Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Vara mea perfect de imperfectă

Dragilor, sper că articolul meu de azi vă găsește în vacanță și că vă bălăciți deja în apa sărată și binefăcătoare a mării. 😍 Îmi doresc pentru toate femeile să ajungă măcar o dată pe an la mare, să iasă din birou și să fure tot soarele și toată lumina naturală a zilei. Cât mai multe zile la rând și bineînțeles în mod responsabil, cu protecție solară și doar în orele în care e sănătos să stăm la soare. 😂

Noi mai avem 1 săptămână până plecăm la mare – scurt, 2 zile doar, mergem la o nuntă în familie. Dar pitica mea numără zilele rămase în fiecare dimineață când o conduc către școala ei de vară. Pentru că noi, părinții, lucrăm, ea se bucură de școala de vară, în timp ce sora ei are și ea diferite activități pentru copii mai mari – deh, gata, e la liceu. Desigur, îmi reamintește că abia așteaptă să mai meargă și ea la un hotel, că s-a săturat de când doarme doar acasă. 🙂

Gata, s-a dus perioada noastră de stres cu admiterea și cu acomodarea la pregătitoare, așa că abia așteptăm să plecăm în vacanță, la scurt timp după ce venim din Constanța. Vorba aia, nu cred nimic până nu mă apuc de bagaje și nu primesc emailul de la agenție cu biletele de avion. 😂 După care mai avem o tură la munte în august, după ce se închide școala de vară. Sistemul meu nervos a fost atât de solicitat, încât cred că abia în toamnă îmi revin nițel.

Cum îmi petrec eu vara? La birou. Nu știu dacă e musai diferită vara mea față de alte anotimpuri, când vine vorba de munca mea. E diferită pentru că am terminat până în octombrie partea de studiu (sunt studentă la facultatea de psihologie) – mai ales pentru că am terminat primul an integralistă, deci nu voi avea treabă cu sesiunea de restanțe.

Încă mai am de finalizat niște cursuri&formări&certificări, care nu au legătură cu facultatea, dar care s-au nimerit toate 3 în aceeași lună iulie. Sigur că întâi m-am speriat, mărturisesc că după atâta încordare aș fi vrut vacanță. 🥳 După care mi-am dat seama că eu cred în lucrurile potrivite la timpul potrivit. Prin urmare, de ce să mă îngrijorez? Sigur că le voi putea finaliza, căci acum e timpul lor și timpul meu pentru ele.

E bine și frumos că e vară pentru că avem plimbări lungi seara, pe jos sau cu bicicleta, pentru că ambele fete merg la bazin și asta le obosește și le energizează în același timp. Aș fi vrut și eu, să zic drept, însă săptămâna aceasta e atât de aglomerată încât am fost nevoită să chiulesc și de la sală. Am avut de ales între a mă alege pe mine și a le alege pe fete și bineînțeles că am ales să le însoțesc pe ele la activitățile lor.

E fain pentru că mai prindem o sâmbătă dimineața în grădină, eu cu soțul meu iubit 😍 la cafea, culegem mure din murul nostru care ne dăruiește recoltă în neștire.

Mă mai bucur de citit din acela neplanificat. Cine e înrolat și studiază pentru o licență știe cum e cu bibliografiile obligatorii și suplimentare și înțelege frustrarea de a nu mai putea pune mâna pe o carte din cauza lucrărilor, temelor, seminariilor etc. Efectiv simțeam la un moment dat în perioada mai – iunie că nu se mai termină evaluările. Am avut 47 de evaluări în acest an, e un sistem destul de solicitant la noi la facultate, fiind și la zi.

Încă mai citesc din cărțile de la Bookfest – ”Femei în terapie” și ”Legăturile care ne țin în viață” – știu, știu, tot de specialitate sunt, dar măcar nu le-am primit de la școală. 🙂

Noi avem în familie și o seară de filme pe săptămână – e un obicei cu tradiție deja de vreun an și jumătate. Am descoperit de ce nu găseam tablou pentru livingul generos 😂 pe care îl avem – ca să putem proiecta pe acel perete vinerea filme. Vă recomand, la noi e ca la cinema city, cu floricele, limonadă/ceai, cu fluierături și tot tacâmul. Continuăm și peste vară, sunt tot felul de seriale de familie haioase.

Pentru mine mi-am creat propriul protocol de relaxare și energizare în același timp – cu tincturi, ceaiuri, suplimente și exerciții, am deja 2 săptămâni și simt cum încep să îmi revin. În continuare sunt cu ochii pe orele de somn, deși e vară. Vreau ca toamna să mă prindă în formă, nu obosită după nopți pierdute vara și mâncare proastă. E mare bucurie să vezi ce bine funcționează puterea consecvenței.

Mi-am mai făcut diverse cadouri în această vară – ceva tratamente cosmetice medicale, mai o agendă, mai un parfumel – jucăușe și feminine, dar extrem de necesare. Și practic recunoștința – efectiv îmi iau timp zilnic să mă rog la Bunuțul și să îi mulțumesc pentru toate darurile primite. Pentru că îmi permit timp, pentru că femei minunate mă aleg să le fiu îndrumător, pentru că tot ce îmi doresc am și pentru că am toată capacitatea necesară de a-mi crea viața așa cum îmi doresc acum.

Am fost la Omu, în vârf, acum 2 săptămâni, cu soțul. Și nici nu am apucat să scriu pe blog despre escapada noastră. Frumoasă rău, suntem așa fericiți când reușim să facem ceva împreună!

Anul acesta până acum a fost o tranziție foarte mare – de la ce făceam și cum făceam lucrurile din punct de vedere profesional și cum doresc să le fac de acum încolo, mai ales că în 2 ani voi fi licențiată (și) ca psiholog – care mi se pare încununarea muncii mele de până acum. Iar pentru acest lucru am nevoie să renunț la multe și să încep să mă conectez la această misiune și formare. Nu mi-a fost simplu, încă nu îmi este și de aceea am resimțit poate și atât de obositor totul, în ciuda renunțărilor și a altui volum de to do.

Am lucrat în prima jumătate a anului la o nouă strategie și am identificat o nouă idee de business, pe care doresc să încep să o lucrez din noiembrie încolo.

Așa că acum lucrez pentru voi la cursuri, să le pun în shop și să le puteți accesa curând. Și am lansat pe 10 iulie un proiect amplu, pe termen lung, necondiționat de dată de intrare și ieșire – Wellness Fairy Factory – comunitatea cu abonament pentru femei care vor să lucreze la ele însele pe termen lung. E o ”bombă” de resurse, să intrați aici să vedeți despre ce e vorba. Eu cu încă 10 femei am început deja să lucrăm, restul sunt așteptate să se înscrie când vine momentul lor. ❤️ Încă mai sunt probleme tehnice, deci dacă vreți să vă înscrieți și nu reușiți, dați-mi un mesaj la [email protected] și rezolvăm împreună. Iar dacă nu ați apucat să intrați cu 10 iulie și vreți temele lui iulie, le veți găsi separat în shop – pachet video + workbook. Curând, fiți cu ochii pe ele.

Grupul de slăbit cu nr. 3 e aproape de final și pregătesc varianta mult îmbunătățită pentru toamna acestui an – un upgrade doar pentru femei care înțeleg că e nevoie de timp și de abordare holistică dacă vor schimbare. Abia aștept!

Mai sunt câteva locuri pentru Retreatul din 22-24 septembrie, pe tema relației cu corpul și cu mâncarea, unde echipa mea minunată și cu mine punem la cale o experiență grozavă pentru voi. Există loc și single și în cameră dublă. Dați voi un semn pe email, dacă sunteți interesate.

Zilele astea am început să gătesc cu Thermomixul, OMG – ce resursă valoroasă, mi se pare incredibil! Unde am fost în ultimii 50 de ani de când acest aparat îi învață pe oameni să facă mâncare gustoasă, variată și sănătoasă?? Chiar așa, voi aveți experiență cu el? Eu am făcut chifle și mi se pare UAU, căci cu partea de baking am mai puțină legătură. Dar am produs deja și o supă cremă de ciuperci, cât timp mai făceam desigur și alte lucruri. Am o listă întreagă de rețete, deci am treabă multă, mă rog, doar să apăs pe buton. 😂

În general, fac totul pe încet, ca să testez cât de mult îmi place ce fac și să văd dacă e recunoștința la locul ei. Dorm când îmi e somn, nu trag de mine, nu mai sunt demult adepta lui ”când nu mai pot, mai pot puțin.” Să nu uităm că vin cu un fond anxios – acesta e și motivul pentru care m-am apucat să studiez somatic experiencing, metoda de lucru cu sistemul nervos, corpul și trauma, pe care o integrez în programele mele. Prin urmare cum ar fi ca eu să fac totul invers față de ce predau?

Unul din lucrurile la care am grijă penru mine însămi e să nu mai beau lichide reci, mai ales acum, vara, când sunt temperaturile atât de ridicate. Vă voi povesti într-un material separat pe tema aceasta.

La final aș vrea să vă spun că în iunie anul acesta OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a dat un avertisment legat de folosirea îndulcitorilor – ca înlocuitori pentru zahăr. AICI este articolul de pe site-ul lor, care ne spune că aceștia nu ne oferă niciun beneficiu pe termen lung pentru reducerea grăsimii corporale, la adulți și copii. E vorba aici și de stevia și derivatele. Foarte interesant, mă ocup în perioada care urmează să aprofundez un pic partea aceasta, mai ales că eu am un curs întreg despre cum să facem să ne desprindem de consumul de zahăr, pe care vreau să îl actualizez peste vara aceasta.

Îmbrățișări! Dacă vrea cineva să îmi spună ceva, un reply la emailul cu articolul e foarte ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.