Categorii
Nature

”La mulți ani!” pentru fetița ta interioară

Draga mea,

Astăzi am ocazia specială de a-ți spune ”La mulți ani!”  pentru ceva minunat – aniversarea fetiței interioare din fiecare dintre voi, cu care am avut privilegiul să lucrez în calitate de coach și nutriționist. Și nu numai acestora, cât fiecărei femei care mă citește sau mă cunoaște. Vreau să vă vorbesc azi despre o călătorie către autenticitate și bucurie.

Fiecare dintre noi păstrează în adâncul inimii sale acea parte pură și autentică, care strălucește prin ochii noștri în momentele de bucurie, creativitate și curiozitate. Astăzi, vreau să îi oferim acestei fetițe interioare un dar special, acest articol plin de apreciere și încurajări, menit să îi amintească că merită să trăiască în deplinătate și autenticitate.

Să ne recuperăm curiozitatea copilăriei

Dragă fetiță interioară, astăzi te încurajez să îți amintești de momentele fericite din copilărie, când lumea era un loc magic și fiecare zi aducea cu sine noi aventuri. Amintește-ți de zâmbetul tău jucăuș, de explorările curioase și de dorința ta nestăvilită de a învăța lucruri noi. În drumul tău spre maturitate, este important să nu pierzi această curiozitate interioară. Poartă-o mereu cu tine și las-o să te ghideze în descoperirea pasiunilor și a sensului vieții tale. Privește lumea cu ochi de copil în continuare și ți se vor deschide cele mai frumoase cărări înainte!

Îmbrățișează autenticitatea

Fetiță interioară, ai crescut într-o lume care adesea te-a învățat să te conformezi normelor și să te adaptezi la așteptările celor din jur. Dar astăzi, eu îți spun să-ți exprimi autenticitatea și să fii mândră de ceea ce ești. Nu-ți fie teamă să arăți lumii adevărata ta personalitate, să-ți împărtășești ideile și să-ți exprimi creativitatea. În acest fel, vei atrage oameni care te vor aprecia și te vor susține necondiționat în călătoria ta.

Reîntoarce-te la bucurie

Draga mea, amintește-ți că viața este despre bucurie și plăcere. Nu permite responsabilităților și stresului să îți acopere zâmbetul și entuziasmul. Descoperă acele activități care îți aduc bucurie și dedică-ți timp pentru ele. Fie că este vorba de o plimbare în natură, de desen, de dans sau de citit, găsește acele momente în care te simți într-adevăr vie și conectată cu tine însăți.

Cum să susții fetița ta interioară cu blândețe, iubire și compasiune

  1. Practică auto-compasiunea: În loc să ne judecăm aspru sau să ne criticăm, hai să învățăm să ne oferim nouă înșine blândețe și iubire necondiționată. Înțelegem că suntem ființe umane, iar greșelile și imperfecțiunile fac parte din experiența noastră. În momentele dificile, ne aducem aminte să ne tratăm cu compasiune, așa cum am trata și un copil care se simte rănit sau trist. Ai făcut asta vreodată?
  2. Petrecem timp de calitate cu noi înșine: Acordăm timp și atenție fetiței noastre interioare prin activități care ne aduc bucurie și ne conectează cu inocența și curiozitatea noastră interioară. Putem să ne jucăm, să desenăm, să dansăm sau să citim povești care ne amintesc de magia copilăriei. Care este activitatea ta preferată pe care o faci tu tine însăți?
  3. Ascultăm și validăm emoțiile noastre: În loc să ne negăm sau să reprimăm emoțiile, învățăm să le ascultăm și să le validăm. Înțelegem că fiecare emoție are un scop și ne oferă informații prețioase despre nevoile noastre interioare. Îi dăm fetiței noastre interioare spațiu pentru a exprima emoțiile într-un mod sănătos și ne oferim sprijinul și iubirea de care avem nevoie. Tu știi cum să lucrezi cu emoțiile tale? Eu am un modul întreg în cursul despre Mâncat emoțional, în care învățăm cum să lucrăm cu emoțiile noastre. Cursul acesta începe pe 3 iulie și îți poți rezerva locul AICI, dacă vrei să afli cum să începi să te oprești din mâncat și să schimbi relația cu mâncarea și corpul tău.
  4. Reînviem joaca și creativitatea: Ne permitem să fim jucăușe și să explorăm lumea cu ochi curioși. Redescoperim pasiunile și hobby-urile care ne aduceau bucurie în copilărie și le integrăm în viața noastră de adult. Ne exprimăm creativitatea prin desen, pictură, scriere sau prin orice formă de expresie artistică care ne face să ne simțim libere și autentice. Mie îmi plăcea la nebunie să scriu în copilărie și am rămas cu această pasiune până azi, am agende diferite și pixuri de diferite culori, am o întreagă colecție de caiete și culori, de care mă bucur zilnic.
  5. Ne înconjurăm cu oameni care ne susțin: Creăm un cerc de prieteni și relații în care ne simțim acceptați și susținuți necondiționat. Căutăm conexiuni autentice și împărtășim cu acești oameni bucuriile și temerile noastre. În prezența lor, fetița noastră interioară se simte în siguranță și iubită.

Întoarcerea la fetița noastră interioară are nevoie de blândețe, iubire și compasiune față de noi înșine. Prin practicarea auto-compasiunii, petrecerea timpului de calitate cu noi înșine, ascultarea și validarea emoțiilor noastre, reînvierea momentelor de joacă și creativității și înconjurarea de oameni care ne susțin (mai ales alte femei), putem îmbrățișa în întregime acea parte autentică și plină de bucurie din noi. Cu fiecare pas pe care îl facem în această direcție, ne apropiem de o viață autentică și plină de împlinire.

La mulți ani, fetiță interioară! Să rămâi mereu înconjurată de blândețe, iubire și compasiune!

Cu drag,

Florina Badea

Wellness Fairy

coach și nutriționist

5 răspunsuri la “”La mulți ani!” pentru fetița ta interioară”

Bună mulțumesc pentru urare mersi la fel eu nu maninc emoțional recunosc că nu țin dietă dar nu maninc atît de mult încît să îmi pun în cap dar de la ultima
nasterea am acumulat multe chilograme și am dereglare de hormonii și sunt și pe stres am băgat de seamă cînd mă stresez atunci pun și mai multe chilograme nu știu ce să mai zic

Dacă mâncați sub influenta stresului înseamnă ca mâncați emoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.