Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

De ce fac ceea ce fac

Anul acesta împlinesc 7 ani de când fac coaching pentru stil de viață sănătos și consiliere în nutriție. Între timp, am adăugat la tolba de instrumente pe care le folosesc în lucrul cu voi și transitional life coaching și practicile somatice, de lucru cu corpul. Mai mult, studiez să devin psiholog și psihoterapeut, sper, în câțiva ani. Cine este aici, în comunitatea Wellness Fairy încă de la început, știe ce parcurs am avut. Unele dintre voi m-ați întrebat cum de am ajuns din consultanță în comunicare medicală  să construiesc un brand personal pe nișa de wellbeing pentru femei.

Am început să lucrez pe nișa aceasta în același timp în care am început și demersul meu antreprenorial. Aceasta după mulți ani în care am fost angajată într-o agenție de consultanță în domeniul medical. Aceea a fost perioada în care am fost expusă la multă suferință, am văzut cum în România nu se pune accent pe prevenție. Am lucrat cu asociații de pacienți, medici și companii farma, am creat campanii educaționale, am organizat evenimente multe în acest domeniu. A fost o perioadă frumoasă din viața mea profesională, dar, în același timp și o perioadă în care m-am încărcat foarte tare emoțional.

Mi-am promis că atunci când nu voi mai face asta, voi face tot educație pentru sănătate. Și am început cu blogul de viață sănătoasă, care a fost multă vreme în topul platformelor care susțin stilul de viață sănătos și sportul. Apoi am devenit coach și am început să lucrez 1 la 1, mai ales cu femei. A durat câțiva ani, a fost un parcurs, timp în care mică mea agenție de comunicare medicală a funcționat și ea, în paralel cu procesul de construcție a brandului personal. Și astăzi am proiecte pe agenție, într-un procent însă care să îmi aducă și mie bucurie și satisfacție. Adică nu am îngrămădit proiecte pe agenție, ci am păstrat un ritm ok de lucru. Și doar pentru clienți pe care îi văd că înțeleg și apreciază rolul comunicării oneste și asumate.

Azi, activitatea mea se structurează pe aceste 2 linii de business: agenția de comunicare medicală și brandul personal de coach, mentor și trainer, pălărie sub care lucrez din ce în ce în mai mult cu grupuri și mai puțin 1 la 2, am proiecte corporate mai multe și mă ocup de proiectul meu semnătură Retreatul Wellness Fairy.

De ce fac ceea ce fac, totuși?

De când mă știu mă motivează educația. De fapt, educația este una din top 3 valori personale. Și, oricât ar încerca unii experți să mă convingă că una-i business-ul și una sunt eu ca persoană, nu reușește. Sunt autentică, precum se vede atunci când ne întâlnim face to face la evenimente sau în cadrul retreatului.

Misiunea pe care mi-am luat-o este aceea de a însoți femeile în procesul de schimbare a relației cu sine, cu mâncarea și cu propriul corp. Mi-am propus să descifrez cât pot de mult mâncatul emoțional, pentru că femeile, în proporție covârșitoare,  au nevoie să învețe să liniștească mâncatul emoțional.

Din practica cu sute de cliente în ultimii 7 ani mi-am dat seama că nu e suficient să le susțin cu planuri alimentare. Că procesul de slăbit este un amplu proces de auto-cunoaștere și, mai ales, de învățare a alfabetului emoțiilor. E nevoie să facem în țara asta ABC-ul emoțiilor, ca să ne oprim din mâncat. Și să nu ne mai facem rău singuri.

În urma tuturor grupurilor de femei pe care le-am facilitat, online sau la Retreat, am văzut femei care veneau total disociate de corp și de ele însele și plecau drepte și luminoase la chip. Care iau cu ambele mâini ceea ce aud și trăiesc și încep schimbarea. De la program la program le văd cum se transformă, devin alte femei. De aceea fac ceea ce fac. 🙂

Sigur că mereu sunt persoane care nu pot duce toată schimbarea, care află lucruri despre ele care sunt atât de dureroase încât nu le pot duce. Și renunță. Este ok și perfect normal. Unele se întorc, altele pleacă de tot. Așa este, schimbarea vine cu durere multă. Așa de multă, încât uneori e mai ușor să stai în zona de confort unde, deși știi că nu îți face bine, cel puțin nu e acel necunoscut înfricoșător după colț.

Dar cine vrea să se trezească, o face. Asta fac eu și merită tot efortul și toată munca, să văd cât mai multe femei treze în țara asta. Nu ai nevoie să pleci de acasă cu lunile ca să afli cine ești, pentru că oricum tot la tine în cap și în corp vei umbla. Și dacă nu știi cum să o faci, e posibil să pleci degeaba.

Fac ceea ce fac pentru feedback de genul:

  • ”E minunat că mă ajuți să mă descopăr. Mi-au trebuit 30 și ceva de ani ca să te întâlnesc pe tine și să mă trezesc!”.
  • ”Mă simt altfel în corpul meu, sunt mai ușoară și mai ancorată. Nu îl mai privesc ca pe un dușman.”
  • ”Mă simt puternică și totuși feminină.”
  • ”Mulțumesc că nu a fost nevoie să țin cure de slăbire. A fost suficient să conștientizez ce mă ținea pe loc și cu ce mă auto-sabotam.”
  • ”Limbajul emoțiilor e ceva nou pentru mine, tu ai fost prima persoană care m-a învățat că e ok tot ce simt și că emoțiile mele nu mă definesc ca om. Am învățat să stau cu ele și ușor ușor să nu îmi mai fie frică de ele. Așa am ajuns să nu mai am nevoie de mâncare de fiecare dată când simțeam panică, stres, tristețe, frică.”
  • ” Este un program extrem de complex și valoros, care nu produce schimbări pe moment, ci aduce conștientizări care se așează în timp. Nu e despre mâncare, e despre cum mâncăm. E despre noi, care merităm să mâncăm bine și să știm cum. Multe materiale de studiat și după program și experiențe de grup, care aduc liniștea că ” we are in this together”. Mulțumesc, love u!”

Fac ceea ce fac pentru că am încredințarea că e multă nevoie de educare pe partea de self-care (grijă de sine) la femei și pentru că știu că ne putem ”vindeca” de surplusul de kilograme dacă începem, ca femei, să învățăm tehnici de auto-reglare. Și pentru că am nevoie și eu să știu că voi crește fetele mele femei împuternicite și asumate, care să își creeze o viață a lor. În care să se bucure și să trăiască din plin.

Și nu, eu nu ”ajut” femeile, pentru că nu cred că pot să ajut pe cineva să facă ceva. Doar le însoțesc să-și acceseze resursele interioare și să se folosească de toate resursele exterioare pe care le au.

Așa că, draga mea cititoare care poate te gândești cum te pot însoți eu să ajungi în forma dorită, corporal și emoțional, te rog dă-mi voie să te însoțesc:

– de la a te gândi la mâncare cât e ziua de lungă la ”Sunt atât de ocupată să îmi trăiesc viața încât uneori și uit să mai mănânc”;

– de la mâncatul tot din farfurie la a gusta doar câteva înghițituri dintr-un castron de paste și acelea împreună cu o salată mare și generoasă;

– de la a-ți urî corpul ori a-ți fi frică să te uiți la el în oglindă, la a simți drag de corpul tău și a fi dornică să-i oferi mâncare de calitate, gânduri bune și îngrijirea cea mai bună;

– de la a încerca orice dietă de pe lume, fără rezultate pe termen lung, la a mânca ce îți dorești și a te simți liberă și satisfăcută;

– de la blocaj la acțiune.

Ne vedem pe 17-19 martie sau pe 23 martie?

Oricare dintre variante sau chiar ambele sunt bune dacă vrei să începi și nu știi de unde. La Retreat plantăm semințele, iar apoi, timp de 6 săptămâni, învățăm să ne liniștim emoțiile, ca să nu mai mâncăm conduse de ele.

Scrie-mi, te rog, la [email protected], ca să aflu mai multe despre tine. Tu ești motivul pentru care eu fac ceea ce fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.