Categorii
Blog Despre slăbit

(20) ”Ce fac dacă sunt în vacanță pe perioada programului de slăbit?”

Cum slăbim în vacanță

Zilele acestea răspund la câteva întrebări din partea voastră, care au legătură cu participarea într-un proces de slăbit. Pentru că din 2 mai există posibilitatea pentru voi să vă înscrieți într-un proces ghidat de slăbit. Și pentru că vine vara și toate femeile se tem să fie în proces pe durata vacanțelor.

Ladies, e perfect! E minunat, exact asta trebuie: să fiți și în vacanțe în timp ce sunteți în proces de echilibrare și curățare a obiceiurilor alimentare și de lifestyle.

Pentru că doar așa învățați, în timp ce navigați. Pentru că mâncatul e o parte importantă din viață. Și pentru că el trebuie să se petreacă în toate situațiile noastre de viață.

Cum să evităm mâncatul emoțional

Mâncăm și când nu ne simțim prea bine, mâncăm când suntem plecate, când suntem supra-solicitate, când cineva din familie trece printr-o boală, când suntem în diferite tranziții – între joburi, după o despărțire, între o locuință sau alta, după ce naștem și devenim mame etc.

Deci, ca să răspund la întrebarea lui G.: da, e perfect că ești și în vacanță în timp ce participi în Grupul de slăbit, alături de mine și de femei ca tine.

În vacanță e mai greu să fii fidelă unui program de slăbit

Mai mult de atât, felul cum te porți cu al tău corp vara și cum ai grijă de el e esențial pentru cum te vei simți toamna. Dacă vei intra epuizată în septembrie, din cauza unui life-style fără limite, reguli și disciplină, va fi mai greu să te poți stabiliza și o vei face oricum într-o manieră care va pune și mai mult stres pe tine.

Probabil vei ține detoxuri aiuristice și nesănătoase, te vei înfometa ori cine știe ce soluții minune te vor curta și tu vei zice ”da”, în disperare de cauză. Deci, draga mea și voi toate, vrem să intrăm energice în vară, să ne cultivăm obiceiuri bune, ca în toamnă să ne fie simplu și să nu fie nevoie să căutăm scurtături.

Să zicem că sezonul vacanțelor poate fi o perioadă dificilă pentru a rămâne fidelă unui plan de pierdere în greutate, dar nu este imposibil. Cu puțină planificare și disciplină, femeile pot să se bucure de sezonul de vară fără a compromite obiectivele de pierdere în greutate.

Idei despre cum să rămâneți consecvente cu un plan de pierdere în greutate în timpul verii:
Planificați din timp

Una dintre cele mai bune modalități de a evita supraalimentarea în timpul vacanțelor este de a planifica din timp. Dacă știți că veți participa la o petrecere sau o cină festivă, planificați-vă mesele și gustările în consecință. Luați micul dejun și prânzul mai ușoare și asigurați-vă că includeți suficiente opțiuni sănătoase, cum ar fi fructe, legume și proteine slabe. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să evitați supraalimentarea mai târziu în ziua respectivă.

Fiți atente la dimensiunile porțiilor

Controlul porțiilor este cheia pentru a menține o greutate sănătoasă. În timpul vacanțelor, este ușor să exagerați cu porțiile mari de alimente bogate în calorii. Pentru a evita acest lucru, încercați să folosiți farfurii sau boluri mai mici și încercați să umpleți jumătate de farfurie cu legume sau salată. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți sătule fără a exagera cu caloriile. Btw, poate alegeți alt tip de vacanță, mai activ, decât un all inclusive unde mâncarea să vă atragă continuu, oriunde vă deplasați în complex.

Fiți active fizic

Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru pierderea în greutate, iar în timpul vacanțelor când tindem să fim mai sedentare (zicem că avem nevoie să ne relaxăm), sunt mai importante ca niciodată. Asigurați-vă că programați o activitate fizică în fiecare zi, fie că este o plimbare rapidă, o clasă de yoga sau o sesiune de antrenament la sala de sport. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să ardeți calorii, ci va îmbunătăți și starea de spirit și nivelul de energie – esențiale ca să nu începeți să mâncați emoțional.

Limitați consumul de alcool

Alcoolul este adesea o parte importantă a vacanțelor (?), dar este și bogat în calorii și poate duce la supraalimentare (adică atrage după sine pofta de mâncare). Încercați să limitați consumul de alcool prin alternarea băuturilor alcoolice cu apă sau alte băuturi cu conținut scăzut de calorii. De asemenea, puteți opta pentru băuturi ușoare, cum ar fi vinul sau șampania în loc de cocktail-uri grele.

Solicitați sprijin

Pierderea în greutate poate fi provocatoare, mai ales în timpul vacanțelor, când există atât de multe tentații. Înconjurați-vă de prieteni și familie care vă susțin și înțeleg obiectivele voastre de slăbit și care sunt dispuși să vă ajute să rămâneți pe drumul cel bun. Vă puteți alătura unui grup de suport pentru motivare suplimentară – cum este Grupul nostru de slăbit, de exemplu.

Cum poți să slăbești și în vacanță

În concluzie, dragilor, respectarea unor reguli pentru pierdere în greutate în timpul vacanței de vară necesită un pic de efort, dar este cu siguranță realizabil. Prin planificarea în avans, fiind atentă la dimensiunile porțiilor, rămânând active, limitând consumul de alcool și obținând sprijin, femeile se pot bucura de vacanța de vară fără a compromite obiectivele lor de pierdere în greutate.

Nu uitați, cheia este să rămâneți disciplinate și concentrate, dar să vă distrați și să vă bucurați de sezonul verii! Și, mai ales, nu uitați miza: este aceea de a slăbi sustenabil, într-un ritm în care să nu simțiți foame și frustrare, să vă bucurați de mâncare și de arome și să simțiți energie, să aveți un somn și un tonus mai bun la întoarcere.

Cine dorește să facă parte dintr-un grup de acțiune, cu informație și de susținere, poate să se înscrie la Grupul de slăbit care începe în 2 mai și durează 12 săptămâni. AICI sunt toate detaliile – grăbiți-vă, sunt ultimele zile de înscriere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.