Categorii
Blog Despre slăbit Sănătate și wellbeing

(15) ”Pentru un proces de slăbit, 3 luni e mult pentru mine”

Este Grupul meu de slăbit pentru tine?

Îmi tot scriu diferite femei despre Grupul pentru slăbit și unele dintre ele pleacă descurajate atunci când aud durata cu care lucrez eu. Sunt 3 luni. Și multora li se pare o perioadă lungă de timp în care să se dedice unui astfel de demers.

Dar eu vin și întreb: dacă nu te vei angaja în 12 săptămâni care îți oferă pas cu pas și în doze mici și asimilabile formula unei alimentații care să te ajute să slăbești și apoi să te menții, cum vei susține modul de viață și de mâncat toată viața?

Grupul de slăbit nu vinde „diete miracol”

Ladies, nu e un mesaj de shaming. E doar unul care sper să producă mai multă conștientizare. Și nu e să zic așa ”vina” voastră. E doar ”meritul” celor care vând pe online rețete magice – diete pentru beach body că vine vara. Și a celor care se vând pe sine cu poze de ”before and after”. Vai, ce nu îmi place modul asta de promo și ce mă enervează când văd că încă prinde la voi!

Zilele acestea tot răspund la mesaje despre cele 2 programe ale mele semnătură – Grupul pentru slăbit (care începe să lucreze cu mine la final de aprilie) și Cursul despre mâncat emoțional (cu kick off în 8 mai).

Grupul de slăbit combină informația cu practica

Primul combină informația cu practica în timp real, ca să ieșiți din program cu obiceiuri deja setate și cu o altă conectare la corp. Iar cursul cu cele 7 module despre emoții și mâncare vă aduce perspectiva care vă poate schimba efectiv viața – pentru că e un proces de auto-cunoaștere vindecător de care fiecare femeie are nevoie. Plus că îl țin alături de Elena Iorga, psihoterapeut.

Și în acest context, cineva mi-a zis recent că, deși își dorea să vină la curs, a decis să se ducă către altceva  – tratamente corporale și sală. Ceea ce mi se pare fain. Și ceea ce e foarte ok, pentru că fiecare om are o ordine a priorităților din viața sa.

Sunt importante așteptările pe care le ai de la un grup de slăbit

Contează mult de unde pleci când vrei să faci niște schimbări. În spiritul iubirii de sine și a grijei de corp, sportul și tratamentele corporale sunt minunate, mai ales dacă nu ai un istoric cu ele, nu te-ai bucurat în trecut de astfel de forme de îngrijire. Și simți că asta îți dorești, că ți-ar face bine.

Doar că atenție la intenția cu care facem fiecare lucru. Intenția e magică, dacă o stabilești de la bun început. Dacă intenția mea e să mă întorc către corp cu iubire și blândețe și să îi ofer mișcare și tratamente, go for it!

Însă ce facem când intenția nu e acesta, ci poate fi, chiar inconștient, una de a mai supune corpul la niște tratamente, ca să îl aducem la forma la care vrem noi? Să îl mai biciuim nițel adică.

Dietele scurte nu au rezultate pe termen lung

Ei bine, acesta e shift-ul care începe să se petreacă în toate programele mele: intenția cu care facem ceva pentru noi și spațiul pe care îl cultivăm pentru acțiune. De la încrâncenare și ”vreau eu cu orice preț să ajung la x kg” la ”am răbdare să învăț o cale nouă și să rescriu niște tipare, am răbdare să încep să mă cunosc cu adevărat și să îi dau voie corpului meu să răsufle ușurat”.

Ce mai vreau să zic apropo de ”mai bine merg la sală și la tratamente decât să fac un curs despre cunoaștere de sine și de procesare a propriilor emoții” e așa: te invit să clarifici tu pentru tine dacă e doar un mod de a fugi să te uiți în interior (dacă ai ști câte dintre noi fac asta….), cu speranța că lucrurile se vor rezolva mai ușor din exterior (idem, mereu ne e mai ușor să preluăm ceva ce pare că e o rețetă ce va funcționa mai ușor)? Doar atât.

Și alte câteva persoane mi-au zis că 3 luni pentru un proces de slăbit li se pare mult. Cu asta am început, așa că hai să clarificăm și aici un pic. Mult față de ce? Față de experiențe anterioare (ați văzut ce efecte de yo-yo ați avut după 1-2 diete) sau fața de capacitatea de a primi un proiect de genul acesta.

Schimbarea cere timp

Ladies, schimbarea cere timp. Dacă azi, acum și aici, nu disponibilizați minim de răbdare să începeți un proces de schimbare, ce vă face să credeți că veți putea susține pe termen lung un alt stil de viață?

V-ați uitat să vedeți ce fac oamenii sănătoși și normoponderali? Dacă ați putea avea cu ei o discuție, ați putea afla că pe lista valorilor proprii se află și wellbeing-ul.

Când ceva devine o valoare, nimic nu mai pare greu sau scump sau prea de durată. Dacă valoarea mea e sănătatea voi direcționa bani, timp și energie către: mâncat sănătos, sport, relaxare, plimbări, conectare și deconectare, cursuri și cărți pe temă, participarea la comunități dedicate aceleiași valori.

Hai și tu în grupul de slăbit

Deci, sunt sănătatea și wellbeing-ul o valoare pentru voi? Dacă da, azi e momentul să treceți la acțiune!

Dacă vi se pare că e mult, că durează, că sunt bani mulți, că nu aveți timp (btw, cât timp petreceți pe Insta sau pe Netflix zilnic?), că vine vara, că mai știu eu ce, așa este, aveți dreptate: nu e pentru voi. Clar NU este o prioritate și departe de a fi o valoare.

Este ok și asta, dacă sunteți împăcate cu ideea. Orice e ok, atâta timp cât vă asumați asta și sunteți împăcate.

Eu vă îmbrățișez cu drag!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.