Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Ce preț ai plătit pentru tot ce ai obținut anul acesta

Se fac bilanțurile zilele acestea, cât încă mai este liniște. Indiferent dacă ești dintre acele persoane care vor să își tragă linia și să numere realizările până apare noul an sau mai așteaptă să treacă valul Revelionului, am pentru tine o perspectivă care te poate ajuta. Ca să nu îți faci doar o listă de cifre. Nu mereu sunt relevanți banii din cont, numărul de vacanțe, numărul de proiecte și de clienți. Ceea ce e cu adevărat important este ce preț ai plătit pentru toate acestea.

Nu vreau să îți stric bucuria. Dimpotrivă, te invit să te uiți cu mulțumire și recunoștință la anul care se încheie. Să îl onorezi pe 2022 pentru tot ce ți-a oferit și să te uiți la el cu recunoștință. Ca să îi poți face loc cu inima deschisă și caldă lui 2023.

Deci, tu ce preț ai plătit pentru tot ce ai obținut anul acesta?

Atunci când analizezi rezultatele anului, te invit să te uiți și la:

  • Cum arată sănătatea ta la final de an: cum te simți, care e nivelul tău curent de energie, cât de obosită te trezești, cum dormi, cum arată analizele tale, cum e greutatea ta față de anul trecut?
  • Cât ai lucrat pentru banii pe care i-ai câștigat: câte ore zilnic; a  fost nevoie să lucrezi și în weekend sau serile; a fost nevoie să faci deplasări în afara orașului sau a țării; cât de mult simți că te-a acaparat munca ta anul acesta; simți că ai muncit din greu pentru banii câștigați?
  • Care a fost raportul viață personală – viață profesională anul acesta: ai avut timp și pentru tine, pentru familie și pentru prieteni? Ai avut viață socială, te-ai bucurat de vacanțe sau de pauze zilnice?
  • Ți-a făcut plăcere să îți trăiești viața anul acesta – așa cum a arătat ea? Ai simțit sens în munca ta și bucurie? Dar în viața extra job?
  • Simți că, în general, a crescut calitatea vieții tale? Adică ai simțit că ai trăit anul acesta în bunăstare, atât materială, dar și emoțională? Ți-ai simțit nevoile satisfăcute? Ai simți că nu mai ești pe modul ”supraviețuire” și ai trecut pe modul ”confort„? Te-ai bucurat de timp liber pentru hobby-uri, de o casă pe care să o numești ”acasă” și să îți satisfacă nevoile de cămin?
  • Cum apreciezi stilul tău de viață? A fost mai sănătos decât anul precedent? Ai mâncat mai bine și mai nutritiv, mâncare de calitate?
  • Ai avut timp și resurse pentru dezvoltarea ta? Câte cărți ai citit? Ce altceva ai făcut pentru creșterea ta ?
  • Cum arată relația ta cu partenerul tău de viață?
  • Ai reușit să faci economii anul acesta? Dar investiții? Cât și în ce? Sau, dimpotrivă, ai cheltuit mare parte din banii câștigați?
  • Cine ai fost anul acesta și cât de diferită te simți făță de anul trecut, în aceeași perioadă? Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări la care te invit să răspunzi. Am lăsat-o la final în mod special, ca să îți lași și tu mai mult timp de reflecție pentru ea.

Acestea sunt cele câteva întrebări filtru prin care poți aprecia dacă ce ai obținut anul acesta este ceea ce tu aveai nevoie. Dacă e bine sau mai puțin bine. Dacă ai plătit un preț mare pentru rezultatele tale sau un preț corect. Pentru că, se știe, pentru orice plătim un preț, nimic nu e gratis.

Altfel spus, dacă eu mi-am propus o cifră de afaceri anume, iar la final de an am atins-o și vreau să calculez prețul, mă uit la toate cele de mai sus. Dacă am sacrificat pentru ea sute de ore de somn, dacă stilul meu de viață s-a modificat cu totul și nu mai pun preț pe sănătatea mea, dacă am luat în greutate multe kilograme în ultimul an, dacă nu m-am bucurat de vacanțe și spun mereu că nu îmi permit pauze, dacă de copiii mei se ocupă altcineva și abia dacă îi văd și relația cu soțul începe să se deterioreze, întrebarea mea pentru mine este: prețul acesta e corect sau e prea mare pentru ce am obținut la final de an? Ai prins ideea. 🙂

Draga mea, te îmbrățișez și îți doresc un bilanț corect și tihnit, pe parcursul căruia să te uiți în mod onest și la ce ai obținut în 2022 versus ce preț ai plătit. Iar anul care vine să îți aducă mai multă pace și liniște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.