Categorii
Blog Food and nutrition

Pofta de dulce – greșeala pe care o faci

Ți-ai dorit mereu să câștigi lupta cu poftă de dulce, dar nimic din ce ai încercat nu pare să funcționeze pentru ține? Ei bine, dacă îți oferi câteva minute de răbdare, se poate că mesajul meu să îți ofere o perspectivă valoroasă pe tema aceasta.

Există o abordare dovedită științific, pe care o poți urma începând chiar astăzi pentru a depăși poftă încăpățânată de dulce și pentru a te elibera din ”robia” zahărului și a alimentelor procesate.

Poate zici că ce mare lucru e, doar e mâncare și te pricepi și tu.

Însă vreau să afli de la mine, care am experiență de lucru cu sute de cliente pe tema poftei de dulce, de peste 7 ani, următorul lucru: trebuie să îndrepți o mare greșeală și anume credința că poți să te bazezi pur și simplu pe voință, diete restrictive ori medicamente pentru a câștiga lupta ta cu zahărul.

Te întreb însă ceva: dacă ar fi fost posibil astfel, nu crezi că nu ar mai fi existat societatea obezogena în care trăim azi?

Nu crezi că nu ar mai fi procentul de 70% din adulții din SUA cu greutate în exces, pe care îi prindem și noi repede din urmă?

Și nu crezi că dacă totul s-ar baza pe diete și voință, nu s-ar mai consuma în prezent de 3 ori mai mult zahăr în fiecare zi decât acum câțiva ani?

Aceste abordări sunt ineficiente pentru că NU pun accent pe cauzele de bază ale poftei de dulce. Și pentru că atunci când vorbim de pofta de dulce și relația cu zahărul, majoritatea oamenilor se concentrează DOAR pe alimentele pe care le consumă și pe cele de evitat.

Doar că povestea este mai complexă de atât. 

Atunci când consumăm ceva dulce, în creierul nostru se activează sistemul de recompensă. Și se eliberează  astfel o substanță chimică numită dopamină, care te face să te simți bine. 

Creierul tău începe rapid să își dorească acea senzație plăcută iarăși și iarăși. 

E la fel că atunci când descoperi un serial nou și chiar dacă știi că trebuie să mergi la culcare sau să te întorci la treburile de birou, pur și simplu nu te poți opri din vizionare, pentru că sistemul tău de recompensă din creier este activat. 

La fel se petrece și atunci când consumi zahăr. În timp, dacă îi oferi creierului tău acea doză de zahăr în mod constant, devine ca un prieten pretențios, cerând mai mult și mai mult. 

Din păcate, poți să ajungi la punctul în care ai nevoie de și mai mult zahăr că să simți aceeași stare de bine. Ba mai mult, va fi din ce în ce mai dificil să reziști alimentelor dulci, deși știi că te-ai săturat deja și știi că ai consumat destul. 

Deci, care e cauza principală și ce facem?

Lucrăm cu pofta noastră și lucrăm la toate celelalte cauze ale poftei de dulce, că să ne creem sistemul de aliați de care avem nevoie că să reconfigurăm sistemul de recompense. 

Relația cu zahărul și pofta de dulce se pot schimba doar dacă le înțelegem cu totul cauzele care stau la baza lor și mesajele pe care ni le transmit. 

Aceasta este abordarea care te va ajuta să reduci la maxim pofta de dulce, să te uiți cu alți ochi la alimentele dulci și la cele care conțin zahăr ascuns și pe care eu ți-o pot împărtăși a 4-a oară live, într-un grup de femei cu același scop, din 15 ianuarie. 

Dă-mi un mesaj și haide să vedem dacă și tu ai nevoie de acest program de grup, alături de mine! Sunt la un email distanță: [email protected]. ❤️

Mai mult de atât, am un program întreg de 4 săptămâni, unde sunt alături de voi de la primul la ultimul pas, pentru a rescrie relația cu gustul dulce, cu zahărul și credințele legate de consumul acestora.

Programul e AICI, iar despre el vă pot spune pe scurt așa: este online, durează 4 săptămâni, este doar pentru femei, lucrăm în 4 webinarii și trimit materiale de lucru săptămânal, plus idei de planuri alimentare și de practici specifice pe tema poftei de dulce.

Deci, cine dorește să lucreze pofta de dulce și relația cu zahărul, este așteptat să se înscrie AICI , începem pe 15 ianuarie!

Abia aștept să văd numele tău pe lista de înscrise!

Sursă foto: AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.