Categorii
Blog Despre slăbit Sănătate și wellbeing

(14) De ce nu ai reușit să slăbești până acum

6 motive care te împiedică să slăbești

Dragilor, sunt 6 motive pentru care e posibil să nu slăbiți, chiar dacă mâncați sănătos și faceți mișcare. Le-am descris în acest articol și sunt curioasă să văd cum ajunge acest mesaj la voi.

V-ați gândit vreodată la ele? Citiți până la capăt, căci vă dau de veste în legătură cu alt Grup pentru slăbit pe care îl formez până la finalul acestei luni (mai sunt 10 zile). Desigur, dacă sunteți în căutare de o abordare echilibrată și blândă când vine vorba de slăbit, ca urmare a schimbării obiceiurilor, a lucrului cu propriul corp și a mindsetului.

Să slăbești nu e ușor

Pierderea în greutate poate fi o călătorie dificilă, căci există numeroși factori care pot împiedica progresul. În timp ce unele motive pot părea evidente, cum ar fi supraalimentarea sau lipsa exercițiilor fizice, există și unele motive mai neobișnuite care pot contribui la dificultatea de a scăpa acele kilograme în plus.

Iată câteva motive pentru care poate nu reușiți să pierdeți în greutate:

  1. Lipsa somnului: Atunci când nu dormim suficient, corpul nostru produce mai mult grelină, un hormon care stimulează foamea, și mai puțină leptină, un hormon care semnalează sațietatea. Aceasta poate duce la creșterea apetitului și supraalimentare. Cine nu are un somn de calitate și de minim 7 ore legate pe noapte este mai predispus să facă alegeri neinspirate pe parcursul zilei, când vine vorba de alimente și aceasta nu din cauza neștiinței ori voinței.
  2. Stresul: Stresul cronic poate declanșa secreția de cortizol, un hormon care poate determina corpul să rețină grăsime, în special în zona abdominală. Gestionarea stresului prin activități precum respirația sau exercițiile fizice blânde poate ajuta la combaterea acestui lucru.
  3. Medicamentele: Anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele sau steroizii, pot cauza creșterea în greutate sau pot face pierderea în greutate mai dificilă. Dacă aveți dificultăți în pierderea în greutate și luați medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă există alternative disponibile.
  4. Genetica: În timp ce genetica nu e responsabilă de întreaga greutate, poate juca un rol în pierderea în greutate. Unele persoane pot avea o predispoziție genetică de a păstra mai multă grăsime, ceea ce face mai dificilă pierderea în greutate. În aceste cazuri, poate fi necesară o abordare adaptată pentru dieta și exercițiile fizice.
  5. Procesul de îmbătrânire: Știu, nu ne place această discuție, dar cineva trebuie să o abordeze. Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru încetinește natural, ceea ce face mai dificilă pierderea în greutate. Acest lucru poate fi contracarat prin concentrarea pe antrenamentul de forță și construirea/creșterea masei musculare, care poate crește metabolismul și astfel să ardem mai multe calorii.
  6. Hormonii: Dezechilibrele hormonale, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice (SOP), pot face mai dificilă pierderea în greutate, însă nu imposibilă, cu un protocol alimentar adecvat. Zic mai multe pe tema aceasta mai jos, pentru că femeile au aceste probleme și nu își dau seama.
Mai multe despre hormonii care te ajută sau te împiedică să slăbești

Să ne amintim că hormonii feminini joacă un rol important în sănătatea unei femei, inclusiv în managementul greutății. Cu toate acestea, dezechilibrele hormonale pot perturba acest echilibru, ducând la dificultăți în pierderea în greutate sau chiar în creșterea în greutate.

Cei doi principali hormoni feminini care afectează managementul greutății sunt estrogenul și progesteronul. Estrogenul este responsabil pentru dezvoltarea și reglarea organelor reproducătoare feminine, în timp ce progesteronul ajută la pregătirea uterului pentru sarcină (pe scurt pentru ambele, pentru că, de fapt, rolul lor în organism este mult mai complex). Acești hormoni pot afecta managementul greutății în mai multe moduri.

Ce legătură există între hormoni și metabolism

În primul rând, estrogenul poate afecta metabolismul, care este procesul prin care corpul transformă hrana în energie. Nivelurile de estrogen pot afecta capacitatea organismului de a arde calorii și grăsimi, iar o scădere a nivelurilor de estrogen poate încetini metabolismul.

Acest lucru înseamnă că femeile care experimentează dezechilibre hormonale pot găsi mai dificil să piardă în greutate, chiar dacă mănâncă sănătos și fac exerciții regulat. Acesta poate fi cazul femeilor în pre-menopauză și post – menopauză.

În al doilea rând, dezechilibrele hormonale pot determina pofta de alimente nesănătoase, în special cele bogate în zahăr și grăsimi. Aceasta se datorează faptului că hormonii pot afecta apetitul și semnalele de foame ale corpului. Femeile cu dezechilibre hormonale pot găsi dificil să reziste poftei de alimente nesănătoase, ducând la supraalimentare și creșterea în greutate.

Dezechilibrele hormonale și efectele lor

În al treilea rând, dezechilibrele hormonale pot provoca și retenția de apă și balonarea, ceea ce poate părea că eforturile de pierdere în greutate nu dau rezultate. Acest lucru poate fi descurajant și poate face mai greu să se respecte un protocol de pierdere în greutate.

În concluzie, dezechilibrele hormonale pot juca un rol semnificativ în capacitatea unei femei de a pierde în greutate. Dacă aveți dificultăți în a pierde în greutate, în ciuda alimentației sănătoase și exercițiilor regulate, poate fi util să luați în considerare testarea hormonilor.

Ce poți face ca să ai mai multe șanse să slăbești

Prin echilibrarea hormonilor și adoptarea unor obiceiuri de viață sănătoase, femeile pot depăși provocările creșterii în greutate hormonale și își pot atinge obiectivele de pierdere în greutate.

În concluzie, există numeroase motive pentru care o femeie poate avea dificultăți în a pierde în greutate și este important să ia în considerare toți factorii posibili atunci când începe o călătorie de pierdere în greutate.

Vino în grupul de slăbit

Dragilor, un nou Grup pentru slăbit începe să lucreze cu mine de la finalul săptămânii viitoare. Este al 3-lea pe care îl formez și al 4-lea cred că va fi posibil de la finalul lui septembrie abia.

Este o idee bună pentru cine vrea să treacă peste această vară, tentațiile ei și concedii, cu cineva alături – un ghid și un grup unit de același scop. Pentru că sunt 3 luni pe care le vom petrece împreună, ca să putem integra mai bine și mai ușor schimbarea.

AICI sunt toate detaliile. Dacă vă înscrieți cu plata în avans, economisiți 150 lei, dacă e mai ușor pentru voi cu plata lunară, e posibil acest lucru. Vă rog doar să citiți bine toate detaliile și pentru cine are nevoie să îmi scrie la [email protected].

Abia aștept să vă văd pe lista de înscrise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.