Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Cum lucrez vara aceasta și cum mențin echilibrul muncă – familie

Dragilor, cum mai sunteți, ați fost în vacanță deja? Sau urmează să vă luați pauză în iulie ori în august? Ce v-ați propus pentru voi în vara aceasta? Discutam ieri cu o clientă în coaching 1 la 1 despre ritmul de vară când vine vorba de muncă. Și ea era un pic speriată de faptul că nu prea are cu cine să lucreze, e mai toată lumea în vacanță. Și că i se pare că a redus ritmul destul de mult și nu e ok. Voi cum vă raportați la ideea de ritm mai lent pentru perioada verii? Mă simțiți confortabil cu asta ori, dimpotrivă, simțiți anxietate? Azi vreau să vă povestesc și eu cum lucrez vara aceasta, poate vă ajută.

Anul acesta, pentru noi e prima oară când am reușit să ne luăm vacanță imediat după ce s-a încheiat anul școlar. Am visat demult să pot pleca imediat, ca să reușesc să îmi re-aduc energia necesară pentru perioada verii. În urmă cu alți ani, am testat tot felul de variante. Vacanță în iulie, obositor și aglomerat. Vacanță în august – idem. Vacanțe mai multe de 1 săptămână – nu musai o variantă bună, pentru că simțeam că mă scot din ritm de prea multe ori și nu reușeam să mă echilibrez. Am tot testat, până mi-am dat seama că, de fapt, am nevoie de un stop imediat ce se termină anul școlar.

Am intuit bine, vacanța de 2 săptămâni în Sicilia (am un prim articol în draft pe această temă) a fost cel mai bun lucru pe care l-am putut planifica. La început de sezon și imediat după ce am încheiat una dintre cele mai obositoare perioade din viața mea. A fost o vacanță activă, deci a satisfăcut și apetența de oameni noi și locuri noi. A fost cald, dar nu toate zilele și nu la maximul trăit în iulie acum 3 ani în turul prin Europa.

Așa că azi, iată-mă la birou, încărcată cu energie pentru toată vara și cu planuri doar pentru câteva zile libere în iulie și câteva în august. Altminteri, am gândit o vară cu un ritm mult mai redus, față ce am trăit în perioada octombrie – iunie. Știam că va veni acest moment și acum mă bucur de el. Nu mă sperie ritmul acesta, dar mi se pare interesant să îl redescopăr. 🙂

Cum lucrez vara aceasta este, de fapt, un subiect care are legătură cu racordarea la ritmurile feminine. Cel puțin așa este pentru mine.

Mă bucur să pot gândi în tihnă ce voi face în 2-a jumătate a anului.

Mă bucur de biroul de acasă.

Mă bucur de ai mei, fără să mai alerg în fiecare zi din meeting în meeting.

Am planificat un program mai scurt în anumite zile (luni și vineri, de exemplu), mai ales că pun la cale și ceva weekenduri prelungite în afara orașului.

Lucrez cu clienți doar marți și miercuri în această vară.

Am și 2 programe de dezvoltare de business și profesională din care fac parte, dar care se potrivesc cu intensitatea la care mi-am propus să lucrez.

Am reînceput să scriu pe blog și am redescoperit câtă plăcere și bucurie îmi aduce acest lucru.

Am doar un singur program de grup: Retreatul din 5-7 august. Pe restul le-am planificat pentru toamnă.

Ies mai mult în oraș, să mă reconectez la oameni dragi din domeniul meu. Și să mai lucrez din afara biroului de acasă.

Imi dau voie să mai analizez o dată business-ul meu și să văd dacă mai arată după chipul și asemănarea mea…de acum. 🙂 Mi-am dorit mult în urmă cu 7 ani să ajung aici, dar vreau să verific dacă azi mai e valabil. Dacă mie, cea de azi, îmi aduce mulțumire modul cum mă ocup de afacerea mea.

Cum lucrez vara aceasta? Mă las condusă de alt ritm.

Așadar, ce am vrut să vă povestesc cu acest articol e că e normal ca vara să avem un ritm mai lent. E și vremea care impune asta, e și soarele care îndeamnă la visare, miroase a mare peste tot. 🙂 E normal să nu mai vrem să funcționăm la capacitate maximă și nici peste capacitate, cum o facem deseori, în timpul anului.

Eu știu că e posibil ca pentru unele dintre voi să nu se poată urma un astfel de program, dacă, de exemplu, sunteți angajate și aveți niște angajamente care sunt stabilite deasupra voastră. Deci poate articolul meu vă va ajuta mai mult pe voi acelea care dispuneți de timpul propriu. Însă merită încercat de orice femeie să aibă ca scop vara, în general, să mai reducă din motoare. Altfel, începutul toamnei o să vă prindă epuizate și va dura mult și bine să vă intrați într-un ritm confortabil.

Nu vă învinovățiți pentru un ritm mai lent, bucurați-vă de spațiul care se creează și cercetați ce este important pentru voi în această perioadă. Dați curs inimii mai mult, lăsați lista de to do. Fiți mai mult! 🙂

Pentru ce rămâne loc mai mult atunci când spațiul dedicat fizic și mental dedicat muncii se micșorează?

Vă îmbrățișează a voastră Wellness Fairy! 🙂

 

Un răspuns la “Cum lucrez vara aceasta și cum mențin echilibrul muncă – familie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.