sau a substanțelor chimice, pe care lipozomii îi vor transporta în celule;
 • Sunt produse folosind temperaturi înalte ce deteriorează ingredientele active;
 • Biodisponibilitate și stabilitate reduse;
 • Folosirea aromelor pentru mascarea gustului neplăcut;
 • Valabilitate mică datorată instabilității accentuate. 

Suplimentele lipozomale LipoCellTech™ au la bază o tehnologie nouă de producție, brevetată. Iată ce diferențe sunt:

 • Metodă naturală de producție, fără presiuni ridicate;
 • Nu necesită adăugarea alcoolului sau a substanțelor chimice;
 • Metoda de producție fără căldură le permite ingredientelor active să rămână intacte;
 • Moleculele lipozomale au stabilitate și biodisponibiliate ridicate;
 • Gust neutru, fără arome adăugate;
 • Perioadă de valabilitate mare, până la 3 ani. 

LipoCellTech™ RECREEAZĂ MODELUL NATURII

S-au investit mulți ani de cercetare cu scopul de a găsi o modalitate complet naturală de obținere a unor produse lipozomale cu stabilitate ridicată și cu un grad de absorbție celulară ce depășește 95%.

Metoda brevetată de fabricație LipoCellTech™ imită modul în care organismul obține propriile molecule lipozomale.

Astfel corpul va recunoaște moleculele LipoCellTech™ ca fiind ale sale și le va absorbi aproape în totalitate. După livrarea ingredientelor active către celule, învelișul fosfolipidic din care este compus lipozomul, se contopește cu peretele celular, fortificându-l și regenerându-l.

Ca să sumarizăm, avantajele LipocelTech sunt:

 • absorbție mare;
 • ingrediente pure;
 • valabilitate mare;
 • gust neutru;
 • fără coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, amidon, gluten, derivați din carne și lapte, drojdie, soia, sau alte ingrediente inactive;
 • în acest moment, unic în lume. 

Cât despre PRODUSE, unul dintre cele mai interesante, poate pentru că se știe prea puțin despre el, e GLUTATIONUL LIPOZOMAL.

suplimentele lipozomale

Glutationul (γ-L-glutamil-L-cisteinilglicină) este o tripeptidă compusă din aminoacizii cisteină, glicină și acidul glutamic. Glutationul este folosit de toate celulele corpului, fiind unul dintre principalii antioxidanți produși de organism, care previne creșterea numărului de radicali liberi și instalarea stresului oxidativ. 

Glutationul oprește așadar și previne stresul oxidativ, dar mai mult de atât:

 • Poate proteja împotriva intoxicării cu mercur; 
 • Un studiu publicat în PubMed.gov a arătat că glutationul administrat oral a avut efecte semnificative asupra persoanelor cu steatoză hepatică;
 • Pe măsură ce corpul îmbătrânește, capacitatea sa de a produce glutation se diminuează. Cercetătorii de la Școala de Medicină Baylor au descoperit într-un studiu că nivelurile scăzute de glutation sunt asociate cu o scădere a ritmului de ardere a caloriilor ingerate și o mărire a ratei de depozitare a grăsimilor în organism. Deci, participanților la studiu li s-a urmărit creșterea nivelului de glutation pe o perioadă de două săptămâni, timp în care li s-a micșorat rezistența la insulină și s-a mărit capacitatea de ardere a grăsimilor;
 • Un studiu randomizat, dublu-orb, publicat de Mayo Clinic Proceedings a arătat că glutationul a îmbunătățit circulația periferică și a sporit capacitatea participanților la studiu de a se deplasa fără durere pe distanțe mai mari;
 • În prezent se consideră că boala Parkinson nu poate fi vindecată, însă într-un studiu publicat în PubMed s-au documentat efectele pozitive ale administrării de glutation, constatându-se încetinirea sau ameliorarea progresiei bolii. Deși sunt necesare mai multe cercetări, acest studiu de caz sugerează că glutationul poate ajuta la reducerea simptomelor, îmbunătățind calitatea vieții la persoanele care suferă de această boală;
 • Mai multe studii de laborator, inclusiv un studiu clinic raportat în Medical Science Monitor, indică faptul că la copiii cu autism există un grad mai mare de degradare oxidativă și nivel scăzut de glutation în creier. Aceasta a crescut susceptibilitatea de daune neurologice provocate de substanțe precum mercurul, la copiii cu autism. Un aport crescut de glutation ajută la eliminarea mercurului și oprește degradarea celulelor creierului;
 • Studiile au arătat că deficitul de glutation poate cauza îmbătrânirea prematură a ovarelor, inclusiv cancerul ovarian. De asemenea, au arătat că în cazul fertilizării in vitro, un nivel crescut de glutation în foliculul ovarian a crescut rata de fertilizare. Efectele antioxidant și anti-îmbătrânire ale glutationului măresc sănătatea și integritatea ovulelor, unele dintre cele mai afectate celule în procesul de îmbătrânire. Să nu uităm că nivelul mare de stres oxidativ este implicat în procesele patologice ale tractului reproductiv, contribuind la infertilitate, pierderea sarcinii și naștere prematură.

Încapsularea în lipozomi a formei bioactive de glutation este singura formă de administrare orală prin care se asigură absorbția rapidă și prezența sa directă în fluxul sanguin. Lipozomii protejează glutationul în mediul intestinal, astfel încât acesta nu este deteriorat, având posibilitatea de a ajunge rapid la nivel celular.

Uau, ce de beneficii pentru un produs despre care până acum ceva vreme nu știam mai nimic, nu-i așa? 

Glutationul Lipozomal LipoCellTech™ produs în Marea Britanie e adus în România de SC HYPERFARM SRL – unic importator și distribuitor.

suplimentele lipozomale

Sper ca aceste informații despre suplimentele lipozomale să vă fie de folos și să vă ajute să luați decizii informate atunci când apelați la suplimente nutritive. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.