Categorii
Blog Despre slăbit Sănătate și wellbeing

(11) Ca să slăbești, începe să te iubești!

Ce este self-love

Dragile mele, nu pot să vă mint, pierderea în greutate este o călătorie care necesită disciplină, efort și dedicație. Poate fi ușor să te concentrezi doar pe aspectele fizice ale pierderii în greutate, cum ar fi numărarea caloriilor și rutina de sport, dar este important să rețineți că iubirea de sine (self love) este la fel de importantă ca orice alt aspect al acestui proces.

Cum te poate ajuta iubirea de sine să slăbești

Atunci când abordezi pierderea în greutate cu iubire de sine, îți recunoști valoarea și respectul de sine, indiferent de mărimea sau forma corpului tău.

Această mentalitate este esențială deoarece te poate ajuta să depășești vocea critică și rușinea internalizată despre corpul tău. Iubirea de sine te poate ajuta, de asemenea, să cultivi o relație mai pozitivă și mai plină de compasiune cu tine însuăți, ceea ce poate duce la o mai mare reușită în călătoria ta de pierdere în greutate.

Care sunt avantajele iubirii de sine

Unul dintre avantajele iubirii de sine în pierderea în greutate este că te poate ajuta să integrezi obiceiuri mai sănătoase care sunt sustenabile pe termen lung. Atunci când abordezi pierderea în greutate cu iubire de sine, ești mai predispusă să îți prioritizezi bunăstarea mentală și emoțională, ceea ce te poate ajuta să iei decizii mai bune când vine vorba de alimentație și exerciții fizice.

De exemplu, în loc să te pedepsești cu diete restrictive sau antrenamente epuizante, te-ai putea concentra pe consumul de alimente hrănitoare cu adevărat și să faci activități fizice care te fac să te simți bine, nu doar ce ai citit că e bun în general.

Un alt avantaj al iubirii de sine în pierderea în greutate este că te poate ajuta să rămâi motivată și energică pe tot parcursul procesului. Când te iubești pe tine însăți, ești mai puțin predispusă să renunți la obiectivele tale sau să te judeci aspru atunci când faci greșeli.

În schimb, ești mai înclinată să abordezi obstacolele cu compasiune și iertare, ceea ce te poate ajuta să rămâi pe drumul cel bun și să continui să faci progrese.

Nu-i așa că pare tare bine să înveți limbajul iubirii de sine? 🙂 Că tot vă întrebați voi la ce ne ajută iubirea de sine când vine vorba de slăbit.

Hai să vedem însă cum cultivăm iubirea de sine, atunci când habar nu avem ce înseamnă 

Pentru a cultiva iubirea de sine, începeți prin practicarea discursului pozitiv cu sine. Adică fix invers decât procedați zilnic, în fiecare minut, când vă judecați cu asprime și vă cereți tot felul de lucruri imposibile.

Ce înseamnă acest lucru? În fiecare zi, reamintiți-vă de punctele voastre forte, de realizări și calitățile pe care le aveți. Nu luați toate acestea ca și cum ar fi un dat. Vă amintiți cât ați lucrat la ele? Concentrați-vă pe progresul făcut și celebrați-vă victoriile mici.

Faceți tot posibilul să evitați discursul negativ din interior și, în schimb, confruntați acele gânduri negative, înlocuindu-le cu afirmații pozitive.

Obiective realiste

Un alt mod de a cultiva iubirea de sine este prin practicarea grijii de sine. Alocați timp în fiecare zi pentru a face lucruri care vă fac fericite, fie că este vorba de citit o carte, făcut o baie relaxantă sau mers la plimbare în natură. Tratați-vă cu amabilitate și compasiune, la fel cum ați trata o prietenă apropiată.

Este, de asemenea, important să vă setați obiective realiste de pierdere în greutate și să nu vă comparați cu alte femei și, în niciun caz, cu bărbații. Amintiți-vă, călătoria fiecăruia este diferită, iar progresul necesită timp. În loc să vă concentrați doar pe cântar, concentrați-vă pe modul cum vă simțiți și pe schimbările pozitive pe care reușiți să le aduceți la stilul vostru de viață.

Comunitatea te poate ajuta la slăbit

În cele din urmă, nu uitați să vă înconjurați de oameni pozitivi și care vă încurajează și vă motivează. Alăturați-vă unui grup de suport sau găsiți un partener de antrenament care vă împărtășește obiectivele. A avea un sistem de suport poate face o diferență semnificativă în călătoria voastră de pierdere în greutate. Mai ales dacă nu vă concentrați, cum ziceam, doar pe kilograme, ci și pe obiective de proces.

Ce este grupul de slăbit?

Dragilor, eu asta am făcut atunci când am gândit Grupul de slăbit. L-am gândit ca pe un cadru de învățare și de creștere pentru femei, în care slăbitul să se producă ca o consecință a schimbării obiceiurilor. Iar acestea să poată fi susținute pe termen lung, ca efectul de yo-yo să nu mai aibă loc. Așa că munca în grupul de slăbit nu este o dietă, ci e un efort cu efecte pe termen lung, unde vă simțiți susține într-o comunitate unită de aceleași scopuri ca și voi. AICI sunt toate detaliile și inclusiv linkul pentru înscriere. Începem pe 24 aprilie.

În concluzie, iubirea de sine este o componentă crucială a oricărei călătorii de pierdere în greutate. Știu că e o abordare nouă pentru noi, însă ce pierzi dacă începi să schimbi perspectiva? Nu e delăsare, e doar altă abordare.

Atunci când abordezi pierderea în greutate cu iubire de sine, îți priorizezi bunăstarea mentală și emoțională, stabilești obiceiuri mai sănătoase și cultivi o relație pozitivă și plină de compasiune cu tine însăți.

Așadar, amintește-ți să fii amabilă cu tine și corpul tău (așa cum ai fi cu prietena ta cea mai bună), să îți sărbătorești succesele, indiferent cât de mici ți se par și să te concentrezi pe hrana minții, a corpului și a sufletului, în timp ce pornești în călătoria ta de pierdere în greutate.

Vii alături de noi în Grupul de slăbit cu nr. 3, care începe să lucreze din 24 aprilie?

Te aștept, cu entuziasm și bucurie!

Un răspuns la “(11) Ca să slăbești, începe să te iubești!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.