Categorii
Blog Despre slăbit

(21) ”În grupul de slăbit lucrăm și cu pofta de dulce? Nu pot să scap de ea!”

Pofta de dulce

Pofta de dulce este o temă recurentă în consilierile și coachingul cu femei pentru un alt stil de viață, mai sănătos și mai asumat, pe termen lung. De aceea, am creat și un curs amplu pe această temă. Însă e imposibil să nu fie abordată în Grupul de slăbit, mai ales că suntem doar femei acolo și că pofta de dulce la noi este foarte întâlnită. Desigur, din mai multe cauze. Iar ceea ce facem este să identificăm care sunt declanșatorii fiecăreia dintre voi, ca să îi putem lucra.

Așa este, e greu să scapi de pofta de dulce, dacă ai fost una dintre clientele ”conștiincioase” ale dietelor de înfometare, mai ales. Și dacă ai înțeles din acestea că mâncatul pentru o femeie trebuie să fie durere și lipsă de gust, că doar dietetic trebuie să mănânci toată viața și cât mai puțin.

3 tehnici pentru o abordare sănătoasă a poftei de dulce

Dacă ar fi să spun cum e abordarea pe scurt pentru pofta de dulce, din experiența personală, dar și de lucru cu femei, ar fi așa:

 1. Normalizez faptul că pofta de dulce e cea mai prezenta in vietile noastre, deci nu doar tu o simți, draga mea. Cum ziceam, sunt niște cauze pe care le are și pe care le lucrăm în programele mele.
 2. Apoi, invitația mea e să nu vă mai luptați cu ea.  Acceptați că ea există și că o simțiți mai mult sau mai puțin, în funcție de cum sunt zilele voastre.
 3. Apoi învățați să stați cu senzațiile pe care pofta de dulce le produce în corpul vostru. Încercați să va dați seama ce a produs-o: nu ați mâncat suficient? Sunteți obosite? Triste? Sunteți în faza luteală? Ce vrea această poftă să va transmită? Stați cu ea și veți vedea că pe măsură ce îi creați spațiu să fie și cu răbdare, va dispărea. NU va speriați de ea, în 5-7 minute de stat cu ea are mari șanse să dispară.

Faceți acest exercițiu de fiecare dată când apare și spuneți-mi ce începeți să simțiți.

De ce apare pofta de dulce

Eu am început cu practica acum, pentru a va da un instrument pentru situații de urgență. Însă ideea e să începem cu începutul: să vedem de ce apare și cum facem să adresăm fiecare cauză, în așa fel încât, cu timpul, să se diminueze considerabil această poftă.

Da, abordăm în Grupul de slăbit pentru femei care începe în 2 mai și pofta de dulce. Vă asigur că veți avea o altă înțelegere a acesteia și o altă abordare, în general.

Ultimele zile de înscrieri in Grupul de slăbit!

Începem pe 2 mai – prima întâlnire, pe zoom, ora 20.00, ora României.

Cum lucrăm în acest grup pentru 12 săptămâni, ce primiți și cât puteți slabi

Femeile care au participat în grupurile 1 și 2 au slăbit în jur de 2-3 kg pe lună, ceea ce poate însemna chiar și 10 kg în 3 luni de program. Și da, așa este sustenabil, nu 2 kg pe săptămână. Și este sustenabil atunci când nu simți că faci efort care te epuizează și că abia aștepți să se termine.

Însă dragilor, voi știți că e important ce rămâne după ce acest proces se termină. De aceea, focusul nostru nu e doar pe obiective de rezultat, ci pe obiectivele de proces. Acest lucru înseamnă că voi veți rămâne cu obiceiuri după ce se termină acest program: 1/2 farfurie de legume, paharul de apă cu care începem ziua, gustările optime între mese etc.

Cum lucrăm în Grupul de slăbit pentru femei

 • săptămânal completăm o filă din Workbook-ul celor 12 săptămâni;
 • lucrăm pe 3 niveluri: obiceiuri, corp, mindset;
 • lucrăm pe echipe, individual și în grup;
 • avem 1 zoom pe lună pentru împărtășire și Q&A;
 • primiți resurse săptămânal pe grup- audio, video, linkuri;
 • săptămânal dezbatem o temă mare, cu exemple;
 • lucrăm fiecare masă a zilei, cu exemple și împărtășim modul cum ne construim farfuriile, indiferent că gătim sau nu.

Ce obțineți?

 • informație actualizată;
 • practică pentru implementare imediată, sub coordonare și feedback din partea mea;
 • plan etapizat pentru a practica schimbarea;
 • acces la mine pentru răspunsuri la orice întrebare;
 • acces la comunitatea de femei unite de același scop;
 • suport și motivare;
 • idei de mese și gustări, desert.

Deci, cine se mai înscrie? Este ultima sută de metri, cum se zice.

AICI este linkul unde puteți face înscrierea pentru Grup cu plata lunară.

AICI este linkul unde puteți face înscrierea pentru Grup cu plata în avans pentru 3 luni și economisiți 150 lei.

Dacă întâmpinați probleme la înscriere, vă rog sa îmi scrieți la adresa [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.