Categorii
Blog Despre slăbit

(22) ”Ce grup de slăbit e ăsta, dacă tu nu dai planuri alimentare?”

Ce sunt planurile alimentare

”Ce grup de slăbit e asta, dacă tu nu dai planuri alimentare?” – o întrebare foarte bună pe care am primit-o de la voi și pentru care vă felicit. Mai ales că sunt conștientă că faceți comparații între diferiți profesioniști care lucrează pe acest domeniu, al managementului greutății.

Să începem cu începutul: nu este nimic greșit în a lucra cu planuri alimentare. Dimpotrivă, e o abordare folosită de către mulți profesioniști, eu însămi am folosit-o la începutul practicii mele de nutriționist. Încă o mai folosesc, la unele cliente (rar, e drept), ca să le arăt cum se fac aceste planuri alimentare. Însă nu la modul strict, cu numărat de calorii și cu mâncare cântărită.

De ce nu mai ofer planuri alimentare

Nu mai ofer planuri alimentare dintr-un singur motiv: am început să lucrez mult pe mâncatul emoțional și am văzut că această abordare nu face decât să accentueze mâncatul emoțional. Dar și pentru că vreau să vă împuternicesc pe voi. Vreau să învățați să vă bazați pe semnalele corpului vostru când mâncați, nu pe ce scrie pe un plan alimentar ca și cantități.

Ca să folosesc o metaforă: femeile care participă la un proces de pierdere în greutate fără a primi un plan alimentar pot fi comparate cu exploratoarele care pornesc într-o călătorie fără o hartă.

La fel cum ele își folosesc intuiția și cunoștințele despre împrejurimi pentru a naviga prin teritorii necartografiate, femeile participante în grupurile mele de slăbit își pot folosi intuiția și cunoștințele despre propriul corp pentru a face alegeri alimentare sănătoase și a dezvolta obiceiuri alimentare durabile.

Fără un plan alimentar prestabilit, femeile au libertatea de a descoperi și explora diferite alimente și de a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru nevoile și preferințele lor unice.

Câteva motive pentru care femeile aleg să lucreze cu mine

Mai jos sunt câteva motive pentru care femeile ar putea alege abordarea mea în pierderea în greutate, fără planuri de masă:

  1. Flexibilitate: Fără un plan strict de masă, femeile au libertatea de a face alegeri alimentare în funcție de preferințele lor individuale, ceea ce poate duce la o alimentație mai variată și mai satisfăcătoare.
  2. Sustenabilitate: Abordarea bazată pe obiceiuri și integrarea treptată a schimbărilor în rutina zilnică duce la dezvoltarea de obiceiuri alimentare durabile și de lungă durată.
  3. Autonomie: Fără un plan strict de masă, femeile își pot dezvolta propriile strategii alimentare și pot învăța să-și asculte propriile semnale ale corpului, ceea ce poate îmbunătăți înțelegerea lor asupra modului în care alimentele le afectează corpul.
  4. Împuternicire: Abordarea bazată pe obiceiuri permite femeilor să-și asume controlul asupra propriilor alegeri alimentare și să se simtă puternice și autonome în procesul lor de pierdere în greutate.
  5. Personalizare: Fiecare persoană are nevoi și preferințe individuale, iar abordarea mea permite femeilor să-și personalizeze propria experiență de pierdere în greutate pentru a se potrivi cu aceste nevoi și preferințe.
Lucrez personalizat și I’m all in

Grupurile mele de pierdere în greutate funcționează fără planuri alimentare, căci ne concentrăm pe crearea unui mediu de susținere și motivare care să încurajeze obiceiurile alimentare sănătoase și stilul de viață care să încurajeze mișcarea.

În loc să furnizez planuri stricte de masă care s-ar putea să nu se potrivească nevoilor și preferințelor individuale ale femeilor participante, grupul le încurajează să facă schimbări mici, dar sustenabile în obiceiurile lor alimentare.

Grupurile mele oferă informație, suport și responsabilizare prin întâlniri regulate, unde împărtășim progresul provocările și succesele. Comunicarea se face online și puteți ajunge ușor la mine. Mai mult, din ce împărtășește și întreabă fiecare, învață tot grupul.

Cei trei piloni ai strategiei mele pentru slăbit

Însă ceea ce eu zic că e cel mai important este strategia pentru grupurile mele, care se bazează pe 3 piloni: obiceiuri, corp și mindset. Prin concentrarea pe aceste trei zone, grupurile mele oferă o abordare holistică a pierderii în greutate, care abordează atât aspectele fizice, cât și cele psihologice ale călătoriei.

1. Obiceiuri:

Primul pilon al unui grup de pierdere în greutate este concentrarea asupra dezvoltării obiceiurilor sănătoase. Aceasta poate include schimbări simple, dar eficiente în rutinele de alimentație și mișcare, cum ar fi încorporarea mai multor fructe și legume, reducerea dimensiunii porțiilor și implicarea în activitate fizică regulată. Cu toate acestea, aceste obiceiuri sunt dezvoltate într-un mod care respectă nevoile și semnalele corpului fiecăruia, în loc să-l forțeze în rutine sau diete rigide. Grupul oferă resurse și sfaturi pentru dezvoltarea practicilor de alimentație intuitivă, găsirea formelor plăcute de mișcare și crearea obiectivelor personalizate de sănătate care se aliniază cu ritmurile naturale ale corpului fiecărei femei.

2. Mindset:

Al doilea aspect important al grupului de pierdere în greutate este concentrarea asupra componentei de mentalitate în această călătorie. Aceasta implică abordarea criticii interioare și a credințelor limitative, dezvoltarea unei imagini pozitive de sine și a încrederii în sine și abordarea oricăror bariere emoționale sau psihologice în calea pierderii în greutate. Grupul oferă suport prin discuții de grup, meditații ghidate și alte resurse.

3. Corp:

Al treilea pilon al grupului de pierdere în greutate este centrat în jurul abordării corpului ca un partener în călătoria de pierdere în greutate. Acest lucru implică ascultarea semnalelor și nevoilor corpului, folosirea practicilor somatice pentru a se conecta cu corpul, blândețe și compasiune față de acesta. Femeile explorează practici precum mindfulness, respirație etc – pentru a dezvolta o conexiune mai profundă cu corpul lor și pentru a învăța să recunoască când sunt flămânde, sătule sau au nevoie de odihnă.

Grupul oferă resurse și suport pentru dezvoltarea unei imagini corporale pozitive, practicarea grijei de sine și găsirea bucuriei și plăcerii în călătoria spre o sănătate mai bună.

Concentrându-se pe acești 3 piloni ai obiceiurilor, mentalității și parteneriatului cu propriul corp, Grupul de pierdere în greutate pentru femei oferă o abordare cuprinzătoare și de susținere pentru pierderea în greutate, care prioritizează nevoile și starea de bine corpului. Cu resursele și suportul potrivite, puteți dezvolta obiceiuri durabile, vă puteți atinge obiectivele de pierdere în greutate și puteți cultiva o relație pozitivă și plină de grijă cu propriile corpuri.

Dragilor, grupul verii începe să lucreze de mâine, 2 mai. Durează 3 luni. Dacă mai sunt femei care doresc să se înscrie, o puteți face până mâine. AICI este locul de înscriere unde puteți economisi 150 lei și AICI este locul unde vă puteți înscrie cu plata lunară.

Haideți, să vă văd numele pe lista de înscrise! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.