Categorii
Blog Food and nutrition Nature

Meniul din Retreat este conceput de mine

Ladies, se fac 2 ani de când am început eu să organizez retreat-uri – acele programe tematice de weekend, doar pentru femei, unde găsiți spațiul propice pentru a vă desprinde de viața de zi cu zi, ca să vă gândiți în pace la nevoile voastre.

Îmi amintesc și acum prima ediție, eram încă în pandemie. A fost o întâlnire față către față cu femei cu care lucrasem de peste 1 an în online. Faptul că am putut să ne îmbrățișăm și să ne simțim aproape în vremurile acelea a contat enorm pentru fiecare dintre noi. A fost o ediție de test, în care am avut o agendă mai puțin aglomerată și unde am pus accent pe mișcare și pe idei de gătit.

Apoi au fost ediții unde am adus alți invitați, am schimbat și gazda de vreo 2 ori, agenda a căpătat complexitate și femeile participante au simțit cum implicarea în acest program le-a schimbat viața. Au luat decizii pe care le amânau demult, au căpătat curaj să își comunice nevoile mai bine și mai ferm în fața familiei, au tranșat relații cu partenerii lor, au început să se uite altfel la relația cu ai lor copii. Dar cel mai mult și mai mult au început să se valorizeze mai mult, să își ia în seamă corpul propriu și nevoile lui, să învețe să mănânce și să îi ofere corpului răgaz și tihnă.

Am numit ediția a 8-a, cea aniversară – ”Relația cu mâncarea și corpul – de la necunoscut la vindecare”, pentru că vreau să creez cadrul în care să descoperiți calea spre vindecare, să ajungeți să vă bucurați de corpul vostru și să nu îl mai disprețuiți.

Retreat-ul acesta va fi o altă modalitate de a combina relaxarea, dezvoltarea personală și grija pentru sănătatea proprie, oferind participantelor o oportunitate unică de a se conecta cu ele însele și de a-și îmbunătăți modul de a trăi, într-un mediu sigur și susținător. În acest context, eu, Florina Badea, nutriționist și coach, vin cu o abordare unică și inovatoare și creez un meniu special pentru voi, femeile care decideți să participați în weekendul 22-24 septembrie la această experiență.

Pentru că la Pensiunea Livada Bunicului eu am ocazia de a crea orice meniu doresc pentru femeile care participă și care pot avea diferite particularități legate de mâncare. Iar doamna Alina, care gătește zilnic pentru noi, măncare proaspătă și din ingrediente naturale, locale, pune mereu în practică meniul creat de mine și după rețetele mele. Mâncarea e simplă, dar delicioasă și ne oferă acea energie bună de care avem nevoie.

Ce ocazie mai bună deci pentru voi, decât să vedeți și simțiți cum se simte corpul vostru după 3 zile cu astfel de hrană și după un meniu echilibrat?

Pentru acelea dintre voi care vor să testeze o astfel de experiență și beneficiile ei, mai sunt 4 locuri single și 6 în cameră dublă. Vă puteți ocupa locul prin rezervare online, cu plata unui avans de 850 lei, AICI.

Vă reamintesc că acest retreat este pentru voi o oportunitate minunată de a vă conecta cu propriile corpuri și emoții, de a vă explora relația cu mâncarea și corpul și de a descoperi căi de vindecare și echilibru. Iar meniul conceput de mine contribuie la această stare pe care doresc să o obtineți.

Ca nutriționist și coach, am o abordare holistică care integrează nu doar aspectele fizice ale nutriției, ci și cele emoționale și mentale. Înțeleg importanța unei relații sănătoase cu mâncarea și corpul, în special pentru femei, care adesea se confruntă cu presiuni sociale și culturale în legătură cu aspectul lor fizic. Înțeleg și am simțit și eu asupra mea aceste presiuni, de-a lungul vremii.

Meniul conceput de mine pentru vindecare și echilibru cu atenție și iubire are ca scop susținerea participantelor în călătoria lor de vindecare și reconectare cu corpul și alimentația. Fiecare ingredient este selectat cu grijă pentru a oferi beneficii nutriționale maxime și a susține echilibrul emoțional. De asemenea, meniul este adaptat nevoilor individuale și preferințelor alimentare, luând în considerare alergii, intoleranțe și opțiuni alimentare speciale.

Participantele la retreat vor avea ocazia să participe la sesiuni interactive și workshop-uri conduse de mine și de Elena Iorga – psihoterapeut. Acestea vor explora subiecte precum auto-acceptarea, tehnici de mindfulness în timpul mesei și alimentația intuitivă, imaginea corporală. Scopul acestor activități este de a ajuta femeile să își dezvolte o relație sănătoasă cu mâncarea și corpul, să elibereze presiunile externe și să-și găsească echilibrul interior.

După participarea la retreatul “Relația cu mâncarea și corpul – de la necunoscut la vindecare”, veți pleca cu o înțelegere profundă a propriilor nevoi nutriționale și emoționale. Veți avea instrumentele necesare pentru a vă dezvolta o relație sănătoasă cu mâncarea și corpul și veți putea aplica în viața de zi cu zi principiile alimentației echilibrate și a respectului de sine.

Pentru femeile care participă, această experiență reprezintă o oportunitate minunată de a-și transforma relația cu mâncarea și corpul, și de a-și începe călătoria spre o viață mai sănătoasă și mai împlinită.

Pentru a mă asigura că meniul echilibrat răspunde cerințelor tuturor femeilor participante, iau în considerare următoarele aspecte:

  1. Opțiuni vegetariene și vegane: Pentru participantele care aleg un stil de viață vegetarian sau vegan, meniul va include o gamă variată de proteine vegetale precum tofu, nuci, semințe, leguminoase și cereale integrale. Aceste ingrediente vor fi combinate în mod creativ pentru a oferi gust și textură interesante. De asemenea, voi adăuga în meniu o varietate de legume, fructe și salate pentru a asigura aportul adecvat de vitamine și minerale.
  2. Opțiuni echilibrate cu carne: Pentru participantele care doresc să consume carne, voi include surse de proteine slabe și sănătoase precum pui/curcan și carne slabă de vită. Acestea vor fi combinate cu legume, cereale integrale și condimente pentru a crea mâncăruri gustoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.
  3. Opțiuni echilibrate cu pește: Pentru participantele care preferă consumul de pește, meniul va include opțiuni bogate în acizi grași omega-3 și proteine, cum ar păstrăvul, de la o păstrăvărie locală. Acestea vor fi combinate cu legume, cereale integrale și ierburi aromatice pentru a crea preparate sănătoase și delicioase.
  4. Adaptarea meniului în funcție de alergii și intoleranțe: Țin cont de alergiile și intoleranțele alimentare ale participantelor și voi adapta meniul în consecință. Vor fi incluse opțiuni fără gluten, lactoză sau alergeni comuni pentru a mă asigura că toate participantele se pot bucura de mesele pregătite – dacă este nevoie și sunt femei cu astfel de nevoi.
  5. Varietate și echilibru: Voi asigura o varietate suficientă de preparate culinare pentru a satisface diferitele preferințe și gusturi ale participantelor. Meniul va cuprinde legume proaspete, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, care sunt surse importante de nutrienți esențiali. De asemenea, vor fi incluse condimente și ierburi aromatice pentru a adăuga savoare și a încuraja explorarea de arome noi și interesante.

În felul acesta, mă asigur că toate participantele vor avea opțiuni alimentare echilibrate și sănătoase, indiferent de preferințele și nevoile lor alimentare. Meniul meu va încuraja o relație pozitivă și conștientă cu mâncarea și va contribui la obținerea unei stări de bine fizice și emoționale. Veți avea ocazia să învățați practic cum puteți să faceți același lucru acasă. Veți primi meniul de la mine, ca să îl puteți replica în propria bucătărie, cu alte idei cadou pentru voi.

Doamnelor dragi, cine dorește să se bucure de această experiență unică, se poate înscrie AICI.

Abia aștept! Să facem din această experiență una memorabilă pentru noi toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.