Categorii
Blog Food and nutrition Turul restaurantelor

Turul restaurantelor – episodul al V-lea. 2 idei de servit masa pe litoral

Am revenit cu proiectul Turul Restaurantelor de pe litoral. E vară și prin urmare l-am extins la mare. Anul acesta am mâncat în 2 locuri pe care vreau să vi le spun și vouă, cei care treceți prin Constanța sau Mamaia Nord/Năvodari. Am fost satisfăcuți în ambele locuri, mâncarea a fost pregătită pe loc, chiar dacă am așteptat un pic, nu mai mult decât în alte restaurante. Le recomand cu încredere și celor care mănâncă alături de copii în vacanță. Experiențele noastre au fost excelente acolo, de la servire și până la mâncare. E vorba de Reyna, din Portul Tomis – Constanța și Cherhanaua Tașaul – Năvodari.

Turul restaurantelor pe litoral: Reyna – Portul Tomis

În iunie am fost la mare la noi, în Constanța. Am evitat Mamaia, pentru că am fost cu fetele și aveam nevoie de diversitate înn ceea ce privește activitățile. În Constanța sunt mai multe lucruri de făcut cu cei mici, decât în Mamaia, să recunoaștem. Și nu mă refer la mall, că acolo nu mergem. Mă refer la locuri de joacă, muzee, Acvariu, Delfinariu, micro delta, faleza, city tour etc. Dar despre toate acestea urmează să scriu un material dedicat. Acum doar despre mâncare vă voi spune câteva vorbe. Pentru că mâncarea la Ibis, unde am avut cazare, a fost corectă, nu a dat pe dinafară de creativitate și nu am văzut picior de pește, am ieșit un pic și în port. Acolo e ofertă bogată, dar dacă nu ai încercat vreodată să mănânci în zonă, e cam la noroc și pe ghicite. Noi mai facem ceva: ne ghidăm după miros și după clienți, mai tragem un ochi la ei în farfurii. 🙂 Avem toate circumstanțele, călătorim cu fetele și nu ne permitem să mâncăm prost. Așa că în ziua respectivă un miros îmbietor de pește și cea mai mare hărmălaie de clienți venea din zona restaurantului Reyna.
Am fost primiți călduros, conduși la masă, iar copiilor li s-au aruncat priviri prietenoase. Știți că pentru noi e foarte important acest lucru. Nu a trebuit să cerem, pentru că au venit imediat cu scaun pentru copii. Voiam pește, normal. Am parcurs un meniu variat și am fost îndrumați către un sortiment de pește proaspăt: hamsiile. Icrele au fost și ele pe lista dorințelor noastre, plus foccacia. I. a mâncat midii, preferatele noastre. 🙂 Totul a fost delicios și nu prea am avut timp de poze, mărturisim.
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
Cafeaua a fost nemaipomenita, iar priveliștea grozavă. Fetele s-au lins pe degete. 🙂
Turul restaurantelor pe litoral
Reyna mai are încă un restaurant în Portul Tomis, se numește Suada. Aici sunt toate locațiile lor din Constanța.

Cherhanaua Tașaul – Năvodari

La Tașaul am mâncat chiar de 2 ori, o dată anul trecut și o dată săptămâna aceasta, pe drumul de întoarcere din Deltă. Am regăsit atmosfera neschimbată și mâncarea la fel de proaspătă și gustoasă. Ce am mâncat? Păi nu intri în cherhana fără să mănânci pește. Iar cartofii prăjiți nu au fost din pungă, în mod clar. 🙂
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral

Turul restaurantelor pe litoral
La Tașaul se ajunge pe un drum alambicat, aveți nevoie de waze pentru a ajunge acolo fără să vă rătăciți. Locuri de parcare sunt și în afara și în interiorul complexului. În weekend musai trebuie să faceți rezervare, dacă mâncați la prânz. Noi am ajuns marțea, nu ne-am bătut capul cu rezervarea.
La finalul mesei am servit câte o cafea, în timp ce fetele țopăiau în trambulină la locul de joacă.
Turul restaurantelor pe litoral
Turul restaurantelor pe litoral
În ambele locuri am apreciat că ne-au văzut cu fetele și au urgentat comanda. Mai mult, la Reyna chelnerul a insistat asupra unui fel de pește proaspăt, față de ce alesesem noi. Am înțeles ideea și ne-am schimbat opțiunea. Scaune de masă pentru copii cu centuri au fost în ambele locuri. Fetele au mâncat fericite și colo și colo, fără nazuri și strâmbat din nas, cum mai fac ele, de ce să nu recunosc. Meniurile sunt variate, cu multe sortimente de pește, icrele sunt făcute la ei.
Nota de plată la fiecare dintre cele 2 restaurante a fost in jur de 130 lei, cu o limonadă, o bere și cafea.
Continuăm proiectul Turul Restaurantelor în București. Voi ce locuri recomandați pentru mic dejun, prânz sau cină?
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală, fotografii făcute cu iphone 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.