Categorii
Blog Nature Travel, Sports & Fun

Călătorii 2019 – cele mai frumoase experiențe

2019 a fost un an bun cu noi și când vine vorba de călătorii. Am tot umblat încolo și încoace, în diferite formule, cum facem noi. Noi 4, noi 2 ori eu cu o prietenă ori soțul cu prieteni. Am păstrat echilibrul, ca să se bucure toată lumea. În lista de mai jos sunt cele mai frumoase locuri, care vă pot inspira și pe voi. Am mai fost la munte la noi ori la mare, însă sunt locuri doar pentru noi – la rude ori la prieteni. Doar în ianuarie nu am ieșit undeva. În ianuarie nu am planificat, iar în octombrie am anulat o plecare la Berlin. Vă voi povesti despre anulare, zic eu că e bine să știți. Așadar, lista de călătorii din 2019 e mai jos. Dați click pe linkuri pentru articolul cu detalii.

Hadar Chalet – februarie

Am început anul cu weekendul de adulți la hadar Chalet. Liniște, cald, atmosferă romantică, toate pentru ziua mea. Mai vreau așa aniversări! Iar mâncarea a fost cea mai bună din lista de călătorii 2019. Cu stil, din ingrediente de calitate și gustoasăăăă!

călătorii 2019

Forest Retreat Spa – martie

Momentan, în București nu am găsit un loc de asemenea dimensiune și calitate ca la Forest Spa. Dar mai caut, nu mă las. 🙂 Fetele s-au simțit grozav, la fel și noi. Merită să mergeți în orice anotimp.

călătorii 2019

Green Village Resort – aprilie

Green Village e un loc unde merită să mergeți vara, împreună cu cei mici. Sunt locuri de cazare pentru toate buzunarele. Nu îl comparați cu orice pensiune din Deltă, că nu e corect. Și vă spune o persoană care a fost în multe locuri în Delta Dunării: Dunavăț, Jurilovca, Gura Portiței, Crișani și cred că mai sunt câteva.

călătorii 2019

Oslo – mai

Pe lista de călătorii 2019 cea de la Oslo a fost mini vacanța mea anuală, în nord, petrecută cu prietena mea care locuiește în Suedia. Am povestit în articol despre peripețiile noastre. All in all, Oslo nu m-a impresionat. Vreți să aflați care e topul capitalelor nordice pentru mine? Tot în articol am povestit despre el. 🙂

călătorii 2019

Ferma de sub Penteleu – iunie

După ce școala s-a închis, ne-am suit în mașină și am pornit către un loc izolat, fără semnal la telefon și la internet. Puteam primi sau iniția apeluri de pe un telefon fix, în caz de urgențe sau alte situații. A fost o vacanță grozavă, mai ales pentru copii, care s-au bucurat de tot și de toate prieteniile legate. Noi am fost un pic cam crispați, din cauza lipsei de semnal. Dar ne-am intrat în atmosferă, am citit și ne-am odihnit și noi.

Ferma Penteleu

Road trip în Europa – iulie

Am planificat din scurt vacanța aceasta, dar foarte faină a fost. De când s-a născut Maria, am făcut în fiecare an câte un road trip. În 2017 am fost 10 zile în țară, de la Sibiu către Hunedoara și am stat la Cabana Dacica. În 2018 am fost pentru 12 zile într-un tur în Grecia. Iar în 2019 a fost momentul să vedem împreună mai multe țări: Ungaria, Austria, Italia și Croația. Am povestit pe larg în articol despre vacanța noastră, sper să vă inspire și pe voi.

Vacanță

All inclusive în Bulgaria – august

Kavarna

N-am scris decât pe Facebook despre vacanța noastră de 5 zile la Marea Neagră. Pentru că nu am găsit din scurt în România niciun locșor, ne-am dus repede către vecinii noștri bulgari, unde am petrecut multe vacanțe faine. Ne-am ferit până acum de all inclusive, căci nouă ne place să explorăm, nu să stăm. Dar fetele au vrut la mare cu nisip (în Croația au fost doar pietre), așa că am apelat la o agenție. Foarte profi, am rezolvat repede. Recomandarea venea din partea unor prieteni, review-urile erau foarte bune, nu am stat să mă gândesc prea mult. Au fost cei mai bine investiți 500 de euro din anul trecut. 5 zile în care nu prea am scos portofolelul din buzunar, că nu aveam de ce. Plictiseală la maxim, apa mării caldă, copii fericiți. Serios, în România cu 500 euro nici cazare nu găseam pentru 5 zile.

Locul unde am fost se numea White Lagoon, puteți vedea aici, e în Kavarna.

Travel Planner e agenția prin care am luat biletele.

Măgura&Peștera- septembrie

satul Peștera

N-am scris pe blog despre cele 2 sătuce pitorești, pe care le mai vizităm din când în când. Dar la final de septembrie am prins o super vreme, după cum se poate vedea. Am mâncat la Nobilis, în satul Peștera, a fost foarte bună mâncarea.

Locuri ok de cazare: în Măgura la Pensiunea Dobre și în Peștera la Pensiunea Folea (mi-au fost recomandate). Ok înseamnă că nu vă iau pielea de pe voi, că vă odihniți și mâncarea e bună. Altminteri, pentru fițe, mai sus la Nobilis. În Peștera am stat acum 5 ani la Prestige, dar cred că acum nu mai există sub acest nume, e rebranduit ca retreat pentru yoga.

Berlin – anulat în octombrie

E marea mea părere de rău. Mi-am dorit mult să ajung la Berlin, însă chiar în preziua plecării, pitica noastră a făcut febră foarte mare și medicul ne-a recomandat să o supraveghem îndeaproape. Așa că am anulat. Am pierdut biletele de avion de la Ryanair. Dar ce vreau să vă spun e că rezervasem cameră la Gat Point Charlie și ieșisem din perioada de anulare gratuită, urma să ne încaseze banii. Mi-a venit însă ideea grozavă să le scriu. Le-am explicat tărășenia cu copilul și mi-au răspuns imediat: ”Dear Florina Badea, we accept your cancellation for free.” Adică nu am plătit nimic. Adică se poate, dacă scriem și explicăm. Bineînțeles că la vizita noastră în Berlin vom rezerva tot la ei.

Bari&Arbelobello – noiembrie

Am aniversat ziua noastră, mulți ani de când ne cunoaștem. Bari e un orășel fain, un zbor scurt către un loc plin de surprize. Cred că ne vom întoarce aici, cu fetele noastre, ca să vedem și alte orașe din regiunea Puglia și eventual să facem plajă. În noiembrie au fost cam 20 grade, doar că a bătut vântul și s-a simțit mai puțin un pic.

călătorii 2019

Brașov – decembrie

Despre Brașovul meu iubit nici nu am apucat să povestesc pe blog. Urmează, curând. Poate vă întrebați ce ai mai putea face într-un oraș pe care îl cunoști de 20 de ani? Ei bine, nici nu știți ce comoară de cazare cozy am găsit și ce am făcut timp de 2 zile. Soon, pe blog, într-un material separat.

Călătorii 2019 și ce mai urmează

Nu știu dacă sunt multe ori puține, dar eu simt că pe noi ne-au împlinit. Au fost guri de aer de la rutină, au fost oameni noi, prieteni noi, locuri și mâncare grozave. Am fost împreună în țări și culturi noi, ceea ce ne-a făcut mai buni, mai deștepți și mai creativi. Simt că am învățat mult, ceea ce pe mine mă împlinește.

În 2020, vrem să facem vacanța de vară în Provence și pe Coasta de Azur. Probabil vom da o tură cu copiii prin Elveția, la niște prieteni. Sper să recuperăm Berlinul și…de ziua mea mi-am făcut o supriză. Vă povestesc curând despre ea.

Voi unde ați fost anul trecut și ce aveți în plan pentru 2020?

Sursa foto: arhiva personală

2 răspunsuri la “Călătorii 2019 – cele mai frumoase experiențe”

Felicitări! O investitie adevarata a banilor! Care ar trebui sa fie in top 3, dupa copii si educatie, pentru noi toti. Imi amintesc ca diriginta mea din liceu, o doamna extraordinara cu care inca tin legatura, ne recomanda sa calatorim mult si sa citim mult. Succes in tot ceea ce ti-ai propus!

Mulțumesc, Elena! Să știi că eu așa o consider, cum bine zici: investiție! 🙂
Să ai și tu un an nou mai bun și mai blând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.