Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Cum a fost prima jumătate a anului pentru mine

Ladies, tocmai s-a încheiat prima jumătate a anului. De câțiva ani încoace mi-am creat o rutină din a face o evaluare a primelor luni din an, ca să văd cum mi-a fost și cum vreau să îmi fie lucrurile până în decembrie. Simt că mă ancorează mai mult în prezent, dar îmi oferă și conștientizarea a ceea ce fac și cât reușesc să fiu. Cel mai mult însă simt că asta mă ajută, printre altele, la scopul meu de a trăi cu sens bine definit și de a crește de la an la an.

Voi ați făcut vreodată un check in la prima jumătate a anului? Vi se pare util? Cum arată pentru voi? Cum se simte? Cum este echilibrul dintre ”a fi” și ”a face”? Mie mi se pare util, mai ales și pentru că pune un reflector pe lunile de vară. Invariabil, e nevoie să decid și ce fac cu vara mea, pentru ca toamna și iarna care vin să fie deja așezate și să nu plutesc în derivă.

Anul acesta în iunie vin după o perioadă foarte intensă în ultimele 8 luni. Am avut foarte puține pauze și acest lucru se simte deja în corp. Mintea e activă, nu e obosită, dar corpul își cere drepturile. Ca să vă dau un exemplu, nu am mai avut un weekend din….martie. Sunt chiar un pic speriată, credeam că e aprilie, dar agenda mi-a arătat altceva.

Ca să pot face o evaluare a primei jumătăți de an, m-am lăsat ghidată de Cristina Oțel – life design coach, de Manuela Ciugudean – personal brand strategist și de Bianca Gheorghescu – career&business strategist. Vă recomand site-urile lor, conturile de socializare și podcasturile, sunt plin de conținut valoros pentru acelea dintre voi care au nevoie de îndrumare profesională ori de business. Eu am urmat și urmez câteva programe de mentorat cu ele și mă simt mai împuternicită.

Așa deci, m-am uitat un pic să văd ce mi-am propus la final de decembrie. Sigur că mai este timp anul acesta, dar e bine de văzut de ce nu s-au împlinit unele din ele sau de ce nu am făcut niciun pas pe anumite lucruri dorite.

Pentru armonia pe care mi-o doresc în viața mea, nu e suficient să mă uit doar la partea de business. Vreau să mă uit și la familia mea, să văd ei cum sunt, noi toți cum ne simțim și care mai este relația noastră, relația lor și tot așa.

În plan personal, ne-a luat ceva timp până am ales școala Mariei. Educația, am zis eu de mai multe ori, e o valoare importantă pentru noi, așa că am decis să investim într-acolo. Speram că am făcut o alegere bună, cel puțin pentru ciclul primar.

Cu Teo a fost un proces lung, de la momentul la care s-a reluat școala fizică, adaptarea nu a fost simplă. A necesitat mult efort și din partea ei și din partea noastră, dar a meritat. Se vede că e alt copil acum, mai matur, mai asumat și cu năzuințe proprii. 🙂

Am lucrat la partea de protecție pentru viitor un pic, am contractat pilonul 3 de pensii, fapt care pe mine mă bucură mult. Mai e de lucrat aici, dar mă ocup să măresc de la începutul anului viitor. Am început ușor și cu investițiile, vreau să înțeleg mai bine zona aceasta, am un consultant cu care lucrez în acest sens.

Am fost consecventă pe partea de sport și mișcare, însă pentru vara aceasta trebuie să cresc frecvența și intensitatea, simt că pot mai mult și chiar vreau.

Ne-am înscris la dans, a fost cadoul soțului și vrem să continuăm și peste vară.

Am citit 1 carte pe săptămână, deci cred ca am vreo 23 de cărți bifate deja, voi scrie un articol pe această temă curând.

Simt că am o rutină deja stabilă și pentru dimineață și pentru seară.

Am fost în vacanța din Sicilia, vacanța mare, de 2 săptămâni, din care ne-am întors deja.

De ziua mea, am fost în minivacanța de cuplu din Bologna – Ravena – Florența, o frumusețe. Acum îmi dau seama că nici nu am scris despre acest subiect.

Am reușit și o ieșire pe munte, de 1 iunie, cu fetele și niște prieteni.

Nu au fost multe lucruri, dar le-am simțit pe toate bine și așezate și la momentul potrivit. Nici nu a fost timp pentru prea multe, pentru că am și avut weekenduri ocupate pentru studiu ori pentru business.

Ce nu am reușit să fac:

 • Nu am luat încă acel curs de înot pe care mi-l doresc, sper să îl fac în această vară.
 • Nu prea m-am odihnit, deși e mereu pe lista mea. Nici măcar în vacanțe, fiind vacanțe active, cu program și traseu.
 • Nu am găsit pentru curățenie o soluție de externalizare încă.
 • Nu am fost consecventă cu ședințele de terapie, poate și pentru că am făcut multe ședințe de coaching, deci nu am mai simțit nevoia pentru altceva.
 • Nu am petrecut timp suficient cu anumiți prieteni – se știu ei.
 • Nu am fost deloc în iarna asta la munte, dar deloc!

În general, nu prea am stat să mă uit și eu pe geam, lucru pe care mi-l doresc mult. Și parcă simt că mai e loc de timp petrecut cu familia. Mi-aș dori să stau cu mama, cu tata, fără să avem acele conversații lucrative, despre copii, udat flori, facturi, știți voi. Doar așa, să ne întrebăm ce ne mai dorim de la viață…

În plan profesional, pe scurt, am făcut așa:

 • 3 retreaturi (ianuarie, martie, mai) – pentru august aveți aici toate info;
 • 1 program de grup – ”Există viață după menopauză”
 • 9 programe corporate;
 • am început sesiunile de life coaching – vă las curând și vouă pagina cu oferta mea;
 • am luat un grant de stat (yey);
 • veniturile mele au crescut cam cu 20% față de anul trecut.

Ce m-a ajutat să ating obiectivele? Cred că perseverența mea, planificarea (aproape) riguroasă, disciplina, programul bine structurat. Faptul că am fost în proces de învățare continuă în paralel, tot timpul. Iar ceea ce învățam și aplicam. M-a ajutat susținerea familiei, a soțului și a părinților mei, care au avut grijă de copii când eu am fost plecată ori eram în birou, la cursuri. M-au ajutat feedbackurile femeilor cu care lucrez, care au confirmat misiunea pe care mi-am luat-o.

Cum se simt aceste reușite? Foarte grea întrebarea. Nu a fost simplu. Nu am lucrat 2 ore pe zi ca să le ating. Mă simt încrezătoare, știu că pot, dar a fost oleacă obositor.

Am avut timp să mă bucur de fiecare? Nu știu să zic, la prima vedere nu prea. Îmi iau timp să mă uit mai bine înapoi în vara asta. Însă mi-am recunoscut meritele, le-am sărbătorit, chiar dacă simbolic, la vremea lor. Nu am insistat prea mult pe ce nu a mers, ca să nu rămân blocată acolo. Am considerat că nu a fost vremea celor care nu s-au împlinit.

Investiția în mine:

 • Am terminat 2 certificări – la One 2 Coach și la Precision Nutrition;
 • Am parcurs un curs de feminitate;
 • Am început o formare nouă, care va dura 3 ani – Somatic Experiencing;
 • Am fost într-un retreat de feminitate.

Și cred că am mai făcut lucruri, dar acum acestea îmi vin top of mind.

Chiar simt că a fost o perioadă intensă, de care sunt mândră și mulțumită, care mi-a oferit mult și îmi oferă mult, care m-a transformat și din care pot oferi mai departe.

Overall, pentru ce sunt foarte bucuroasă este că în ciuda multor contexte adverse, am mers pe calea mea. Și pentru că am eliminat de pe cale ce nu s-a potrivit, ascultând vocea intuiției. Poate că intuiția vine odată cu experiența sau poate că toată creșterea din ultimii ani m-a determinat să o aud mai bine.

Au fost și lucruri pe care nu am reușit să le fac și încerc să îmi dau seama de ce.

 • Nu am mai scris pe blog și, în general, am creat mai puțin conținut. O vreme am crezut că are legătură cu faptul că nu mai e formă de exprimare pentru mine scrisul, însă acum îmi dau seama că nu e neapărat așa. Pur și simplu am livrat mult și am lăsat în urmă partea de creație.
 • Nu am început podcastul pe care l-am gândit în ianuarie. Cred că din același motiv. Plus că nu vreau să grăbesc un astfel de proiect doar ca să îl bifez.
 • Nu am găsit timpul și locul potrivit pentru Urban Retreatul conceput ca alternativă la Retreatul de 3 zile, deja aflat la a 5-a ediție. Aici am primit o întrebare de coaching foarte bună legată de cât de mult îmi doresc eu să fac acest proiect, care mi-a dat de gândit și la care încă mai reflectez:
 • Am avut un epic failure cu o agenție, fără rezultate;
 • Nu am investit suficient în programul gratuit pe care l-am conceput în primăvară împreună cu o colegă și prietenă;
 • Nu am revenit asupra Programului de 1 an – Wellness Fairy Factory, pe care l-am ținut în perioada 2020- 2021.
 • Încă nu am construit acea echipă cu care să lucrez și care să mă ajute să duc business-ul meu la alt nivel.

Ca să rezum, blocajele au avut legătură cu mine și modul cum mi-am direcționat energia și poate cum am gândit strategia.

De aici însă, peste vara aceasta mă voi întoarce la conținut, iar din toamnă pregătesc un program de zâne, nu de 1 an, mai scurt, dar este pun pe agendă. Am resursele pentru el și conceptul, mă așez în vara aceasta să îl desenez în detaliu. Aici îmi voi direcționa o parte din energia creativă și antreprenorială, în același timp, pentru partea a 2-a a anului.

Iar partea de echipă e pe to do.

Una din întrebările de coaching cu impact în această evaluare este dacă mai sunt relevante lucrurile acestea de pe lista mea, pe care le doream la început de an? Și răspunsul este că, pentru anul acesta, cele pentru care nu mi-am propus nimic, e clar că nu mai sunt relevante. Prin urmare le pun pe o listă de așteptare, le parchez nițel.

Unde simt că sunt după prima jumătate a anului

Simt că am dat tot ce am putut mai bine și mai mult din mine și că sunt pe proces. Simt că aveam nevoie de acest parcurs, ca să înțeleg mai multe lucruri despre mine – despre ce îmi mai place și ce nu să fac și în ce ritm. Și să înțeleg mai bine femeile cu care lucrez.

Simt însă că mai e nevoie să fac câteva schimbări de strategie pentru partea a 2-a a anului. Lumea s-a mai schimbat o dată și anul acesta, nevoile și așteptările clienților. A câta oară, nu-i așa?

Cine mai sunt eu acum 

Sunt o femeie care vrea să se bucure mai mult de viață și de business-ul ei, într-un ritm mai tihnit, care să îi permită să audă și mai bine vocea intuiției.

Sunt un profesionist cu valori și mai așezate, pe care le cercetează de fiecare dată înainte de a lua o nouă decizie.

Sunt un om care se onorează pe sine în primul rând.

Sunt un om care a învățat mult despre limite și azi știe bine e ce permis și ce nu e permis, în așa fel încât să nu abdice de la valori și de la sine.

Am învățat anul acesta despre ideea aceasta care mi se pare fascinantă: să îmi adresez periodic întrebarea ”cum simt business-ul meu în corp?”. Cu alte cuvinte, să văd corpul ce zice: îi face plăcere cu ce mă ocup eu sau, dimpotrivă, e crispat, mă simt disociată, înghețată. Idee care se potrivește de minune și ce studiez la Somatic Experiencing, de anul acesta. Ce minunat se leagă toate!

Ce revelații am avut 

Că de acum, din iulie, mă cam mut cu idei și bagaje pe Insta, nu știu de ce mi-a luat atât de mult timp. Pe Facebook nu prea mai întâlnesc femeile care au nevoie de mine.

Că va fi nevoie să îmi mai fac o firmă. 🙂

Că sunt eu însămi într-o mare tranziție, de la coach de nutriție și wellness, la coach transformațional, integrativ. Am simțit acest lucru la ultimul Retreat și, din ce în ce mai mult, în sesiunile de life coaching și chiar cele de consiliere nutriție și wellness.

Că e minunat să îți crească veniturile, dar e foarte important să aflu cu ce vine la pachet acest lucru: timp în plus, sacrificii personale, sănătate etc. Doar vă zic, ca poate vă util și vouă. Merită?

Că lucrurile neînfăptuite, în general, sunt cele în care nu ne punem toată energia și acest lucru poate fi și pentru că noi nu credem ori că ele merită ori că noi putem să facem acele lucruri..

După o perioadă, când investești mult în tine și crești, încep să se vadă decalajele dintre tine și ceilalți. Se vede că suntem pe benzi diferite. E interesant de observat și de analizat.

Și aș vrea să fac networking mai mult, cum făceam în anii anteriori – mi-am dat seama cât de mult îmi lipsește asta.

Cine vreau să fiu vara aceasta

Un om care se observă mai bine. Își notează. Se ascultă. Se odihnește. Învață. Crește femeile cu care lucrează. Crește odată cu ele. Se bucură de soare, de natură, de grădină, de munți și valuri. Care lasă loc și spontaneității în program.

Cum o să îmi petrec vara, personal și profesional

Scriu curând un material și pe tema aceasta. 🙂 Rămâneți aici, da?

Ce pun la cale pentru toamnă

Cred că am zis deja câteva lucruri, legat de programul cu și despre zâne – femei ca mine și ca tine care vor să facă un reset și să între odată pentru totdeauna pe o cale armonioasă și de pace cu sine. Mai am în plan 2 retreat-uri: septembrie și noiembrie. Când deschid înscrierile, vă scriu. (Până atunci, mai sunt locuri în cel din perioada 5-7 august, de la Livada bunicului, aici detalii. Tema este: ”Fă pace cu mâncarea și cu al tău corp!”).

Mă voi ocupa de echipa, ca 2023 să împlinească dorințele mai înalte. 🙂 De cealaltă firmă. Vreau să îmi dau examenul la ICF, aproape am orele necesare.

Și mai vreau să cunosc mai multe femei care au nevoie de mine și misiunea mea.

Până la final de vară veți vedea și oferta nouă, de 1 la 1, pentru nevoile voastre.

Cum vreau să închid anul? Ce vreau sa pot spune despre 2022 de Revelion?

Aș vrea să fiu împăcată, că ”am fost” în același timp cu ”am făcut” – că a fost un echilibru aici.

Și las lista deschisă în agenda mea, ca să îmi răspund zilele următoare mai în detaliu, cu onestitate, în primul rând mie, la această întrebare.

Vă îmbrățișez, femei minunate! Mă bucur mult că am găsit spațiul să vă scriu și o voi face mai des în vara aceasta, promit! 🙂

 

Un răspuns la “Cum a fost prima jumătate a anului pentru mine”

Buna seara. Multumim pentru articol. Am citit putin despre Precision Nutrition dupa ce am vazut mentiunea. Am facut un curs de tehnician nutritionist acum cativa ani, pentru mine- am diabet tip 1. Astfel a inceput sa ma pasioneze dieta low carb pe care o tin si cam tot ce este legat de mancare. As vrea sa imi extind nivelul cunoasterii in domeniul nutritiei si nu stiu daca acest curs este unul potrivit. Ma puteti ajuta cu un sfat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.