Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

5 cărți care mi-au influențat viața în 2022

Unul dintre cele mai valoroase obiceiuri pe care mi le-am păstrat în 2022 este acela de a citi. Nu am citit beletristică anul acesta, însă cărțile de psihologie și dezvoltare personală citite simt că și-au pus amprenta asupra mea. Am citit zilnic, dimineața (înaintea programului de copii și birou) și seara (înainte de somn). Încă nu am numărat cărțile citite, să văd dacă am atins performanța de 1 carte pe săptămână (copilul meu cel mare a atins-o în vacanța de vară), însă dacă am timp zilele acestea fac sigur și asta.

Am ales câteva din cărțile citite în 2022 să vi le arăt și vouă. Le-am mai recomandat prin grupurile din care fac parte (de la facultate sau grupurile de femei cu care lucrez eu), însă m-am gândit că o să vă prindă bine să le știți și voi.

  1. ”Cum să fii o mamă/fiică bună” – este cartea cu care mi-am început anul. Mi-a plăcut mult pentru că are ambele perspective, ale mamei și ale fiicei. Ca fiică a mamei mele și ca mamă pentru cele 2 fetițe ale mele, am citit pe nerăsuflate cartea aceasta. Perspectivele pe care mi le-a oferit sunt foarte valoroase.

cărți 2022

2. ”Vindecarea copilului interior” – este prima carte despre copilul interior pe care o citesc. Am recunoscut în ea multe dintre tiparele mele și după ce am citit-o am început să îmi dau seama cine vorbește din mine: adultul responsabil sau copilul rănit. Este o carte despre acceptare a părților rănite din noi și despre vindecarea ce poate fi posibilă odată cu acceptarea.

cărți 2022

3. ”Mama și sensul vieții” – este cartea cu care am început să îl citesc pe Yalom. Primul capitol mi s-a părut foarte greu și am fost tentată să o abandonez. Dar parcă simțeam cum mă cheamă de pe noptieră. 🙂

Cartea conține 6 povești, fiecare dintre ele vorbește despre terapia unui alt pacient. Când îl citești pe Yalom parcă ești în practică la el în cabinet, unde îți predă relația de terapie. Pentru mine e foarte important să înțelege această relație, din perspectiva de student, în prezent.

cărți 2022

4. ”Cartea femeilor care merită mai mult” – m-a zguduit din toate încheieturile sufletului. E o carte grea, care îți pune o oglindă în față și te invită într-un mod ferm să vezi dacă lucrurile chiar sunt așa cum credeai tu, ca femeie. Din nou, mă uit la astfel de cărți și cu ochi de femeie, dar și cu ochi de mamă de fete. Vreau să profit de șansa de a îndrepta greșelile pe care femeile de dinaintea mea le-au făcut.

cărți 2022

5. ”Cum să-ți transformi viața” – o carte care m-a cucerit prin faptul că pare scrisă de mine. 🙂 Ușor și simplu, e tot conceptul meu de wellbeing acolo. Parcă mi-am parcurs propriul rezumat. Mai mult, autoarea are un cont de Instagram cu ceva milioane de urmăritori – @theholisticpsychologyst, plin de informație valoroasă. Vă invit și pe voi acolo, veți vedea de ce.

cărți 2022

Sper să vă ajute și pe voi aceste 5 cărți care mie mi-au marcat parcursul din anul 2022.

Voi ce cărți ai considerat valoroase anul acesta?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.