Categorii
Blog Mama Time Out Sănătate și wellbeing

Vă invit la Mama Time Out – ediția a II-a! Aflăm despre cum putem combate stresul

Cum stați cu stresul în perioada asta? Dacă vă gândiți la o scară de la 0 la 10, cam cât de intens resimțiți stresul în viața voastră? Aveți insomnii? Vă treziți în mijlocul nopții și vă notați ceva pe lista de to do? Ziua vă uitați non stop la ceas, iar cele 24 de ore ale unei zile nu vă ajung pentru mai nimic? E cea mai intensă perioadă a anului, pentru toată lumea. La serviciu, șefii vor rezultate pe ultima sută de metri, iar acasă avem 7 joburi deja, nu le mai enumăr, că sigur le știți și le simțiți pe pielea voastră. De aceea am decis ca ediția a 2-a a proiectului Mama Time Out, cea din noiembrie, să fie despre stres. Și despre cum putem face, fără mari eforturi, cu un strop de creativitate, să ținem dușmanul stres sub control. Totul pentru sănătatea și starea noastră de bine. Dar și a familiei noastre, a copiilor și a partenerilor. Adică e și pentru binele lor – paratrăznetul nostru cel de toate zilele. 🙂

Remedii creative pentru combaterea stresului zilnic

E clar că avem nevoie de trucuri simple despre cum să combatem stresul. Pentru că e limpede că suntem stresate. Mă uit în oglindă și încetez să mai neg. Vorbind cu experții, mi-am dat seama că plecăm de la premise greșite în ceea ce privește gestionarea stresului. Ne complicăm singure. Credem că doar desprinderea de câteva zile ne ajută, vacanțele îndepărtate, lipsa copiilor din peisaj, timp mult pentru noi și tot așa. De fapt, ați observat și voi că, după astfel de experiențe, a fost suficient să vă întoarceți la rutina zilnică și stresul v-a copleșit din nou. Vestea bună este că există câteva metode care ar putea fi aplicate zilnic, de oriunde, ca să ne recăpătăm echilibrul și să alungăm neliniștea.

Mama Time Out – ediția a II-a, detalii organizatorice

Va avea loc miercuri, pe 15 noiembrie, începând cu ora 17.30. Să vă luați cam 2 ore pentru acolo, da?
Gazda noastră pentru această ediție este Biblioteca Metropolitană (MBB) – bibilioteca publică, cu 31 de filiale. Noi suntem așteptate la Filiala Ion Creangă, din str. Christian Tell, nr. 10. Este un spațiu cald și prietenos în centru, în piața Amzei. Puteți ajunge ușor, cu RATB sau Metrorex. Gazdele noastre sunt nerăbdătoare să ne primească și dornice să ne găzduiască într-un spațiu care m-a uimit prin căldura lui și viața pe care o emană. Abia aștept să vedeți și voi! Și sigur vă veți întoarce cu cei mici, sau doar voi, să petreceți nițel timp acolo sau să împrumutați cărțile dorite.
Accesul la eveniment este gratuit, însă pe baza listei de participanți. Locurile sunt limitate și se dau repejor. 🙂

Invitatul Mama Time Out

Mă bucur să v-o prezint pe Roxana GAVRILOAIA, mamă de gemeni și susținătoare a proiectului, încă din faza lui de idee. Roxana este dr. farmacist, Health&Pharma coach, speaker și trainer certificat Points of You. Roxana susține ateliere și workshopuri pentru profesioniști din domeniul sănătății, din țara și din străinătate. Are 14 ani de experiență în companii multinaționale, făcând parte din echipe multiculturale. Este implicată în proiecte de voluntariat împreună cu Asociația Investește în Sănătate. Roxana a inițiat sau a făcut parte din mai multe cauze sociale, a inițiat proiecte de susținere pentru pacienții cu boli grave, a organizat training-uri și wokshop-uri în grădinițe și școli, în cadrul proiectului național “Școala Altfel”. Rupe tiparele, clarifică obiective și conduce participanții la cursurile ei prin procese care să îi determine să își găsească singuri căile pentru atingerea obiectivelor.
La această ediție Mama Time Out, Roxana va răspunde la câteva întrebări pe care i le pregătesc deja și ne va antrena într-un proces cu instrumentele de fototerapie Points of You, așa încât să învățăm să scăpăm singure de stres, în cele mai dificile momente.

Cum va fi la ediția a II-a

Ne vom juca.
Ne vom relaxa.
Ne vom bucura de un proces, în cadrul căruia vom descoperi lucruri despre noi.
Vom descoperi cum să gestionăm singure stresul – idei simple, de practicat zi de zi.
Ne vom face prieteni noi sau vom întâlni prieteni vechi.

Veste bună

Editura Litera ne-a pregătit o super surpriză, așa că nu veți pleca de acolo fără cartea pe care am ales-o pentru voi. Desigur, în limita locurilor disponibile.
Prietenii de la Eisberg ne vor fi alături cu salatele lor delicioase, la fel ca la prima ediție.
Prietenii de la Art&Craft au pentru noi desert delicioas, cu arome din copilăria noastră, plus o tombolă, la care puteți câștiga câteva surprize.
De la Sloop vom aduce arome jucăușe alături de atelierul nostru creativ.
Bebe Organic va organiza o tombola unde pot participa păriți de bebeluși cu vârsta între 0 și 2 ani.
Mai sunt câteva surprize, pe care le aștept să se confirme zilele următoare. 🙂

Ce este Mama Time Out

Puteți citi în detaliu despre proiect:

Mama Time Out – vă invit la prima ediție!

Cum a fost la prima ediție

Cu detalii, în materialul de mai jos:

Cum a fost la ”Mama Time Out” – evenimentul de lansare a proiectului

Până la eveniment, vă invit

Să vă gândiți la 2 metode simple pe care le puteți aplica în fiecare zi, ca să vă relaxați! Start joc!

Cum să vă înscrieți:

Pe adresa [email protected].
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva de proiect, credit foto proiect: www.georgeioniță.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.