Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Un altfel de iulie și cu ce intenție am intrat în august

Dragilor, eu nu știu când a fugit iulie. A trebuie să mă uit în agendă, ca să îmi dau seama de ceea ce am făcut. Un lucru însă țin  bine minte, am revenit pe blog cu articole pentru voi. Și m-am bucurat de mesajele voastre, aveam nevoie de încurajări și urări de ”bine ai revenit„. Vă mărturisesc că în vremurile acestea, când cititorii de carte și de bloguri încep să strângă rândurile, autorii se luptă cu dilema ” a mai scrie sau nu”.

Personal, am luat în brațe vara asta ca să îmi clarific mai multe lucruri. Printre care și scrisul – de ce nu am mai scris anul trecut așa de mult. Și dacă reiau scrisul, cum îl reiau. Și de ce scriu, de fapt? Dileme de om cu blog.

Încă mai reflectez la dilemele acestea. Însă un lucru îmi e clar: scriu mult și pentru mine. Ceea ce e terapeutic. Și simt că îmi folosește.

Știu că o parte dintre cititoarele de anii trecuți au fugit pe alte platforme. 🙂 Parte și pentru că nu am mai scris. Și când o făceam povesteam mai mult despre proiecte și mai puțin despre viața personală. Iar când am început aici, blogul era foarte mult despre mine, despre trăirile mele de mamă, apoi de mamă însărcinată, apoi de mamă de 2 și tot așa.

Fix în vara asta (august) eu fac 6 ani de când viața mea profesională s-a schimbat cam cu totul. Mai am acum doar rămășițe din viața de consultant în comunicare medicală (adică mai am doar un proiect). Iar iulie este special pentru că s-a născut la final de lună a 2-a mea fetiță. Și am ținut-o într-o petrecere toată ultima săptămână din iulie. A fost tare bine, am văzut bucuria din ochii copilului meu.

Cred că am simțit în iulie acesta pentru prima oară ca pe o sărbătoare. Mi-am dat voie, deși cu greu, să sărbătoresc. A fost și o conjunctură care mi-a permis. Cliente mai noi sau mai vechi sunt plecate în toate colțurile lumii. Nu e vremea de proiecte noi, deci activitatea e într-un ritm la lent. Dar e vremea de studiu și de reflecție.

A fost luna în care am petrecut cel mai mult timp cu prietenii – în oraș, la munte, online. Mare balsam pentru sufletul meu!

Mi-am refăcut permisul de conducere. Și vă zic asta, ca poate vă verificați și voi actele, trece timpul pe nesimțite și e posibil să observați că circulați cu ele expirate. 🙂 E simplu, se face programare online în Pipera, la ora dorita. Pac, țac, în 3 zile te sună factorul poștal și fugi să îl ridici. Nici măcar personal, îl dau și soțului.

Și una dintre marile realizări ale lunii a fost că m-am reconectat cu psiho-terapeuta mea. Ultimele 9 luni fuseseră o nebunie în agenda amândurora, pur și simplu nu am găsit loc. Iar voi știți că eu pun mare preț pe terapie, o văd obligatorie pentru profesioniștii care lucrează cu oamenii (pe lângă alte practici, desigur).

Am petrecut iulie într-un curs intensiv de business coaching. Încă mai am nevoie să îmi mai răspund la câteva întrebări. Sper ca finalul verii să mă găsească cu ele clarificate. Simt nevoia să mai fac niște schimbări în modul cum lucrez, în tipul de proiecte. Vor fi mai multe schimbări în toamna aceasta, de la poziționare, până la servicii.

Dar bucuria mea mare e că s-au aliniat astrele și am găsit om în echipă, pe care îl caut de atâta vreme!! Care e și pasionat de stilul de viață sănătos și nutriție, dar și de munca pe proiecte. Când scriu, simt că face tot articolul. 🙂

În iulie am făcut 7 live-uri consecutiv pe Instagram. O să rîdeți (sper să nu), dar asta e un mare gest de ieșire din zona de confort pentru mine. Și am fost activă zilnic pe această rețea, unde vă aflați voi, mai multe. Ce puțin așa zic statisticile. 🙂 Eu sper ca cele mai multe să fiți aici, pe blog.

Tot în această lună de vară am filmat pentru emisiunea ”Tinerețe fără bătrânețe” din 9 iulie la Digi TV, despre mâncatul emoțional. Dacă nu ați văzut emisiunea, mi s-a spus că e coerentă și blândă, așa că v-o las și vouă aici. Cam pe la minutul 12 încep și eu, după doamna doctor care vorbește despre augmentarea buzelor.

Am avut cele mai multe sesiuni de life coaching cu fetele din Retreat (sunt 2 sesiuni incluse acolo, intrați să vedeți și voi toate darurile, vă invit) și cu alte cliente. Norocul cu AC-ul, că e tare complicat să însoțești clientul la 40 de grade. 🙂 Ce vreau să vă mai zic e că am și definit nișa de life coaching pe care voi lucra de acum. Pentru cine e interesat, în luna august am și un pachet de care puteți profita, cu discount pănă pe 10 august.

Luna iulie a însemnat și prima ieșire la un eveniment fizic, unde am fost speaker și m-am conectat cu o doctoriță minunată, pe care mi-am ieri seama că o știam de la sală. Ce minuni face Bunuțul ăsta și cum întâlnește el oamenii! E vorba da Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele, organizată de Dina Bento și de Monica Popescu. M-a lovit nostalgia, mi-am amintit de vremurile când organizam evenimentul Mama Time Out – 2017 – 2018. Ce ani!

Am mai filmat pentru voi, pentru TV, o mulțime de subiecte legate de colagen. Sper să vă convingă de cât de importantă e această proteină pentru corpul nostru și să vă faceți un plan și în acest sens.

Era să uit, am fost la Măgura, la casa Dobre. Mi-a recomandat o prietenă din online. Frumos locul. Frumoase locuri. Însă mâncarea rămâne pentru mine marea mea dezamăgire. Simt că oamenii locului ar putea da mai mult, s-ar putea strădui mai mult. Vreau să las bani pentru turismul din România, dar vreau să simt că și ei se străduiesc un pic.

Deși o lună scurtă, căci am mai plecat în vacanță o dată, mie mi s-a părut teribil de obositoare. Poate căldura, poate și efortul depus pentru contabilitatea pentru trimestrul al 2-lea. 🙂 Poate sunt drumurile, poate toate femeile cu care am interacționat și tot procesul de redefinire și tranziție prin care simt că trec eu însămi. Deciziile pe care simt că e nevoie să le iau, ca urmare a re-evaluării a cine sunt acum în munca mea și cine vreau să fiu.

Așa că intenția mea pentru august e să mai dau timp zilelor. Să mă las un pic în flow și în intuiție. Să mai profit de zile cu ritm redus. Abia acum simt că încep să profit de ritm redus și corpul să   integreze beneficiile. Știți cum e – mintea știe, dar trebuie să știe și corpul. Ceea ce durează.

Așa că n-am liste de cărți, nu am locuri de bifat și nici alte ambiții. Am făcut loc și las să văd ce atrage acest loc. Ceea ce vă invit și pe voi să faceți, măcar în vara asta, cât a mai rămas din ea.

Voi ce ați făcut în vara aceasta? Cu ce intenție ați intrat în august?

Dați un reply la acest email, când îl primiți. Sau scrieți în comentarii. Îmi e dor de voi.

Sursa foto: Cristina Nichituș Roncea 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.