Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Sănătate, wellbeing și slăbit în 2023

Bine v-am regăsit în 2023! Să aveți un an așa cum vi-l creați, dragile mele! Știți că suntem co-creatoarele propriilor noastre vieți, da? Pentru că misiunea mea este să însoțesc femeile în procesul transformării pe care și-o doresc, ca să poată face pace cu sine, cu propriul corp și cu mâncarea, mă simt datoare să zic câteva vorbe simple despre sanatate, wellbeing și slabit în 2023.

Anul acesta vă invit să vă reamintiți că:

– Sunteți singurele datoare și responsabile față de voi înșivă să faceți schimbările pe care vi le doriți, nimeni vreodată nu va face munca în locul vostru;

– Dacă sunteți prea ocupate cu orice altceva (jobul, alte obligații, pilotul automat pe care trăiți etc.), schimbările nu se vor produce singure nici anul acesta. Prin urmare, dacă nu sunteți dispuse să acordați spațiul mental și unități de timp pentru stare de bine anul acesta, mai bine nu vă mai setați obiective de acest gen, că e mai mare presiunea pe care o puneți pe voi;

– Lăsați număratul de calorii, concentrați-va pe obiceiuri: ce obiceiuri sănătoase (maxim 3) vreți să integrați în 2023? La ce obicei nesănătos vreți să renunțați?

– Luați agenda și pixul și începeți să scrieți! Schimbările vin după ce ați clarificat cu voi înșivă niște lucruri: ce vă supără, ce vă nemulțumește, de ce vreți să slăbiți, ce vă motivează, ce vă demotiveazaă, ce a mers până acum și ce n-a mers, cine veți fi când veți slabi etc;

– Începeți planificarea meselor acasă, faceți lista de cumpărături și compuneți voi mesele, chiar dacă nu gătiți. Să te ocupi de propria masă e dovadă maximă de iubire, nu e pierdere de vreme!

– Nu uitați de paharul de apă de dimineață, pe stomacul gol: e un gest atât de simplu, nu costă nimic. Doar să crezi că gesturile mici și simple, repetate zilnic, te ajută la schimbările mari – știința chiar acest lucru a demonstrat, de fapt;

– Învățați să vă asculți corpul, dincolo de toate regulile nutriționiștilor și ale coachilor. Poate pe tine te ajută fructele după masă, căci țin pofta de dulce sub control. Mănâncă deci fructele după masă și bucură-te de ele!

– Creați-vă propriile limite și țineți-vă de ele! De câte ori mănânci desert pe săptămâna? De câte ori îți propui să mergi la sala? Ce altă formă de mișcare faci?

– Apropo de mișcare, dragilor, dați-vă jos de pe scaunele de la birou și începeți să mergeți pe jos! Fără mișcare nu se poate să vă păstrați tonusul muscular, esențial pentru managementul greutății!

– Când nu sunteți bine, cereți o zi liberă, dormiți la prânz și mâncați bine. Onorați ritmul corpului și nu va mai simțiți vinovate. Sunteți femei, nu roboți!

– Lăsați prostiile de genul: “eu nu mănânc carbohidrați și grăsimi!”. Say what?! Boală și probleme de sănătate scrie pe voi! Atenție, femeile care au probleme de fertilitate și nu se ating de grăsimi! Ia mai citiți voi nițel despre cât de importante sunt grăsimile pentru ovare! Haideți cu frunzele verzi, legumele și leguminoasele, lăsați făinoasele mai rar și zahărul, de asemenea.

– Nu aveți timp, nu-i așa? Dar cât timp stați pe Netflix seară și cât pe Insta și Facebook zilnic? Va invit la contorizarea acestui timp, că să vedeți unde se scurge această resursă vitală din viață voastră.

– A început noul an și aveți rezoluții noi? Printre care și slăbitul din nou, nu-i așa? Lăsăți pastilele, va invit, ceaiurile minune, detox- urile dubioase și rapide și alte promisiuni pentru tinerețe fără bătrânețe și kilograme în plus. Investiți într-un program educațional care să va ajute să schimbați obiceiuri de tot și să aflați și ce a stat în spatele celor de care nu sunteți mulțumite!

Un program de slăbit în 2023 cum ar fi cel pe care îl încep eu din 16 ianuarie – “Slăbește mâncând”, care durează 3 luni, e de grup, e doar pentru femei și în cadrul căruia veți învață cum gestionează femeile greutatea, ce le ajută și ce le sabotează. În timp ce, desigur, veți practică tot ce învățați. Că de aceea durează 12 săptămâni, să fie timp de integrat.

❣️AICI sunt toate detaliile, ușor de parcurs, că să vă dați seama despre ce este vorba.

Eu nu vă zic că e cel mai bun program de slăbit în 2023, vă zic însă că e realist, totul se face cu răbdare, pas cu pas, nu lucrăm totul deodată și nu stăm cu ochii pe cântar. În schimb vom mânca, ne vom organiza și ne vom inspiră reciproc.

Cum e asta pentru voi? Pentru orice întrebări, mă puteți contacta la adresa de email: contact@florinabadea.ro.

💛Îmbrățișări și succes la noi obiceiuri, mai sănătoase și mai aducătoare de energie bună și bucurie!

Revin curând pe această temă, mai sunt multe lucruri de spus.

3 răspunsuri la “Sănătate, wellbeing și slăbit în 2023”

Foarte adevarat tot ce-ai scris. Vreau doar sa adaug, pana nu atingi momentul ”0”, acela in care spui ” Gata, m-am saturat de kilogramele in plus, de oboseala continua si de faptul ca gafai cand urc scarile si vreau sa ma schimb !”, nu se va intampla nimic. Dorinta de schimbare vine din interior si numai daca esti foarte hotarata vei reusi. Iar inceputul de an este foarte potrivit, sa-ti fixezi momentul ”0”.

Sunt niște stadii alte schimbării, Alena. Poate fi început de an pentru tine, dar sa nu fie momentul în care sa simți nevoia schimbării de care foarte bine spui. Așa ca fiecare trebuie sa isi onoreze ritmul și momentul. Dacă simte momentul schimbării în martie, e în regula sa facă asta în martie. Ianuarie mi se pare ca pune multa presiune pe noi.

Stiu ca nu am nimerit chiar bine, dar eu sunt usor pe dos, imi doresc sa iau si eu cateva kg sunt mai slaba cu mult fata de cat mi-as dori, as putea spune chiar anorexica. Asa ca ai cumva sugestii si pentru mine? Ca la facut pe dos la tot ce se recomanda pentru slabit am incercat dar se pare ca nu este cu folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.