Categorii
Blog Food and nutrition

Convinge-mă să te mănânc!

La ultimul modul din cursul despre mâncatul emoțional am vorbit mult despre relația noastră cu mâncarea și am făcut un exercițiu de activare a simțurilor. Cursantele tocmai trecuseră printr-o provocare interesantă, dar în același timp îngrijorătoare. Am profitat de ocazie să aflu din temerile lor. E normal, după ani întregi în care te-ai raportat la mâncare într-un fel să îți fie teamă să o faci altfel. Deși vezi că nu funcționează, e ceea ce știi, ești obișnuită așa și tot speri că lucrurile se vor schimba. Când decizi că vrei să te schimbi, poate fi o tranziție lungă și uneori dureroasă, în care rezistența să îți pună frâne la început.

Împărtășesc cu voi aceste lucruri tocmai pentru că am fost întrebată de multe ori ce facem în cursul despre mâncatul emoțional. Învățăm. Ne învățăm pe noi. Ne descoperim. Ne redescoperim. Practicăm. Ne bucurăm de mâncare. Aflăm că tot ce știam despre relația cu mâncarea e greșit și asta ne cam sperie. Dar aflăm o lume nouă a plăcerii și a bucuriei, care are legătură nu doar cu mâncarea, ci cu viața, în general.

Ladies, mâncarea nu trebuie să fie durere, ci plăcere. Acesta este normalul.

NU vă mai temeți de mâncare! Este momentul să înțelegeți psihologia mâncatului și să vă înțelegeți pe voi înșivă, ca să vă restabiliți relația cu mâncarea.

Amintiți-vă că opusul mâncatului emoțional este mâncatul conștient. Ca să mâncați conștient e nevoie să deveniți mai conștiente de voi înșivă și de nevoile voastre.

Mâncatul nu trebuie să fie doar o necesitate fiziologică, ci poate deveni o experiență plină de bucurie și satisfacție. Atunci când ne deschidem simțurile și ne dedicăm complet momentului prezent, putem transforma o simplă masă într-o aventură culinară de neuitat.

Să vă povestesc un pic despre conceptul de “mâncatul cu toate simțurile”, ca să descoperiți cum puteți crea și savura o experiență gustativă în care alimentele să ne convingă să le savurăm.

  1. Vizualizați frumusețea în farfuria voastră: O masă pregătită cu atenție și prezentată cu eleganță poate fi o adevărată operă de artă pentru ochi. Apelați la creativitate atunci când așezați alimentele pe farfurie, creeați armonie prin contrastul culorilor și texturilor și bucurați-vă de aspectul estetic al mâncărurilor. Prezentarea plăcută a alimentelor poate amplifica anticiparea, invitându-vă să vă bucurați de fiecare ingredient în parte.
  2. Aromele ca dansul parfumat al gusturilor: Simțul olfactiv este esențial în experiența gustativă. Apropiind mâncarea de nas, puteți captura aromele subtile și complexe ale ingredientelor. Inspirațiile adânci deasupra farfuriei vă vor trezi simțurile și vor învălui fiecare mușchi cu anticiparea gustului care urmează. Fiți atente la mirosurile emanate de mâncare și bucurați-vă de această călătorie olfactivă înainte de a lua prima înghițitură.
  3. Texturile ca muzica pe cerul gurii: Texturile jucăușe, crocante sau catifelate adaugă o dimensiune suplimentară în mâncatul cu toate simțurile. De la o salată proaspătă și crocantă, până la o cremă fină și delicată, diversitatea texturilor poate transforma o masă obișnuită într-o experiență senzorială plină de surprize. În timp ce mestecați, savurați senzația pe care o simțiți în gură și lăsați-vă purtate de dansul texturilor care se joacă pe papilele voastre gustative.
  4. Gustul ca poveste spusă într-un singur moment: Momentul în care mâncarea intră în gură este punctul culminant al experienței gustative. Fiecare gust, de la dulce la sărat, de la acru la amar, își are povestea sa de spus pe limba ta. Bucurați-vă de fiecare înghițitură, acordați-vă timp să descoperiți notele și nuanțele de gust și lăsați-vă purtate de povestea care se desfășoară în gură. Fiți atente la texturi, arome și combinații neașteptate, iar fiecare masă va deveni o călătorie gustativă unică.
  5. Savurați în tihnă și din toată inima: Într-o lume în care timpul trece într-un ritm frenetic, mâncatul cu toate simțurile ne amintește să ne bucurăm de fiecare moment. Încetiniți ritmul, mâncați în tihnă și acordați-vă timp să savurați fiecare gust. Concentrați-vă pe senzațiile din corp și bucurați-vă de prezentul în care vă aflați. În acest fel, mâncarea devine un moment de conectare cu propriul corp și cu plăcerea simplă de a trăi.

Dragilor, mâncatul cu toate simțurile este o invitație la o experiență gustativă în care alimentele ne conving să le savurăm cu toată ființa noastră. Prin vizualizarea frumuseții în farfuria noastră, explorarea aromelelor, bucurarea de texturi variate, savurarea gusturilor și trăirea în prezent, ne putem transforma masa într-o aventură senzorială plină de satisfacție.

Învățați să vă deschideți către o lume a gustului și a simțurilor și descoperiți plăcerea de a mânca cu toată ființa voastră!

Azi este ultima zi când puteți achiziționa cu reducere de 100 lei participarea la cursul despre mâncat emoțional care începe live, online, pe 3 iulie. Codul de reducere este emotional100-iulie.

Mai sunt câteva locuri. Cine dorește să le ocupe?

Durează 6 săptămâni și 7 module.

”Mâncatul emoțional – de ce mănânci și cum să te oprești” – intrați pentru detalii.

Este cursul verii acesteia, cu 7 întâlniri online pe zoom, alături de mine și de Elena Iorga, psihoterapeut.

Iată datele în care ne vedem online:

Modul 1, introductiv: “Introducere în mâncatul emoțional” – 3 iulie 2023

Modul 2: “Să ne înțelegem emoțiile” – 12 iulie 2023

Modul 3: “Conectarea la copilul interior” – 19 iulie 2023

Modul 4: “Imaginea corporală și criticul interior” – 24 iulie 2023

Modul 5: “Nutriție echilibrată pentru femei care mănâncă emoțional” – 3 august 2023

Modul 6: “Relația cu al nostru corp – cum ne ajută să nu mai mâncăm emoțional” – 7 august 2023

Modul 7: “Hrană dincolo de mâncare – să lucrăm la Personal Self Care Plan” – 10 august 2023

Doar astăzi mai puteți plăti cu reducere de 100 lei cursul, aici, folosit cuponul emotional100-iulie, la plata AICI.

Din 16 iunie puteți plăti în 2 tranșe, începând cu rezervarea locului AICI și restul de plată de 490 lei până pe 2 iulie.

Vă aștept cu drag și entuziasm!

Sunt aici, pentru voi, vara aceasta!

Nu mai amânați, amânarea este mama lui ”niciodată”!

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.