Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Un mesaj de la Zâna celor întârziați cu pregătirile de Crăciun!

Mai sunt fix 3 zile până de Ajun. Și încă mai sunt oameni întârziați cu organizarea. Unii nu au luat niciun cadou. Alții nu au făcut nici măcar lista de ingrediente pentru meniu. Alții nici una, nici alta. Pe afară se circulă cu 5 km pe oră, în centru și în cartiere. Și știți ceva? Crăciunul tot o să vină pentru toată lumea. Peste toată epuizarea de dinainte, de pe locul de muncă, de peste an și din ultimele zile, în care am încercat să compensam lipsa organizării. Cineva se dădea deștept la radio, că e haos din cauza celor întârziați, care fac totul pe ultima sută de metri. I-am zis omului ceva în gând și am virat la stanga, în intersecție, cu toată răbdarea de care am fost capabilă. Am promis că mă transform în Zâna celor întârziați cu pregătirile de Crăciun.

Așadar ca Zână a celor întârziați cu pregătirile, vreau doar să vă zic cele 4 motive mari și late pentru care unii oameni chiar nu s-au pregătit cu nimic până azi:

  • Unii lucrează toată ziulica, chiar și după apusul soarelui. În astfel de condiții, credeți că mai au oamenii energie să umble după cadouri din septembrie?
  • Alții au alte evenimente în familie sau cu prietenii. Cazul Zânei aici de față, care în noiembrie a avut toate aniversările familie, iar începutul lunii e marcat de aniversarea Fetei cu Părul de Aur, plus a altor prieteni/prietene. Prin urmare, în apărarea mea și a tuturor celor întârziați cu pregătirile de Crăciun, dacă ai altceva de făcut până azi – alte aniversări și petreceri, pentru care trebuie să cumperi cadouri și să faci pregătiri, cum să îți stea capul și la Crăciun?!
  • Există și situații în care banii se termină și pur și simplu aștepți salariul, nu-i așa? Sau prima de Crăciun, pentru norocoșii care lucrează la stat sau la un privat baban. Deci, dacă vistieria personală e goală, cum și pe ce să facem cumpărături în avans? Sper că cei care reușesc sta să nu fi făcut credite în acest sens!
  • Unii chiar nu vor să cumpere nimic pentru Crăciun decât în ajuns de Crăciun. Pentru că vor să intre în spiritul sărbătorii cât mai aproape de ea. Și ce dacă marii retaileri au scos din octombrie podoabele? Să stea cu ele, că afară erau 20 de grade, iar noi, acilica, în România, suntem obișnuiți cu sărbători de iarnă sub troiene!
  • Nu toți suntem Martha Stewart, ca să fim bine înțeleși. Adică femeia aceea genială cu sarmalele în cuptor în avans, cu echipa de copii cuminți care nu doresc atenție, care zâmbesc frumos în camera foto și cu oile care behăie melodios în țarc. Glumesc, dați un search pe google.

Sigur sigur mai sunt și alte motive, pe care vă invit să le povestiți și voi, dacă aveți chef și curaj. 🙂 Nu uitați, eu sunt zâna tuturor celor întârziați (deci vă înțeleg) și, mai ales, sunt la mine pe blog, deci cine să mă contrazică la mine acasă?? 🙂 🙂

În ceea ce o privește pe Zână, ea are un mix de motive – un platouaș cu de toate din cele de mai sus. La care se mai adaugă:

  • Copiii mici care nu îi permit seara vizite prin magazine (ziua până și Zânele muncesc). Știți, seara, părinții cu copii mici sunt sechestrați la domiciliu, pentru activități precum: teme, spălat, călcat, poveste, nani.
  • În acest decembrie Zâna aici de față a fost în #MamaTimeOut. Adicătelea, cu stres cât mai puțin, cu petreceri și întâlniri cu dragi nemaivazuți de multișor. Așadar, fără cumpărături în avans. Asumat, bineînțeles. Adică o să am mâine o poftă de shopping, păzea cardul!
  • La finalul perioadei de nebunie, apar și reducerile. Deci le-am așteptat liniștită! Așa fac Zânele, știți, da? 🙂 Sunt senine și răbdătoare!

La final, Zâna zice așa:

Să fim buni și răbdători, nu o să murim de foame de Crăciun!

Mâncare e mereu pe masă, dar Crăciunul e despre iubire, familie și prieteni!

Mai fiți atenți și la copii și ce își doresc ei: o întâlnire de joacă cu prietenii sau cine știe ce nimic. Nu e neapărat să vrea vizită la toți moșii din toate mall-urile. De fapt, sunt sigură ei că nu vor, ci noi vrem mai mult pentru ei. Eu am crescut cu niciun moș, cu părinții, bunicii și rudele și sunt normală, nu sufăr de nimic, vă asigur. Mă încearcă un guturai, dar nu e de la lipsa moșilor din copilărie, vă asigur.

Eu chiar o să mă bucur de o sesiune de cumpărături cu dedicație pentru Moș Crăciun, chiar dacă vor mai fi doar 2 zile până la marele moment. O să fie cam hărmălaie, dar mănânc bine înainte, beau apă, iau apă cu mine, îmi iau vitaminele și toate suplimentele, parchez în afara mall-ului, pun rucsacul în spate și o să fie bine! 🙂

Dragii Zânei, nu mai plecați ochii în fața nimănui și urechile niciunde! Fiți ca în bancul cu broscuțe surde – acele broscuțe care au ajuns în vârful muntelui, pentru că nu puteau auzi pe nimeni de pe margine, indiferent dacă ei strigau de bine sau de rău. În fond, doar voi știți viața voastră, problemele voastre și programul pe care îl aveți.

Un Crăciun binecuvântat vă doresc!

Ne mai auzim pe aici, da?

AICI e un articol despre CE MÂNCARE PREGĂTIM COPIILOR DE CRĂCIUN.

Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.