Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Tu știi de ce mâncarea îți oferă atât de mult confort?

Draga mea, toate suntem de acord că mâncarea ne oferă confort. Și că adorăm acest lucru de cele mai multe ori. Cu toate acestea, mâncarea pentru confort tot timpul nu este lucrul care ne ajută pentru sănătatea noastră fizică și emoțională. Și nici pentru greutatea noastră. Cu toate acestea, mâncarea ne oferă confort și e bine să conștientizăm câteva lucruri.

Să începem cu începutul: ”comfort food” este definită ca mâncarea care îți oferă confort emoțional. Câteodată, tipul acesta de mâncare e plin de calorii, zahăr și glucide multe; alteori însă pot fi și opțiuni sănătoase, e drept mai rar. Poate sunt feluri de mâncare ce îți amintesc de copilărie, poate de vacanțele cu părinții sau în tabere ori poate îți amintesc de mesele pe care le pregăteau tatăl ori mama ta în weekenduri, când erați toți acasă și îți era bine. 

Această mâncare de obicei are un gust delicios, o textură plăcută (poate ți se topește în gură sau poate, dimpotrivă, e crocantă) și miroase ceva de speriat. 🙂 Așa este mâncarea aceasta care îți oferă confort, îți trezește toate simțurile. Așa că felul cum arată, cum miroase și cum se simte la gust sunt foarte importante pentru tine. Și e normal să fie așa.

Când poftești comfort food sigur experimentezi unele emoții, fie bune, fie neplăcute. Și de aceea cauți acele alimente care să te ajute să gestionezi aceste emoții. Într-un fel sau altul, mâncarea pentru confort te ajută să te simți mai bine.

Dar poate asta știai deja. Că mâncarea e asociată cu starea de plăcere. Și, dacă vei dori să vii în cercul de femei care încep să studieze mâncatul emoțional și să practice tehnici de a reduce acest comportament și de a face pace cu mâncarea și emoțiile, vei afla deci și mai multe. 

Ce vreau să-ți mai spun azi pe tema mâncării pentru confort este că studiile arată că este o legătură foarte mare între mâncare și funcționarea creierului. Ce face acest tip de mâncare este să declanșeze o reacție chimică în creier, care induce sentimentul de plăcere.

Recompensa pe care o primești odată cu mâncarea, stimulează producerea de dopamină în corp, care activează centrii plăcerii în creier.

Și ce facem cu această informație, ați putea zice. Sigur că e foarte valoroasă și o putem folosi pentru noi, în favoarea noastră și a relației cu mâncarea.

Hai cu noi în programul de 6 săptămâni! Este cu teorie, dar este și cu multă practică. Dacă doar citești o carte sau asculți un curs, nu înseamnă că vei avea și rezultate imediat. Rezultatele vin după practică! Hai să practici alături de femeile care au același scop cu tine!

Eu, Florina Badea – coach și nutriționist și Elena Iorga – psihoterapeut, vom fi alături de tine cu tehnici și practici, de lucru cu mintea și cu propriul corp, ca să înțelegem ABC-ul emoțiilor noastre și să ne înțelegem mai bine corpul și mesajele lui, dar și toate nuanțele mâncatului emoțional  acel prieten care vine și ne spune că ceva în viața noastră nu e cum ne-am dori.

Vii cu noi? Vrei și tu să înțelegi cum să mănânci ca să îți faci bine, să reușești, să slăbești sau să te menții fără efort? Trebuie să începi de undeva! Începe alături de noi!

Spune DA și haide să lucrăm împreună, ca să începi de undeva, ACUM!

Nu mai amâna, cel mai probabil nu vei face nimic niciodată în acest sens, dacă nu te hotărăști acum.

Uite AICI este locul unde să te înscrii

Începem luni, pe 8 mai!

Hai, nu ți-am văzut numele pe lista de înscrise! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.