Categorii
Blog Nature Parenting

Suntem plecați de 8 zile in vacanța mare!

Am plecat deja de 8 zile în vacanța mare. De aceea, nici pe blog nu am mai scris. Nu am făcut în avans articole și e prima oară de când sunt antreprenor când nu iau laptopul în vacanță cu mine. Pe Facebook intru să pun foto și cam atât. În rest, timp de conectare unii cu altii. 

De când a venit Măriuca în viața noastră, simțim nevoia unei vacanțe mari. Fie că e primăvară, fie că e vara. Toamna nu plecăm pentru că e program de școală, iar iarnă nouă nu ne prea place și oricum sărbătorile sunt pentru familia extinsă, nu pentru călătorii. 

Acum 2 ani, când Măriuca era mică, am fost 2 săptămâni în tur în România, până aproape de Hunedoara și înapoi. Cel mai mult am stat la cabana Dacica și ne-a plăcut. Din păcate, nu am apucat să scriu nici azi, articolul e în draft început de soț încă de atunci. Anul trecut, am fost într-un tur de Grecie, în august. Succes total, fetele au fost foarte fericite.

Anul acesta, îi promisesem Teodorei că mergem la Viena, la Zoo. Vacanța de vara înseamnă mare obligatoriu, așa că trebuia să legăm cu o mare. Inițial am vrut să ne oprim pe coastă în Italia, dar la socoteală drumul a ieșit prea lung. Apoi, ne-am gândit la riviera franceză. La fel, prea lung drumul cu mașina și prea multe opriri. Pentru că ne-am organizat târziu pentru avion, Sicilia a rămas pentru la anul. Uitându-ne pe hartă, am făcut un traseu cu Veneția și apoi am legat Croația – peninsula Istria, cea mai aproape. Și uite așa s-a făcut vacanța. 🙂 Din scurt, că am tot avut neprevăzute care ne-au împiedicat să luăm o decizie în februarie, când orice om își planifică vacanță de vara. Dar suntem la jumătatea ei ei și ne dăm seama că este o super experiență pentru toată lumea. 

Am stat la hotel, în bungalow, în apartament închiriat și acum într-o vila aproape de plajă. Am mâncat pregătit de noi, la restaurant, gustări cât mai puțin nocive, am fost la piață, avem fructe și apă mereu la noi. E ceea ce ne-am dorit pentru fete, să experimenteze cât mai mult. Probabil Maria nu își va aminti prea multe, dar Teo cu siguranță da. 

Aș vrea să vă zic că m-am relaxat și am citit cele 3 cărți luate cu mine. 🙂 Că mi-am băut cafeaua în tihnă, pe terasele unde am poposit și că e vis. Adevărul e că am citit 3  pagini și singurele cafele cât de cât tihnite au fost cele de pe autostrăzi. Dar am dormit bine, în diferite formule cu ele, mănânc ok și mă simt odihnită. La fel și soțul. Cât despre ele, s-au ciondanit continuu la început. Acum simt că încep să o lase mai moale. Până la final de vacanță sperăm să fie pace totală. 🙂 

Da, nu e ușor să pleci cu 2 copii de vârste atât de diferite la drum. Fiecare vrea altceva într-un același moment. La ora la care scriu, cea mică doarme în camera noastră, a cedat de la soare și mare. 🙂 În timp ce Teo citește din Harry Poter, volumul 5, la ele în camera. Dar care ar fi fost alternativa? Să plecăm în vacanță doar cu una în ele? Exclus! 

În mare, e genul de vacanță în care vizităm, explorăm, ascultăm în stânga și în dreapta la străinii cu care călătorim, îi observăm, gustăm din mâncarea locală și nu avem griji. Nici nu ne-am propus altceva. Am lăsat loc la neașteptat și … verii care ne arată cât e ea de bună cu noi! Și am avut din plin: ne-a plouat cu grindină în Italia, deci ne vom întoarce cu urme pe mășină, au fost 40 de grade în Viena fix în ziua venirii noastre, ne-am rătăcit în Veneția, cu gps-ul în mâna, am dat de o româncă într-un restaurant în Austria, care ne-a ghidat unde nimeni nu știa engleză. Și tot așa. 

All în all, suntem bine. Pe plajele din Croația ne gândim deja la următoarea vacantă. 🙂 Și pe unde să mai fugim în vara asta, când ne întoarcem acasă. 

Voi unde mergeți în această vacanță?

Salutări și gânduri bune de la noi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.