Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

6 motive ca să mergi într-un Retreat

Draga mea, mergeai în tabere când erai mică? Sau măcar singură la bunici? Îți amintești ce veselie era atunci și ce libertate simțeai? Cât de entuziastă erai pentru gașca de colegi și prieteni cu care îți petreceai timpul? Și cât de firești erau interacțiunile voastre. Reveneai acasă plină de energie, planuri și o stare de bine pe care părinții o…invidiau? 🙂

Nu ai mai vrea să simți și astăzi o asemenea stare? Poate că în ultimii 2 ani ai avut numai deadline-uri strânse, presiunea a crescut din plin la birou și ai mai avut nici concediu. Poate ești mamă și pandemia te-a obligat să lucrezi de acasă și să faci școală ori grădiniță online. Poate ești o antreprenoare cu presiunea plății furnizorilor sau a salariilor ori poate lucrezi în domeniul medical și abia aștepți să iei o pauză de la tot. Sau poate ești pur și simplu copleșită de sarcinile de acasă și nevoile pe care membrii familiei tale le au.

Corpul tău a obosit, recunoaște. Mintea ta parcă nu mai e a ta. Este perfect normal. Și corpul și mintea stau de prea mult timp într-o stare de încordare, fără momente de relaxare. Te simți fără vlagă, mentală și fizică, nu te mai poți concentra, simți ceață mentală. Umerii tăi sunt rigizi și spatele te doare. Te simți fragilă și fără niciun plan.

Adevărul este că nouă, tuturor, stresul ne influențează calitatea vieții tuturor și ne afectează pe toate planurile. Nu lăsa stresul să se acumuleze! Prin orice mijloace, el trebuie să iasă din corp la finalul fiecărei zile, dacă vrei să te bucuri în continuare de o stare bună de sănătate.

Pentru a rescrie felul cum te simți, ai nevoie de o pauză. Pauză pentru câteva zile, în care să te deconectezi și de la tehnologie și de la răspunderile de acasă și de la job. E nevoie de deconectare, ca să te poți reconecta la tine și la nevoile tale. Ai nevoie să îți iei înapoi armonia și echilibrul!

Mai ții minte taberele din copilărie? Și adulții se pot bucura de așa ceva. Beneficiile unei astfel de tabere se vor arăta atât pe loc: hrană ușoară – deci confort digestiv și kg în minus, activități de relaxare, mișcare, respirație și detensionare – deci somn bun și capacitate de concentrare, spa – toate cele de mai sus, drumeții – conectare cu natura, pentru liniște și echilibrare.

Sunt deci x motive mari pentru care te încurajez să participi la un retreat în această perioadă:

1. Exersezi bucuria și relaxarea

Mai ții minte când te-ai bucurat cu toată ființa ta ultima oară? Și pentru ce? Și când ai simțit că ești relaxată și fără griji?

Poate ai avut vacanțe anul acesta, dar vacanțele cu familia și copiii pot fi uneori un mare stres pentru o femeie care trebuie să facă bagaje, să se îngrijească de meniu și de alte aspecte de care e nevoie într-o călătorie. Ai ajuns la destinație și cererile celor din jur te-au copleșit, mai ales că trebuia să te ocupi și de programul ”artistic”. 🙂

Într-un Retret nu trebuie să faci nimic. Facilitatorul se ocupă de organizare, de agenda de activități și de tot programul. Tu nu trebuie decât să mergi și să te simți bine. Să te bucuri de peisaj, de mese, de companie, de timp liber, de activități, de tine și iar de tine.

2. Faci un detox pentru câteva zile de la toate: telefon, laptop, discuții sterile cu colegii, administrative în familie.

Petrecem prea mult timp zilnic făcând lucruri pe pilot automat: de la telefonul cu care avem o relație prea strânsă, până la laptopul de care nu ne mai despărțim decât târziu în noapte, prea multe discuții despre cine duce gunoiul și cine face curat și când. Obositor și spațiu mental în permanență ocupat cu toate acestea, care mai mult poluează uneori decât să rezolve lucruri.

Într-un retreat ai ocazia să pui internetul pe off, să nu te mai preocupe nici gunoiul și nici meniul, să pui pauză pe toate acestea și doar să îți lași gândurile să zburde. La orice altceva, e permis. 🙂

3. Afli lucruri despre tine pe care poate le-ai uitat sau nu le știai deloc

Când gândurile tale despre copii, casă, familie și job se pun un pic pe modul hold, începi să te întorci la tine. Afli mai multe despre cine ești și cine vrei să devii și de ce nu poți ajunge acolo. Timpul cu tine este esențial în viața de zi cu zi, este relația ta cu tine pe care trebuie să o cultivi ca pe oricare altă relație.

Participantele la retreat-uri au spus adesea că au reușit să rezolve probleme personale care trenau demult în viața lor sau să ia decizii importante. Pe loc sau la o perioadă distanță de la participarea la retreat.

4. Faci mișcare în mod organizat, de multe ori în aer liber

Mișcarea e un punct dureros și pentru tine, nu-i așa? Ai vrea să incluzi în agenda ta poate ședințe de pilates, de yoga, de aerobic, dar unele se fac greu din spatele calculatorului și la sală nu poți merge. Îți amintești însă starea de energie și endorfinele pe care le-ai avut de fiecare dată când ai participat la o oră de sport.

Într-un retreat sunt multe ore de mișcare sportivă sau drumeții organizate, la care participi împreună cu femei asemenea ție, care au același scop și prețuiesc timpul dedicat mișcării. E o energie grozavă de grup care se creează acolo. Mai mult decât atât, dacă vremea e bună, multe dintre ore se pot face și iarna afară.

Eu am stat prima oară la un retreat anul acesta în ploaie, la o activitate, timp de 1 oră și jumătate. Nu credeam că îmi va plăcea atât de mult.

5. Te conectezi la un trib de femei cu același scop ca tine

Compania este importantă, nu-i așa? De când nu te-ai mai bucurat de o companie care să-ți mute sufletul din loc de bucurie, iar creierul tău să se simtă stimulat? E ceea ce poți face timp de 3 zile într-un grup de femei cu ocupații diferite, de la medici, antreprenori sau manageri în companii de top. Te vei simți stimulată și inspirată, pentru că puterea unui astfel de grup e mare și energia te va ajuta să vezi mai bine răspunsurile pe care le cauți.

5. Afli și practici lucruri noi

În retreat-uri de wellness, poți afla informații valoroase despre nutriție și wellbeing, despre body positivity, despre obiceiuri sănătoase, mâncat emoțional și respirație pentru viață, de exemplu. Și nu numai că ești expusă la informație, dar ai și ocazia să practici pentru câteva zile, ca să îți dai seama dacă și cum funcționează practicile respective.

Atunci când o femeie participă la un retreat și vine de acolo cu o energie mai înaltă, mai veselă și mai inspirată, toată lumea din jurul ei are de câștigat. Aș putea spune, că în pregătirea acestui beneficiu, familia și colegii ar trebui să îi sponsorizeze această experiență. 🙂 Bucuria vieții pe care o va respira o femeie care se întoarce dintr-un retreat va revigora toate relațiile cu cei din jur. Nu puțin lucru, nu-i așa?

Dacă nu știți unde să vă uitați pentru participarea într-un Retreat care să vă ofere o experiență completă, AICI este locul potrivit.

Vă doresc alegeri inspirate și să nu uitați de starea voastră de bine și de sănătatea mentală, mai ales!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.