Categorii
Blog Despre slăbit Sănătate și wellbeing

(17) SĂ ȘTII nu este suficient ca să slăbești

Cunoașterea e putere

Este o expresie comună că ”knowledge is power” (cunoașterea este putere), dar când vine vorba de pierderea în greutate, cunoașterea singură nu este suficientă. Doar știind ce trebuie să faci adesea nu este suficient pentru a obține rezultate semnificative în pierderea în greutate. Cheia reușitei constă în acțiune și punerea în aplicare a obiceiurilor sănătoase în mod consecvent în timp.

Cheia ca să slăbești este practica

Multe femei sunt conștiente de ceea ce trebuie să facă pentru a pierde în greutate, cum ar fi alimentația sănătoasă, exercițiile regulate, odihna suficientă și pauzele de relaxare. Cu toate acestea, este o luptă să urmeze cu adevărat aceste comportamente în mod constant. Acest lucru se datorează faptului că știind ce trebuie să faci este doar primul pas, iar ceea ce contează cu adevărat este implementarea acestei cunoașteri.

Rolul unui coach bun în procesul de slăbit

De aceea, e mai ușor ca femeile să lucreze cu cineva alături – un expert în domeniu, care nu e suficient să fie doar nutriționist, are nevoie de cunoștințe și de experiență de lucru cu instrumente de coaching.

Pierderea în greutate necesită un efort susținut în timp, iar acesta poate fi dificil de menținut în fața tentațiilor și distragerilor zilnice. Pentru a reuși, este esențial să transformi cunoștințele în acțiune și să creezi obiceiuri sănătoase care devin parte din rutina ta zilnică.

De aceea coach-ul pentru stil de viață sănătos e atât de important și, mai ales, e important să aibă și experiență de viață, pentru a putea însoți femei de toate vârstele.

Ca să dau un exemplu, pentru mine nu funcționează să lucrez cu un coach femeie de 20 de ani, care nu a avut experiența maternității sau a cuplului, care nu cunoaște din proprie experiență provocările unor astfel de situații de viață.

Dar să ne întoarcem la informație vs implementarea cunoștințelor. Un mod eficient de a începe să practici ceea ce știi este să îți stabilești obiective clare și specifice. În loc să spui pur și simplu că vrei să pierzi în greutate, împarte acel obiectiv în etape mai mici, realizabile pe care le poți face zilnic.

De exemplu, te poți angaja să consumi un anumit număr de porții de legume în fiecare zi sau să mergi într-o plimbare de 30 de minute după cină, în fiecare zi.

Cum te ajută angajamentele să slăbești

Un alt factor cheie este angajamentul. Poate fi util să ai pe cineva căruia să îi împărtășești cu regularitate, fie că este un prieten, membru al familiei sau un coach ori o colegă cu care faci echipă într-un program de slăbit prin modificare de obiceiuri, cum este cel conceput de mine – Grupul de slăbit, care începe să lucreze din 2 mai. Împărtășirea obiectivelor și progresului cu altcineva te poate ajuta să te motivezi și să te menții pe drumul cel bun, oferind totodată o sursă de suport și încurajare. Femeile cu care am lucrat în grupurile 1 și 2 au simțit puterea grupului într-un astfel de proces, pe care altfel, pe cont propriu, nu ar fi putut să îl ducă.

În cele din urmă, este important să fii răbdătoare și blândă cu tine însăți. Pierderea în greutate este o călătorie care implică atât reușite, cât și obstacole. Este important să recunoști faptul că progresul nu este întotdeauna liniar. În loc să aștepți perfecțiunea, concentrează-te pe progresul către obiectivele tale și sărbătorește victoriile mici pe parcurs.

Așadar, deși cunoașterea este un prim pas important în pierderea în greutate, nu este suficientă de una singură.

Tu accepți că nu faci suficient?

Din experiență, nu este neobișnuit ca femeile să afirme că știu ce trebuie făcut pentru a pierde în greutate, dar să nu reușească să slăbească de fapt. Acest fapt poate fi atribuit unei varietăți de factori legați de reactivitatea individuală, cum ar fi trăsăturile de personalitate, motivația și disciplina.

Un factor care poate contribui la acest fenomen este reprezentat de trăsăturile de personalitate. Unele persoane pot fi mai predispuse la impulsivitate sau un comportament de căutare permanentă a senzațiilor plăcute, ceea ce poate face mai dificil pentru ele să se țină de un plan alimentar sănătos sau de o rutină de exerciții fizice. Altele pot lupta cu perfecționismul, stabilindu-și standarde imposibil de ridicate și descurajându-se atunci când (li se pare că) eșuează.

Motivația

Motivația este un alt factor-cheie. Deși multe femei ar putea spune că vor să slăbească, acestea pot să nu fie de fapt motivate să o facă. E posibil să fie lipsa de conștientizare cu privire la beneficiile pierderii în greutate sau a priorităților în fața obiectivelor de pierdere în greutate. De aceea e util procesul de coaching înainte, pentru a clarifica dacă există motivație pe acest obiectiv și cât e de puternică.

Disciplina

Disciplina este, de asemenea, un factor important. Pierderea în greutate necesită un efort constant pe parcursul timpului și poate fi dificil să rămâi pe drumul cel bun când te confrunți cu tentații și distrageri zilnice. Ești o persoană disciplinată în viața de zi cu zi? Ai grijă de timpul tău să îl investești în ceea ce e foarte important pentru tine?

Factorii sociali și de mediu

Factorii sociali și de mediu pot juca, de asemenea, un rol important. De exemplu, putem fi influențate de normele sociale care prioritizează indulgența și plăcerea față de comportamentele sănătoase. Mai mult, dacă facem parte din medii care nu sunt favorabile obiceiurilor sănătoase, cum ar fi locurile de muncă care oferă gustări gratuite sau restaurante fast-food la fiecare colț de stradă, e cu atât mai dificil.

Slăbitul este un proces complex

Este important să recunoaștem că pierderea în greutate este un proces complex și multifactorial și nu există o soluție universală. Cu toate acestea, prin recunoașterea și abordarea factorilor de reactivitate individuală, cum ar fi trăsăturile de personalitate, motivația și disciplina, ne putem îmbunătăți șansele de succes. Deși lucrez în grupuri cu femei, iau în considerare mereu particularitățile lor.

Dragilor, pierderea în greutate nu este mereu ușoară și necesită multă răbdare și dedicație. În timp ce unele persoane pot crede că dețin toate cunoștințele necesare pentru a pierde în greutate, doar cunoașterea nu este suficientă, cum ziceam.

Devine ușoară doar atunci când integrăm acele cunoștințe în viața noastră și facem un efort conștient pentru a ne schimba obiceiurile, putem vedea rezultate reale. Este ceea ce facem aici, în comunitatea Wellness Fairy, în diferite tipuri de programe – cel mai aplicat fiind Grupul pentru slăbit. (Dacă vrei să știi despre el, dă-mi un email la [email protected]).

Răbdarea este cheia

Unul dintre cele mai mari obstacole pe care oamenii le întâmpină atunci când încearcă să piardă în greutate este nerăbdarea. Ei vor să vadă rezultate rapid, iar când nu le obțin, devin descurajați și renunță. Rețineți că pierderea în greutate ar trebui să fie un proces fără grabă și constant și este nevoie de timp pentru a vedea schimbări semnificative. Mai ales dacă vreți să nu mai apară efectul de yo-yo.

Răbdarea este cheia când vine vorba de pierderea în greutate. Este esențial să vă setați obiective realiste și să sărbătoriți micile succese pe parcurs. În loc să vă concentrați pe rezultatul final, concentrați-vă pe călătorie și progresul pe care îl faceți în fiecare zi.

Integrarea este, de asemenea, crucială în ceea ce privește pierderea în greutate. Cum ziceam, a cunoaște ce trebuie să facem nu este suficient; trebuie să facem schimbări în stilul de viață și să integrăm obiceiuri sănătoase în rutina zilnică. Aceasta include alegerea alimentelor mai sănătoase, creșterea activității fizice și practicarea tehnicilor de reducere a stresului, cum ar fi meditația sau respirația profundă. E vorba de lucrul pe toată axa body – mind – spirit, nu doar pe ceea ce punem în farfurie.

Vino în grupul meu de slăbit

Opusul lui “știu totul” (așa cum am primit multe femei în procese de schimbare, când, de fapt, s-a dovedit că ce știau era prea puțin și prea rigid) este dorința de a învăța și de a crește. Este important să recunoaștem că pierderea în greutate este o călătorie și întotdeauna există loc pentru îmbunătățire. Lăsați mândria deoparte și acceptați că aveți nevoie de ajutor. Este esențial să căutați resurse și sisteme de suport care vă pot ajuta pe parcurs, cum ar fi un nutriționist care să fie și coach și un grup de susținere.

La urma urmei, un astfel de proces este, în primul rând, un proces de auto-cunoaștere. Dacă nu vreți să vă uitați la voi cu onestitate, poate nu e momentul să vă luați un astfel de angajament.

Așadar, știind ce ați aflat acum, cine mai dorește să își ia un angajament pentru 12 săptămâni pentru a parcurge un proces pas cu pas, din care să ieșiți cu mai puține kilograme, cu alte obiceiuri de mâncat și nu numai, dar și cu alt mindset și o altă rapoarte la corp? AICI sunt toate detaliile.

Vă aștept cu entuziasm și nerăbdare!

Un răspuns la “(17) SĂ ȘTII nu este suficient ca să slăbești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.