Categorii
Blog Despre slăbit Food and nutrition

(5) Mă îngraș din cauza metabolismului meu lent

Ce este un metabolism lent

Ladies, să vorbim un pic despre metabolism! Un metabolism lent poate contribui la frustrarea și dificultatea pe care o întâmpină multe persoane atunci când încearcă să piardă în greutate. Metabolismul este procesul prin care organismul transformă alimentele în energie, iar un metabolism lent înseamnă că organismul tău nu arde calorii la fel de rapid cum ar trebui.

Ce factori contribuie la un metabolism lent

Mai mulți factori pot contribui la un metabolism lent, inclusiv genetica, vârsta, dezechilibrele hormonale și un stil de viață sedentar. Indiferent de cauză, un metabolism lent poate face mult mai dificilă pierderea în greutate, deoarece corpul tău pur și simplu nu arde suficiente calorii pentru a crea un deficit caloric.

Dacă și tu întâmpini dificultăți în a pierde în greutate, în ciuda faptului că ai făcut schimbări în dietă și în rutina ta de exerciții, este esențial să examinezi mai atent metabolismul tău. În timp ce poate părea dificil să accelerezi metabolismul, există pași pe care îi poți lua pentru a sprijini un metabolism sănătos și pentru a face pierderea în greutate mai ușoară.

Cum pot sprijini un metabolism sănătos

Un mod de a sprijini un metabolism sănătos este prin consumul unei diete echilibrate, bogată în proteine și fibre. Proteinele pot ajuta să simți sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, în timp ce fibrele pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea supraalimentării. În plus, menținerea hidratării, prin consumul unei cantități suficiente de apă poate ajuta la stimularea metabolismului și la susținerea pierderii în greutate.

Exercițiile regulate sunt, de asemenea, o componentă esențială a unui metabolism sănătos. Exercițiile de forță pot ajuta la construirea masei musculare, ceea ce poate crește metabolismul și te poate ajuta să arzi mai multe calorii chiar și când stai în repaus. Exercițiile cardio pot fi, de asemenea, eficiente pentru arderea caloriilor și susținerea pierderii în greutate.

În cele din urmă, este important să gestionezi nivelurile de stres, deoarece stresul poate avea un impact negativ asupra metabolismului tău. Încearcă să incluzi activități care reduc stresul în rutina ta zilnică, cum ar fi meditația, yoga sau exercițiile de respirație profundă.

Metabolismul lent nu este o piedică insurmontabilă

Așadar, în timp ce un metabolism lent poate face pierderea în greutate mai dificilă, nu este o piedică insurmontabilă. Prin schimbări în dietă și rutina ta de exerciții, menținerea hidratării, gestionarea stresului și consultarea unui coach de stil de viață și nutriție, poți să îți susții un metabolism sănătos și să îți atingi obiectivele de slăbit.

Așa este, iată că deja am vorbit de aproape toată roata de wellness, nu-i așa? Poate vă întrebați cum puteți face acest lucru, mai ales că pare că e nevoie de schimbări multe. Acesta e momentul în care, de obicei, multe femei se blochează și renunță să mai facă ceva.

Doar că, dragilor, dacă azi renunțați, peste 6 luni și la anul veți fi continuat să vă informați pe acest subiect, sperând să găsiți niște scurtături. Veți avea același număr de kilograme sau mai multe, pentru că n-ați făcut nimic în timpul acesta. Și doar să vă informați nu vă folosește la nimic, kilogramele nu dispar cu informare.

Deci, cum faceți? Și de unde începeți când nu știți de unde să începeți?

Sfaturi concrete

Începeți cu răbdare.

Acceptați că singure nu puteți să faceți mari schimbări, cel puțin nu de durată.

Creați loc în viața voastră pentru voi și dorința voastră de a slăbi.

Acceptați că ce v-a adus aici nu o să vă ducă mai departe.

Pregătiți-vă de o nouă abordare.

Alocați-vă minim 12 săptămâni pentru a începe schimbarea.

Începeți pas cu pas, obicei cu obicei.

Aveți răbdare (deși repet).

Alocați timp pentru organizare. Planificați, ajustați.

Lucrați pe mai multe niveluri: obiceiuri, mindset, corp.

Folosiți-vă de introspecție.

Lucrați la THE WHAT, dar mai ales la THE WHO.

Nu e simplu, știu.

Dar e ceea ce facem noi în proiectul de tip grup de slăbit. Pentru că, din experiența mea, grupurile au o forță care ne ajută să ne mișcăm pas cu pas, să nu renunțăm, ne motivează și ne susțin.

Știați că un Grup de slăbit nou începe din 24 aprilie? Da, după Paștele ortodox, la o săptămână, ca să nu mai aibă nimeni motiv să zică – ”eu sunt în vacanță”. 🙂

Cine e interesată de participarea timp de 3 săptămâni într-un astfel de program transformațional, e așteptată cu email la contact@florinabadea.ro sau, dacă ai primit pe email acest articol, cu reply la email.

Locurile sunt limitate în grupul de slăbit

Lista pentru acest grup de slăbit are locuri limitate, ca să putem interacționa toate într-un mod și un ritm ok pentru toată lumea. Nu este genul de curs la care să stai să asculți, este un program care folosește pentru voi instrumente de: coaching, training, consiliere și mentorat. Ca să vă rezolva o problemă importantă din viața voastră: GREUTATEA. Asta va însemna că veți lucra cu pixul pe hârtie, în agenda, dar și pe liste, cu degetele pe tastatură și în bucătărie, chiar dacă nu știți să gătiți (nu trebuie).

Slăbitul se va produce pe parcursul acestor săptămâni ca o consecință a schimbării obiceiurilor și a integrării în proces a lucrului cu corpul și cu mindsetul. Aceasta este formula mea folosită pentru lucrul în grup de slăbit.

AICI este un articol în care unele dintre femeile participante povestesc ce au obținut. Poate vă inspiră. 🙂

Iar mai jos sunt primele 4 articole din aceeași serie: 

  1. https://florinabadea.ro/eu-nu-mananc-toata-ziua-si-totusi-ma-ingras/
  2. https://florinabadea.ro/acum-cativa-ani-mancam-orice-si-nu-ma-ingrasam/
  3. https://florinabadea.ro/3seman-cu-parintii-si-bunicii-toata-lumea-e-plinuta-in-familia-mea/
  4. https://florinabadea.ro/4-cate-kilograme-slabesc-daca-vin-cu-tine-in-programul-de-3-luni/

Vă aștept cu drag și entuziasm, să dau mai departe ce știu și am învățat în ultimii 7 ani, în sălile de curs, dar și alături de femei ca voi!

Un răspuns la “(5) Mă îngraș din cauza metabolismului meu lent”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.